6 برابر شدن ظرفیت تولید ذوب آهن نسبت به 40 سال گذشته!
چهارشنبه ۱۲ دی ۹۷
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان: ظرفیت تولید ذوب آهن اصفهان پس از انقلاب تا کنون 6 برابرشده است
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان: ظرفیت تولید ذوب آهن اصفهان پس از انقلاب تا کنون 6 برابرشده است
مهندس یزدی زاده مدیرعامل ذوب آهن اصفهان گفت : ذوب آهن اصفهان به عنوان شناسنامه صنعت فولاد کشور در 51 سالگی قرار دارد. تولید ذوب آهن پیش از انقلاب 600 هزار تُن بود چرا که سنگ بنای این کارخانه قبل از انقلاب نهاده شد وکوره بلند شماره 2 در سال 1362 به بهره برداری رسید. وی در ادامه افزود : پیش از انقلاب یک کوره بلند 1000 متر مکعبی داشتیم و پس از انقلاب ، دو کوره بلند 2000 متر مکعبی به آن افزودیم و بدین شکل ظرفیت تولید ذوب آهن 6 برابر شد. در حال حاضر با وجود بدترین تحریم های ظالمانه، شاهد بیش ترین رشد و بالندگی در دوران تحریم بودیم و این دستاورد ها بسیار ارزشمند است. همچنین در سخت ترین شرایط دوران جنگ ، ذوب آهن اصفهان نقش مهمی در تجهیز، نصب و راه ا ندازی مجتمع فولاد مبارکه ایفا نمود.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: برخی اعتقاد دارند به دلیل این که سنگ بنای ذوب آهن پیش از انقلاب گذاشته شده بنابراین یک کارخانه قدیمی است اما به واقع چنین دیدگاهی حقیقیت ندارد. بازسازی و توسعه این شرکت با موفقیت انجام گرفته و تکنولوژی های جدیدی وارد شده است و در بخش هایی هم به خودکفایی رسیدیم.
مهندس یزدی زاده خاطر نشان کرد: ذوب آهن اصفهان در شرایط سخت جنگ، بیش ترین خدمات را به جبهه ارائه کرده است. در آن دوران این شرکت تنها کارخانه تولید کننده مقاطع فولادی بود ، لذا برای ساخت قطعات و تجهیزات نظامی، ساخت پل های شناور و … نقش بی بدیلی را به صورت مستقیم ایفا کرد. ذوب آهن اصفهان به عنوان بخشی از انقلاب و تاریخ کشور ، تامین کننده صنعت فولاد کشور به شمار می رود.
در هر یک از صنایع فولادی کشور مدیران، کارشناسان و بازنشستگان ذوب آهنی حضور داشتند و یا هم اکنون این صنایع را اداره می کنند. همچنین محصولات این شرکت در فونداسیون بسیاری از صنایع کشور مورد استفاده قرار گرفته است. به نوعی ذوب آهن اصفهان در همه ابعاد اعم از ساخت قطعات و تجهیزات، پشتیبانی فنی، کارشناسی، مشاوره ای و … تامین کننده صنعت فولاد کشور به شمار می رود.
نیاز است به کارخانه ای که در عین تحمل این همه فشار و سختی ، کمک به سایر صنایع را خالصانه انجام داده است با رویکرد متفاوت نگریسته شود. فولاد مبارکه، خراسان، سبا، یزد و… نیز با پشتیبانی فنی و کارشناسی ذوب آهن اصفهان بنا نهاده شدند و سپس رشد یافتند.
مدیرعامل شرکت گفت: این مهم ثمره اثر گذاری و برند ذوب آهن اصفهان در زمینه منابع انسانی است که آن را به برند صنعتی خود پیوند زده است. صنایع فولاد ما پس از ذوب آهن اصفهان همه روش احیا مستقیم را در پیش گرفتند با این وجود، بیش ترین تعداد فعالین عرصه صنعت فولاد کشور، ذوب آهنی ها هستند گرچه از سایر صنایع نیز حضور دارند اما ذوب آهنی ها پیشتاز هستند زیرا فرایند تولید گسترده و پیچیده ای دارند و همیشه در شرایط سخت قرار داشته اند.
مهندس یزدی زاده اظهار کرد: معادن کشور به یُمن ذوب آهن اصفهان توسعه یافتند اما هم اکنون این شرکت را تنها گذاشتند. ذوب آهن در صنعت فولاد کشور و به ظرفیت تولید رساندن آن نقش بی بدیلی را ایفا نمود اما هم اکنون مورد بی مهری قرار گرفته است. حق این شرکت نیست که امروز با حدود 60 درصد ظرفیت کار کند. این شرکت را باید قدر دانست و به دور از ترحم از آن حمایت نمود تا همچون گذشته از ثمرات آن در عرصه های گوناگون کشور استفاده شود.
حدود 17 هزار نفر به صورت مستقیم با معادن زغال سنگ همکاری دارند و معیشت آنها به تولید ذوب آهن اصفهان وابسته است
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به معادن کشور پرداخت و گفت : ذوب آهن اصفهان در صنایع بالا دست و پایین دست بسیاری نقش آفرین بوده است که معادن زغال سنگ کشور از جمله آنها به شمار می روند. حدود 17 هزار نفر به صورت مستقیم با این معادن همکاری دارند و معیشت آنها به تولید این شرکت مادر صنعتی وابسته است. این مهم به نوع دیگری نقش استراتژیک ذوب آهن اصفهان را در گستره ایران زمین نزد همگان به اثبات رسانده است. روش تولید منحصر به فرد این شرکت ( کوره بلند ) سبب شده از یارانه گاز استفاده چندانی نکند و انرژی مورد نیاز (برق) را از نیروگاه های کارخانه با کمترین وابستگی به گاز تامین نماید. امیدواریم دولت به همان میزان که از طریق پرداخت یارانه انرژی از سایر صنایع فولادی حمایت می کند از این برند جهانی نیز حمایت داشته باشد تا انشاا… تداوم دوره رشد و بالندگی این صنعت عظیم را شاهد باشیم.
نقش ذوب آهن اصفهان در راه اندازی بورس کالا یک اقدام ارزشمند در حیطه اقتصاد و صنعت کشور محسوب می شود.
مهندس یزدی زاده ، نقش موثر ذوب آهن در راه اندازی بورس کالا را یکی دیگر از اقدامات تاثیرگذار این شرکت ، پس از انقلاب برشمرد و تصریح کرد : پیش از راه اندازی بورس کالا ، قیمت گذاری ها تکلیفی بود که رانت قابل توجهی را به بازار تقدیم می کرد ، اما ذوب آهن اصفهان با کمک موثر در راه اندازی بورس کالا ، خدمات بسیاری را به اقتصاد و صنعت کشور ارائه نمود. به عنوان مثال در آن زمان قیمت هر کیلو فولاد 175 تومان بود اما از روزی که نخستین محصول در بورس کالا عرضه شد، قیمت آن به حدود 330 تومان رسید که این جهش قیمت نشان از وجود این اندازه رانت داشت. به نوعی رانت غیر مولد به مولد تبدیل شد و به شرکت بازگشت. این اقدام ارزنده در دوران وزارت آقای جهانگیری در وازرتخانه معادن و فلزات و آقای شریعتمداری در وزارت بازرگانی به ثمر نشست. این اقدام موثر ذوب آهن اصفهان ، انگیزه ها را برای توسعه فولاد در کشور ارتقاء بخشید. تا پیش از راه اندازی بورس کالا ، ظرفیت تولید فولاد کشور 8 میلیون تُن بود اما امروز در ظرفیت به 31 میلیون تُن فولاد رسیده است.
وی افزود: امروز به دلیل شرایط خاصی که در بورس کالا با آن مواجه هستیم ، می توانست تصمیمات بهتری در خصوص عرضه کالا گرفته شود اما به دلیل نگرانی هایی که از سوی دولت در خصوص کاهش ارزش پول ملی وجود داشت، سیاست هایی در دولت اتخاذ شد تا قیمت کنترل شود که البته این موضوع به تولید کننده ها آسیب وارد کرد و در دوره ای حتی رانت نیز وارد بازار شد. این اقدام بدون هیچ نیتی سبب شد سرعت حرکت و توسعه پروژه های صنعت فولاد کُند شود اما این روند نمی تواند ادامه داشته باشد.
مدیرعامل شرکت ادامه داد: امروز قیمت فولاد در ایران کمتر از 60 درصد قیمت جهانی است در حالی که در بسیاری از موارد ما در قیمت های جهانی پیشی می گیریم اما به دلیل اینکه رقابت در فولاد زیاد و تولید آن نیز بیش از مصرف می باشد ، با وجود حدود 25 تا 30 درصد وابستگی ارزی، قیمت ها تا این اندازه پایین تر است. به عنوان مثال اگر قیمت شمش 400 دلار باشد، بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ دلار ، نیاز ارزی تولید فولاد وجود دارد. با این وجود ما 60 درصد قیمت جهانی هستیم. امروز به یُمن این رویداد خوب ( راه اندازی بورس کالا) ، صنعت فولاد رونق یافته است و ما این افتخار را داریم که از وارد کننده فولاد به صادر کننده آن تبدیل شده ایم و این کار پس از انقلاب انجام شد.
برخی از کشورها برای نحوه قیمت گذاری محصولات فولادی در بورس کالا از ایران الگو گرفتند...
وی گفت: ما نخستین کشوری هستیم که فولاد را در مقاطع مختلف وارد بورس کالا نمودیم. پیش از ما بورس لندن بود که معاملات آن روی شمش و با شرایط خاصی صورت می گرفت، بنابراین برخی از کشورها برای نحوه قیمت گذاری محصولات فولادی در بورس کالا از ایران الگو گرفتند.
هم افزایی خانواده بزرگ ذوب آهن اصفهان در راستای رشد و بالندگی بیشتر
مهندس یزدی زاده خاطر نشان کرد : جدای از بحث سن ، همه کارکنان ذوب آهن اصفهان را فرزندان خودم می دانم. یک پدر شاید در بخش هایی نسبت به فرزندان خودش نقد داشته باشد اما همیشه موفقیت آنها را خواستار است. ما یک خانواده هستیم که با حدود 60 درصد ظرفیت کار می کند و نیاز است در کنار کمک دولت در زمینه تامین مواد اولیه و سایر بخش ها، هر یک از ما نیز به سهم خویش در راستای به فعل رساندن ظرفیت های بالقوه و مسیر وصول به چشم انداز مورد نظر تلاش کنیم. زمانی که این کارخانه ظرفیت تولید 4 میلیون تُن چدن دارد امروز نباید به ظرفیت کمتر تولید راضی باشد زیرا موفقیتی برای اعضای این خانواده بزرگ حاصل نمی شود. در سال های گذشته با واگذری هایی که به واسطه اجرای اصل 44 قانون اساسی انجام شده در حق شرکت جفا شده است، چون این فرایند واگذاری همگون صورت نگرفته است.
وی گفت: از نظر تنوع محصول در مقایسه با پیش از انقلاب 10 برابر تنوع محصول داشته ایم...
مقایسه تولید و تنوع فولاد پیش از انقلاب و شرایط فعلی از جمله سایر سوالات بود که مدیرعامل شرکت در مقام پاسخ چنین گفت : تولید فولاد پیش از انقلاب 600 هزار تُن بود که این رقم گویای محدودیت تنوع محصولات است. سایزهای تیرآهن و میلگرد خاص تولید می شد. پس از انقلاب در ذوب آهن تولید کلاف های صنعتی و ساختمانی، انواع تیرآهن های سنگین از سایزهای 18 به بالا تا سایز 300 میلی متر در I و H BEM که در بسیاری از سایز های مختلف تولید می شود و اخیراً نیز H300 به آن افزوده شده است. ریل که به عنوان یک محصول استراتژیک کشور به شمار می رود پس از انقلاب تولید شده است. از نظر تنوع محصول در مقایسه با پیش از انقلاب 10 برابر تنوع محصول داشته ایم. در خصوص محصول ریل، امروز در هر سایز و نوعی که مد نظر باشد و همچنین تولید انواع تیرآهن های I و H ، انواع محصولات صنعتی همه ثمره تجربه ای بوده که ذوب آهن در طول 40 سال تحریم استکبار حاصل نمود.
مهندس یزدی زاده در زمینه مسئولیت اجتماعی شرکت طی این چهار دهه نیز افزود : برخی تصور می کنند ، مسئولیت اجتماعی صرفاً برای محیط برون سازمانی است اما بنده اعتقاد دارم مسئولیت اجتماعی ذوب آهن از درون مجموعه آغاز می شود. زمانی که امنیت و ایمنی پرسنلی که در این مجموعه خدمت می کنند مورد توجه ویژه قرار دارد به طبع این اقدامات در لایه های دیگر و در خارج از فنس نیز ادامه می یابد. ذوب آهن همیشه سعی داشته است مسئولیت اجتماعی خود را به بهترین نحو ایفا نماید.
ذوب آهن اصفهان در مقایسه با فنس تولید ، 80 برابر بیشتر فضای سبز ایجاد نموده است
وی برخی از مصادیق مسئولیت اجتماعی ذوب آهن اصفهان را چنین برشمرد: ایجاد زیرساخت هایی مانند اتوبان ذوب آهن به اصفهان و دیوارهایی که برای ارتقاء ضریب ایمنی مسیر حرکت در این محل نصب شده اند،حضور نیروی انسانی ذوب آهن در جبهه ها و ساخت قطعات و تجهیزات، ارسال محصولات فولادی در کوتاه ترین زمان ممکن برای مشارکت در ساخت مناطق زلزله زده بم و کرمانشاه، ساخت شهر فولادشهر به عنوان محلی برای اسکان پرسنل شرکت که هم اکنون این شهر با برند ذوب آهن اصفهان در سطح کشور شناخته شده است، ساخت ورزشگاه فولادشهر و ایجاد روحیه شادابی و نشاط برای ساکنین، فنس (محیط تولید شرکت) 800 هکتار است لذا 25 درصد آن برای فضای سبز تکلیف شده است یعنی 200 هکتار فضای سبز ولی 80 برابر آن ایجاد شده است که بخش عمده ای از آن دیم می باشد . ذوب آهن اصفهان بزرگترین جنگل دست کاشت کشور به مساحت 16 هزار و پانصد هکتار را دارا می باشد، در زمینه آب ، با وجود اینکه یک متر مکعب در ثانیه دیماند آب داریم اما آن را به چهار دهم رساندیم. به دلیل شرایط سختی که استان و کشور در بحث بحران آب دارند ، استفاده از پساب را عملیاتی نمودیم،همچنین بالغ بر 400 میلیارد تومان در زمینه اقدامات اصلاحی زیست محیطی هزینه شده است و پروژه هایی نیز در دست اقدام است تا آلایندگی ذاتی که همه صنایع دارا هستند به نحو مطلوب کنترل شود زیرا بیشترین زمان زندگی کارکنان در محل کار می گذرد و اگر آلایندگی وجود داشته باشد ابتدا این گروه آسیب می بینند و سپس آلایندگی اثر منفی خود را به خارج از شرکت می رساند. بنابراین مبحث مسئولیت اجتماعی در ذوب آهن اصفهان از دیرباز تاکنون مورد توجه ویژه قرار داشته است.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
شما و اقتصاد 12 دی 97