آسیب شدید تعرفه های آمریکا به چین، و مذاکره برای تجدیدنظر...
دوشنبه ۱۷ دی ۹۷
آغاز دور جدید مذاکرات چین و آمریکا برای آشتی تجاری
آغاز دور جدید مذاکرات چین و آمریکا برای آشتی تجاری
در روز دوشنبه مقامات چین و آمریکا قرار مذاکرات رو در رو را در پکن و با هدف تسهیل جنگ تجاری میان این دو اقتصاد بزرگ جهان برگزار می کنند. این مذاکرات کی طی دو روز انجام می شود قرار است از روز دوشنبه آغاز شود که البته به دنبال توافق دسامبر روسای جمهور چین و آمریکا برای آتش بس 90 در جنگ تجاری فزاینده میان دو طرف صورت می گیرد. آمریکا و چین در سال 2018 روی واردات کالا های یکدیگر به ارزش میلیارد ها دلار تعرفه سنگین وضع کردند. در روز یک شنبه، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در گفتگو با خبرنگاران در کاخ سفید اظهار داشت: مذاکرات تجاری با چین در حال حاضر به خوبی پیش می رود و شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین مشارکت بالایی در این مذاکرات دارد. وی در ادامه گفت: بر این باورم که آن ها می خواهند توافق کنند و تعرفه ها قطعا آسیب شدید تری به چین زده است.
گفته می شود که سخنگوی وزارت خارجه چین نسبت به این مذاکرات ابراز خوش بینی کرده و اظهار کرده است: نمایندگان مذاکرات مثبت و سازنده در طول دیدارهایشان در پکن خواهند داشت.
علاوه بر این، بازار های مالی نیز روز دوشنبه با این امید که مذاکرات مستقیم به کاهش تنش ها میان دو طرف منتهی خواهد شد سیر صعودی پیدا کردند. ریاست هیات آمریکایی بر عهده ی معاون نماینده تجاری آمریکا است با این حال هیچ یک از طرفین درباره برنامه مذاکراتشان جزئیاتی ارائه نکردند. در هیات آمریکایی مقامات وزارت کشاورزی، انرژی، بازرگانی، خزانه داری و خارجه حضور دارند.
دولت چین در مورد این که چه کسی ریاست هیات مذاکره کننده و چین را برعهده خواهد داشت جزئیاتی ارائه نکرده است. این مذاکرات با وجود تنش ها بر سر دستگیری منگ وانژو، مدیرمالی غول فناوری چینی هوواوی در کانادا به اتهام نقض تحریم های تجاری آمریکا علیه ایران انجام می گیرد.
واشنگتن سال گذشته به تلافی اقدامات چین برای انتقال اجباری فناوری از شرکت های آمریکایی، حداکثر ۲۵ درصد تعرفه روی واردات کالا های چینی به ارزش ۲۵۰ میلیارد دلار وضع کرد. پکن نیز با اعمال تعرفه روی کالا های آمریکایی به ارزش ۱۱۰ میلیارد دلار واکنش نشان داد و روند ترخیص گمرکی را برای شرکت های آمریکایی کندتر کرده و صدور مجوز برای فعالیت در بخش مالی و سایر بخش ها را برای شرکت های آمریکایی متوقف کرد.
این اختلاف روی رشد اقتصادی تاثیر منفی بر جای گذاشت و به نوسان در بازارهای مالی شدت بخشید.
در راستای آتش بس 90 روزه، واشنگتن افزایش تعرفه ها از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد روی واردات کالا های چینی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار را به تعویق انداخته است. پکن نیز با متوقف کردن تعرفه های بیش تر روی واردات خودرو های آمریکایی و همچنین اقدام برای خرید سویا از آمریکا مصالحه کرده است.
اما تحلیل گران می گویند آتش بس ۹۰ روزه برای اجتناب از افزایش تعرفه ها کافی نیست و این مدت، فرصت کمی برای حل و فصل تمامی اختلافات است که روابط دو طرف را تیره کرده و استدلال دارند که دو طرف احتمالاً با کشمکش طولانی مدتی بر سر فناوری و آینده روابط اقتصادی شان رو به رو هستند.
تو شین کوآن، مدیر موسسه مطالعات سازمان جهانی تجارت چین می گوید: پیش از این که از رهبران رده بالا تر تصمیمات سیاسی دشوار تر را بگیرند ، مذاکرات هفته جاری به جزئیات فنی متمرکز خواهد بود. در بلند مدت، تعرفه های نهایی ممکن است به مدت چندین سال به قوت خود باقی بمانند. تصور نمی کنم روند مذاکرات به سرعت پیش رود و زمان خواهد بود.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
ایسنا 17 دی 97