آیا قیمت ورق سرد همچنان کاهشی خواهد بود؟!
مروری بر قیمت ورق سرد در هفته ای که گذشت...
در اوایل هفته ی گذشته شاهد این بودیم که قیمت دلار آمریکا به 12,600 تومان رسید. در روز شنبه بازار در انتظار یک محرک سیاسی یا تغییرات قیمت دلار یا تحریک تقاضا بود که تغییرات متناسبی را با هر یک از این عوامل تجربه کند. اما در هر حال شرایط یا آرام و بدون تغییر بود یا به قولی آتش زیر خاکستر... قیمت ورق روغنی بازار با ثباتی داشت و کمی بهبود از خود نشان داد و میانگین قیمت 74200 ریال شنبه به 74430 ریال افزایش یافت زمینه عرضه ورق سرد در بازار محدود شده و تنگناهای عرضه مبارکه هم بیشتر شده به همین دلیل قیمت ورق روغنی با بهبود روبرو شده است. طبق شنیده ها ورق سرد و ورق گرم ضخامت زیر 6 میلیمتر با افزایش صادرات روبروست و همین مساله محدودیت عرضه را شدت بخشیده است. در روز یکشنبه هم قیمت ورق روغنی در بازار بدون تغییر روبه رو بود و نرخ ها در محدوده 6700 تا 6800 تومان معامله می شد، البته که تعداد فروشندگان بیشتر از خریداران بود. در این روز آخرین بروزرسانی نرخ دلار آمریکا نیز به 12.450 تومان رسید. در روز دوشنبه با اعلام آزادسازی مچینگ محصولات فولادی در بورس کالا و عرضه بورسی فولاد در تاریخ 24 تیرماه، احتمال می رفت که قیمت ورق به طور کلی کاهش یابد اما ورق سرد فولادی شامل این کاهش نشد. بنابراین قیمت ورق سرد در بورس کالا در نرخ پایه بدون تغییر ماند. همچنین در هفته ی اخیر مصرف کنندگان تمایل بیشتری به خرید از نوع مچینگ داشتند.
در اواسط هفته در قیمت ورق روغنی شاهد ثبات بودیم البته سطح معاملات بسیار کم رمق بود وسطح تخفیفات بیشتری در بازار ملاحظه میگردید، با این حال عرضه و تقاضای بالفعل دیده نمیشود. همچنین آنچه در معاملات روز دوشنبه شاهد آن بودیم این بود که تنها در ورق روغنی نرخ پایه بدون تغییر اعلام گردیده است. افزایش حجم قابل فروش به یک مشتری به ترتیب برای محصول روغنی B به 7.7 و 8 هزار تن تغییر یافته است!! این عرضه مربوط به تحویل محصول سیاه برای شهریورماه می باشد و برای سایر محصولات تحویل به نیمه دوم سال مهرماه در نظر گرفته شده است.
طبق اعلام های رسمی قبلی فروش مچینگ در این روز باز شده بود و از اعلام رسمی فروش محصول به صورت مچینگ خبر می داد. همچنین با اجبار به ثبت و به روز رسانی کلیه اطلاعات و مبادلات تجاری مشتریان در سیستم بهين ياب امکان خرید از بورس برایشان مهیا گردیده است. بسیاری از مشتریان اطلاعات خود را در این سامانه به روز کرده اند. مجددا امکان فروش اعتباری با سقف بازپرداخت تنها دو ماهه بود که پس از چند بار عرضه این یک تصمیم مهم به شمار می آمد. در کل تمرکز بر فروش محصول به بازار داخلی بواسطه محدودیت در فروش صادراتی استراتژی این روزهای فولادسازان می باشد.
در روز دوشنبه با رسیدن قیمت دلار آمریکا به 12,350 تومان، همزمان عرضه ورق در بورس کالا هم صورت گرفت و قیمت ورق سرد B تا سقف 29.4 درصد افزایش یافت. قیمت پایه در حدود45.242 ریال بود که تا سقف 58.555ریال رقابت شد. همچنین عرضه اولیه 8000 تن بود و تا 12000تن امکان افزایش داشت، که نهایتا عرضه کننده کل حجم عرضه را افزایش داد. حجم تقاضا نیز 22600 تن بود.
در روز سه شنبه در آخرین بروزرسانی نرخ ارز در صرافی بانک ملی قیمت دلار آمریکا معادل 11.950 تومان اعلام شد.
در این روز قیمت ورق روغنی با کاهش قیمت و تقاضای محدود همراه با کمی تعدیل و کاهش در قیمت ها اعلام گردید. در روز چهارشنبه نیز با رسیدن قیمت دلار آمریکا به 11.550 تومان مجددا مشابه روز های گذشته بیشتر نگاه ها معطوف به نوسانات کاهشی نرخ ارز و سکه بود. کاهش نرخ سکه و طلا در بازار موجب تشدید رکود و نخر شدن در بازار فولاد شده بود و تجار با حجم بالای موجودی را سردرگم و وضعیت آتی بازار رو پیچیده تر از گذشته کرده بودند. همچنین در روز پنجشنبه نیز بازار به قولی استپ کرده بود، و رفت و برگشت های ارزی و صحبت از شروع بازار متشکل ارزی از روز شنبه جدا کار تحلیل و پیش بینی رو سخت نموده بود. همچنین قیمت ورق روغنی با کاهش نرخ و تقاضای محدود اعلام گردید. قیمت دلار آمریکا در این روز به 11.400 تومان رسید.
قیمت ورق در بازار جهانی
طبق آخرین قیمت های فولاد صادراتی CIS در اوایل هفته گذشته، قیمت ورق سرد معادل 555-540 دلار در هر تن اعلام شد. و این محصول در بازار صادراتی چین نیز در حدود 550-540 دلار در هر تن بود. قیمت این محصول در اواسط هفته در بازار CIS به 555-545 دلار در هر تن و چین نیز به 550-540 دلار در هر تن رسید. و در روز های پایانی هفته نیز قیمت ورق سرد برای CIS و چین به ترتیب در حدود 555-545 و 550-540 دلار در هر تن بود.
تیم تحلیلی آهن اینفو
شنبه ۲۹ تیر ۹۷