ارز حاصل از صادرات محصولات فولادی به واردات کدام کالاها تخصیص داده می شود؟
جمعه ۲۹ تیر ۹۷
رئیس کل بانک مرکز روند تخصیص و تامین ارز چهار گروه کالایی را تشریح کرد. وی از تامین ارز گروه کالاهای ضروری و مواد اولیه کارخانه ها و همینطور کالاهای عادی ... .
رئیس کل بانک مرکز روند تخصیص و تامین ارز چهار گروه کالایی را تشریح کرد. وی از تامین ارز گروه کالاهای ضروری و مواد اولیه کارخانه ها و همینطور کالاهای عادی از محل صادرات غیرنفتی نظیر پتروشیمی و فولاد خبر داد.
به گزارش چیلان ، ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفت: چهار گروه کالایی برای تامین ارز در نظر گرفته شده است که بر این اساس ارز کالاهای اساسی و مهم با استفاده از ارز حاصل از فروش نفت تامین می شود.
سیف اضافه کرد: ارز مورد نیاز کالاهای ضروری و مواد اولیه کارخانه ها از منابع ارزی حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی مانند صادرات محصولات پتروشیمی و فولادی از طریق سامانه ارزی نیما تامین می شود.
سیف بیان کرد: همچنین مقرر شد ارز گروه سوم کالایی از طریق منابع ارزی حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی به صورت توافقی از طریق بازار الکترونیکی و تحت نظارت تامین شود که پیش بینی می شود تا چهار روز آینده این مهم عملی شود.به گفته وی، گروه چهارم کالایی نیز مربوط به کالاهای ممنوعه است.
ولی الله سیف پیش از این در تشریح ۴ گروه کالایی اظهار داشت: کالاهای وارداتی به ۴ گروه تقسیم شدهاند که گروه اول کالای اساسی و حیاتی، گروه دوم کالاهای واسطهای و سرمایهای، گروه سوم کالاهای عادی و گروه چهارم کالایی هستند که مشابه آن در داخل تولید میشود.
وی افزود: طبق آمار واردات سال گذشته، نیاز ارز برای واردات کالای گروه اول ۱۸ میلیارد دلار، گروه دوم ۲۴ میلیارد دلار و گروه سوم ۵.۶ تا ۶ میلیارد دلار است و این نیازهای ارزی با توجه به منابع ارزی کشور و میزان صادرات غیرنفتی و نفتی، قابل تامین است.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: برای گروه کالایی چهارم ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ارز نیاز بود که با توجه به اینکه مشابه آن در داخل تولید میشود واردات آن ممنوع شده و ارزی به آن تعلق نمیگیرد.