کوره های قوس الکتریکی جدید و تلاش چینی ها برای افزایش تولید فولاد

در سال جاری به طور تقریبی بر ظرفیت تولید فولاد کوره های قوس الکتریکی چین چیزی در حدود 10 میلیون تن افزوده می شود. بر اساس شنیده ها، قراضه کمی از سهم بازار سنگ آهن را اشغال کرده است. با توجه به این که محدودیت ظرفیت تولید کوره های قوس الکتریکی چین در مقابل کوره های بلند آشکار است. فولادسازان نیز منتظرند تا اگر قیمت قراضه در مقایسه با سنگ آهن و زغال سنگ کاهش پیدا کرد بتوانند از آن استفاده کنند. کارشناسان انتظار دارند که رشد کوره های قوس الکتریکی کشور چین تدریجا رشد پیدا کند زیرا ابهاماتی در مورد در دسترس بودن قراضه هم وجود دارد. میزان قراضه موجود و زیرساخت های جمع آوری قراضه چین از مهم ترین فاکتورهایی است که مانع توسعه سریع تر کوره های قوس الکتریکی می شود. به طور حتم میزان جمع آوری قراضه چین مانند امریکا یا برزیل نیست به همین دلیل حتی اگر سرعت بهبود عرضه بالا باشد اما باز هم میزان مصرف قراضه چین نسبت به قیمت آن، بستگی به سنگ آهن دارد. علاوه بر این، موجودی سنگ آهن بنادر چین با وجود کاهش عرضه توسط تامین کنندگان اصلی مانند برزیل و استرالیا افزایش پیدا کرده است. با انتشار این خبر، رشد چشمگیر قیمت سنگ آهن طی هفته آتی کمی تعدیل خواهد شد. برای سنگ آهن ۶۲ درصد ارسالی از استرالیا به هزینه حمل دریایی چیزی در حدود ۴ دلار در هر تن رسیده است، این یعنی این که قیمت فوب بنادر استرالیا در حال حاضر معادل ۸۹ دلار در هر تن است. این در حالی است که هزینه حمل سنگ آهن از ایران به چین به طور تقریبی در حدود ۲۹ دلار در هر تن می باشد و میانگین گرید سنگ آهن ایران نیز کم عیار می باشد.

از سوی دیگر اخباری نیز در مورد چین به گوش می رسد که حاکی از این است که در ماه مارس پس از افزایش ناگهانی شاخص PMI و رشد قیمت سنگ آهن، در بازار فیوچرز دالیان قیمت میلگرد طی روز های یکم و دوم آوریل افزایش یافته است. با این وجود، پس از پشت سر گذاشتن فصل زمستان میزان عرضه بازار رشد خود را آغاز نموده اما حجم تقاضا در مقایسه با سال قبل روند کاهشی دارد. بنابراین فعالان بازار انتظار دارند که قیمت میلگرد در این ماه تضعیف گردد. از طرف دیگر اما با توجه به تحولات اخیر احتمال افزایش بهای سنگ آهن وجود دارد و این مسئله موجب تحت تاثیر قرار گرفتن حاشیه سود فولاد سازان خواهد شد.

پس از پایان عید چینی ها پیش بینی می شود که تولید محصولات فولادی  به دلیل برداشته شدن محدودیت های زیست محیطی، افزایش پیدا کند. به طور مثال کاهش تولید استان تانگشان در زمستان امسال در مقایسه با سال گذشته 17.5 میلیون تن بوده است. اما محدودیت های تولید در برخی از استان های چین مانند شاندونگ و جیانگ سو برداشته شده است. به همین دلیل احتمال این که نرخ بهره گیری از کوره های بلند چین چیزی معادل 80 درصد طی ماه های آینده افزایش پیدا کند. همچنین، یکی از عوامل مهم در ساختار عرضه در سال نو میلادی تغییر حاشیه سود فولاد سازان است. از سوی دیگر، با کاهش قیمت قراضه می توان گفت حاشیه سود فولادسازان قوسی هم افزایش چشمگیری داشته است. بنابراین در هفته های گذشته حجم تولید کوره های قوس افزایش قابل توجهی داشته است. از نظر آب و هوایی هم با وجود این که میزان تقاضا و حجم روزانه خرید بیش از سال گذشته بوده است، با این وجود پیش بینی ها خبر از وقوع فصل بارش پیش از موعد می دهد. پس از آن آب و هوای شمال چین گرم خواهد شد. پس انتظار بر این است که در ماه های آتی حجم معاملات در پی تضعیف تقاضا کاهش یابد.

گرداوری شده توسط آهن اینفو

18 فروردین 98