بررسی بازار محصولات گرم، سرد و گالوانیزه در هفته ای که گذشت...

بر اساس گزارشات، بازار روز شنبه نسبت به اواخر هفته ی پیش از آن افت داشت. آنچه  شاهد بودیم بازار فولاد پس از واکنش به نتیجه مذاکرات سیاسی و بالا رفتن نسبی نرخ ارز به صورت موقت در کلیه محصولات فولادی با افزایش تا 100 تومانی همراه بود ولی تقاضای بازار در اوایل هفته محدود بوده  و خریداران مدام در حال چانه زنی با فروشندگان بودند. آخرین شنیده ها از حوزه قوطی و پروفیل بر مبنای محصول مبتنی بر ورق ضخامت 2 میل، بدون تغییر نسبت به دو هفته گذشته بود البته تخفیفات کمتری هم به خریداران داده می شد. قیمت پروفیل از 6400 تا 6600تومان اعلام می گردید. در روز دوشنبه نیز فولاد مبارکه محصولات خود را آماده ی عرضه به بورس کرد که با توجه به اعلام آزاد شدن فروش مچینگ انواع ورق، حجم قابل عرضه در بورس کالا بصورت مستقیم کمتر شد. کارشناسان در این باره می گویند: تنها در صورتی فروش مچینگ مثمر ثمر خواهد بود که حجم فروش 270 و 65 هزار تن شده تعیین شده توسط وزارت صمت کمافی سابق صورت پذیرد. در حال حاضر هم نتایج مثبت این دستورالعمل در خصوص واقعی شدن قیمت‌ها در بازار را به وضوح می ‌توان مشاهده کرد چرا که دلال بازی بسیار کمتر شده است. ضمنا عرضه شرکت‌های تولیدی نورد ورق در بورس کالا کماکان انجام نشده و انتظار بسیاری از مصرف کنندگان می‌باشد.

در عرضه ی روز دوشنبه، قیمت ورق گرم B تا سقف 34 درصد افزایش یافت و بالاترین نرخ معادل 54.779ریال و قیمت پایه نیز مساوی با 40.781 ریال اعلام شد. عرضه اولیه 11000 تن بود که تا 81290 تن امکان افزایش داشت، که عرضه کننده 64.020 تن حجم عرضه را افزایش داد همچنین حجم تقاضا نیز 94.710 تن بود. علاوه بر این ورق گرم C نیز تا سقف 35 درصد افزایش یافت. قیمت پایه ورق گرم ضخیم بار معادل 40.781 ریال بود که تا سقف55.111 ریال رقابت شد. عرضه اولیه نیز 7.700 تن بود که تا 20020 تن امکان افزایش داشت، اما عرضه کننده تنها 9900 تن حجم عرضه را افزایش داد و مجموع حجم عرضه را به 17.600 تن رساند. حجم تقاضا هم 22.550 تن اعلام شد. پس از عرضه نظر یکی از کارشناسان در مورد جو بازار این بود که بازاری که در طول دو هفته گذشته خالی از تقاضا بود و قیمت ها روز به روز در حال کاهش، این بار در بورس برعکس شد و قیمت‌ها عملا بدون تغییر شد. متاسفانه علیرغم هشدار های قبلی مجددا شاهد مدیریت عرضه هوشمندانه به نفع عرضه کننده در بورس کالا می ‌باشیم! به عنوان یک حق طبیعی فروشنده توانست قیمت های خود را متناسب با تقاضای محدود حفظ کند! سوال اینجاست که این نوع کاهش حجم عرضه چرا فقط برای یک شرکت انجام شده و مورد تایید قرار می گیرد و برای سایر شرکت ها اجبار به عرضه تمام و کمال حجم خود دارند و عرضه را تعلیق می کنند؟! واضح است که اصلاح ساختار عرضه بورس کالا جز اوجب واجبات می باشد. فارغ از مسئله ی بورس ک حواشی آن، تا پایان هفته قیمت محصولات سرد، گالوانیزه و گرم دچار نوسانات چندانی نشد و تقریبا روند ثابتی را تجربه کرد.

در بازار ارز هم از روز شنبه تا پنج شنبه نرخ دلار به ترتیب معادل 14750، 13000، 13.400، 13.250، 13.200، و 14950 اعلام شد که نوسانات آن بیش تر بخاطر سردرگمی بازار این روزهاست... همچنین در این باره محمد پارسا رییس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی نیز می گوید: بازار متشکل ارزی راه حل اصلاح مولفه های اقتصادی است. مهمترین لازمه رونق اقتصادی و رشد صادرات در هر کشور پیش بینی پذیر بودن اقتصاد و مولفه های اقتصادی است. از این رو یکی از مهمترین مولفه های اقتصادی، نرخ ارز در هر کشوری است. متاسفانه به دلیل قیمت گذاری های دستوری که آفت اقتصاد شده، اقتصاد ما از کمترین پیش بینی پذیری برخوردار است. چراکه با استفاده از سیاست قیمت گذاری دستوری تنها می توان برای مدت محدودی قیمت ها را مهار کرد و بعد از مدتی با رها شدن فنر قیمت ها شاهد رشد افسار گسیخته و غیر قابل پیش بینی قیمت ها خواهیم بود.

تحلیل اختصاصی آهن اینفو