دولت دور صفر های پول ملی را خط کشید!!
چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷
حذف صفرهای پول ملی تاثیری روی واقعیت های اقتصادی ندارد
حذف صفرهای پول ملی تاثیری روی واقعیت های اقتصادی ندارد
رییس بخش اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: حذف صفرهای پول ملی روی واقعیتهای اقتصادی مردم هیچ تاثیری ندارد. وی تصریح کرد: حذف صفر های پول ملی هم از لحاظ روانی و هم از بعد محاسباتی بی ارزش بودن پول ملی را کمتر نشان خواهد داد، اما باید تاکید کرد که با این اقدام ارزش پول ملی افزایش پیدا نمیکند. دکتر "علیرضا شکیبایی" در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، پیرامون موضوع حذف چهار صفر از پول ملی، گفت: در طرح تحول اقتصادی که در آن مباحث تغییرات نرخ ارز و تورم پیشبینی میشد، تصمیم بر این شد که چند صفر از پول ملی برداشته شود.
وی به پیامدهای حذف صفرهای پول ملی اشاره و اظهار کرد: حذف صفرهای پول ملی بار روانی تورم و افزایش نرخ ارز را کمتر نشان خواهد داد و از لحاظ روانی مقداری به جامعه آرامش میدهد اما تورم کاهش نمییابد و همچنین عملیات محاسبات در ماشین حسابها، بانکها و ... راحتتر صورت میگیرد، بنابراین در طرح تحول اقتصادی حذف چند صفر پیشنهاد داده شد.
رییس بخش اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان از زیرساختهای لازم برای حذف صفرهای پول ملی سخن به میان آورد و بیان کرد: به صورت موازی صفر پول برداشته شده و پول اصلی هم به صورت معادل و با دو رنگ متفاوت در جامعه داشته باشیم و به تدریج پول جدید جایگزین پول قدیم شود.
شکیبایی بیان کرد: تولید اسکناس هزینه دارد، حذف چهار صفر از پول ملی به کاهش تعداد اسکناس در جریان مبادلات کمک میکند، لذا صرفهجویی مالی برای بانک مرکزی در زمینه چاپ اسکناس در بر خواهد داشت.
این دکترای اقتصاد به تبیین نوسات قیمت دلار پرداخت و افزود: تغییرات نرخ دلار روی قیمت اجناس اثر گذاشت اما باید مردم مدنظر داشته باشند که قیمت کنونی دلار حدود سه برابر قیمت دلار بهمن ماه سال 96 (3800 تومان)است، لذا سه برابر شدن قیمت اجناس کاملا طبیعی است، بنابراین مردم نباید انتظار ارزان شدن قیمت اجناس را داشته باشند. مگر اینکه قیمت دلار به کمتر از 8000 تومان برسد در این صورت باید انتظار ارزان شدن داشته باشیم.
وی با اشاره به تعطیلی برخی از مغازهها ابراز عقیده کرد: براساس تجربیات، رکود و کاهش رشد اقتصادی کشور در سال 98 ادامه خواهد یافت و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم به یک سوم؛ احتمالا ورشکستگیها در سال 98 ادامه خواهد داشت و بخش بزرگی از تولیدکنندگان و فروشندگان در سال 98 نمیتوانند کالاهای خود را بهفروش برسانند و قطعا رکود ادامه خواهد یافت.
شکیبایی با این پیشبینی که رشد اقتصادی کشور در شش ماهه دوم امسال و سال آینده به صفر و حتی منفی خواهد رسید ادامه داد: برخی از واردکنندگان و تولیدکنندگان به دلایل متعدد تمایلی به ترخیص کالاهای خود از گمرک ندارند، زیرا اگر کالای خود را ترخیص کنند باید با قیمت مصوب در بازار عرضه کنند در غیر اینصورت مشمول احتکار خواهند شد بنابراین ترجیح میدهند که کالاهایشان در گمرک بماند تا برچسب احتکار یا فروش خارج از شبکه به آنها نخورد و منتظرند تا کالای خود را با قیمت بهتری در آینده بفروش برسانند که خود نشان خواهد داد در آینده باید شاهد افزایش اجناس در سطح بازار باشیم.
قائم مقام اسبق بانک مرکزی: مطرح کردن مسئله حذف صفر در شرایط فعلی به نوعی سرگرم کردن مردم و رسانه هاست تا از مسائل اصلی و کلیدی غافل شوند
مستخدمین حسینی:
تا زمانی که فضای کسب و کار بهبود پیدا نکند و محدودیت های موجود در این فضا توسط دولت و مجلس رفع نشود و در خصوص مسائل مربوط به تورم و افزیش سطح عمومی قیمت ها چاره اندیشی نشود، حذف صفر از پولی هیچ کمکی به اقتصاد نخواهد کرد.
بودجه ۹۸ نشان می دهد که دوباره به دوره رکود تورمی وارد خواهیم شد لذا باید در ابتدا اقتصاد از رکود خارج شده و شرایط برای رونق اقتصادی آماده شود، چراکه در غیر این صورت حذف صفر از پول ملی تنها هزینه هایی را بر روش مردم می گذارد.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
انجمن قطعه سازان 19 دی 97