توضیحاتی در مورد بعضی واژگان اختصاری رایج در گزارشات

کشورهای مستقل مشترک المنافع ( CIS )

به طور حتم در گزارشات آهن اینفو با کلمه ی اختصاری (C.I.S) مواجه شده اید... این کلمه به معنای اتحادیه ای است که شامل کشورهای مستقل یا کشورهای مستقل مشترک‌ المنافع می باشد و بطور کلی برخی از جمهوری‌های مستقل اتحاد جماهیر شوروی سابق را شامل می شود. در حقیقت موسسان این اتحادیه رؤسای کشورهای روسیه، بلاروس و اوکراین بودند. مرکز اصلی این اتحادیه نیز مینسک است که پایتخت بلاروس می باشد و نشست های آن در سن پترزبورگ در کاخ تاوری انجام می گردد. اما طی سال ‌های گذشته، کم کم این اتحادیه بی مفهوم شد و گفته می شود که اعضای آن تنها در سطح دیپلمات ها در نشست های خود حاضر می شوند و بر اساس مشاهدات، رؤسای این اتحادیه سال های سال است که با یکدیگر نشستی نداشته ‌اند. در بین، کشورهای عضو اتحادیه کشور های مستقل مشترک المنافع، سیاست‌ های خارجی مشترک ندارند و پیمان ‌های دیگری مانند مجمع اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای و اکو (ایران و ترکیه و پاکستان)، منعقد کرده اند. اعضای این اتحادیه که به کشورهای مستقل هم ‌سود هم شناخته می شود، شامل ارمنستان؛ جمهوری آذربایجان؛ بلاروس؛ قزاقستان؛ قرقیزستان؛ مولداوی؛ روسیه؛ تاجیکستان؛ ازبکستان؛ ترکمنستان است.

شورای همکاری خلیج فارس ( GCC )

علامت اختصاری GCC یا همان شورای همکاری خلیج فارس، یک بلوک سیاسی-تجاری‌ است که کشورهای پیرامون خلیج فارس و همچنین کشورهای عرب منطقه را شامل می شود که اعضای آن اهداف مشترکی را پیگیری می ‌کنند که می تواند تجاری یا اجتماعی باشد. در حقیقت شورای همکاری خلیج فارس در تاریخ ۲۵ مه ۱۹۸۱ تشکیل شد که هدف آن هم یکپارچگی اقتصادی و نظامی بود و از جمله اهداف مثال زدنی برای این کشورها، رسیدن به واحد پولی یکسان و مشترک تا سال ۲۰۱۰ بود. از اعضای این شورا می توان به بحرین؛ کویت؛ عمان؛ قطر؛ عربستان سعودی؛ امارات متحده عربی اشاره کرد.

منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ( MENA )

منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا یا همان منا (MENA) از سر واژه ی Middle East and North Africa  گرفته شده که اصطلاحا به معنای خاورمیانه و شمال آفریقا می باشد که کشورهای عمده تولید کننده نفت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را شامل می شود. حدود این منطقه به طور مشخص از کشور مراکش واقع در شمال غربی قاره آفریقا آغاز شده و تا شرقی‌ ترین کشور منطقه خاورمیانه یعنی ایران اسلامی امتداد می ‌یابد. گفتنیست این منطقه ۶۰ درصد منابع نفتی و همچنین ۴۵ درصد از منابع گازی جهان را دارا می‌ باشد. در واقع اقتصاد کشورهای واقع در این منطقه، رابطه بسیار نزدیکی با تغییرات قیمت نفت در جهان دارد. این منطقه در سطح جهانی یکی از قدیمی ‌ترین مناطق برداشت نفت بحساب می آید و بدین خاطر است که ذخایر نفت کشورهای این حوزه از سایر نقاط جهان کمتر شده و ابزارهای حفاری و استخراج نفت نیز در این کشور ها فرسوده تر هستند. این منطقه شامل نواحی از قبیل: الجزایر؛ بحرین؛ مصر؛ ایران؛ عراق؛ اسرائيل؛ اردن؛ کویت؛ لبنان؛ لیبی؛ مراکش؛ عمان؛ فلسطین؛ قطر؛ عربستان سعودی؛ سوریه؛ تونس؛ امارات متحده عربی؛ و یمن است. همچنین کشور های ارمنستان؛ جمهوری آذربایجان؛ قبرس؛ جیبوتی؛ گرجستان؛ مالت؛ سومالی؛ سودان؛ ترکیه؛ و موریتانی نیز بعضاً در تعریف گسترده تری قرار دارند.

ورق رنگی از پرکاربردترین ورق ها در صنایع مختلف از جمله ساختمان سازی و خودرو سازی می باشد که شما عزیزان برای اطلاع از قیمت ورق رنگی مبارکه می توانید به دسته بندی مربوطه مراجعه کنید.

گرداوری شده توسط آهن اینفو