فولاد سازان به دنبال کاهش تقاضا برای مواد اولیه هستند...
چهارشنبه ۲۸ آذر ۹۷
در این روز ها بازار جهانی فولاد روز های باثباتی را پشت سر می گذارد. حجم فعلی خرید ها در بازار پایین است و متناسب با سایر بازار ها نقدینگی سرمایه گذاران با احتیاط بالایی وارد بازار می شود.
بازار فولاد جهان و استقبال از تعطیلات پیش رو
در این روز ها بازار جهانی فولاد روز های باثباتی را پشت سر می گذارد. حجم فعلی خرید ها در بازار پایین است و متناسب با سایر بازار ها نقدینگی سرمایه گذاران با احتیاط بالایی وارد بازار می شود. طبق گزارشات اخیر، خریداران منتظر افت هر چه بیش تر قیمت ها هستند و فروشندگان نیز بالعکس، با نگرانی از کاهش بیش تر قیمت ها مایلند محصول خود را وارد بازار کنند. از سوی دیگر واردات مواد اولیه نیز کاهش یافته است و تمام این موارد رو هم رفته باعث شده است که بازار جهانی فولاد رویکرد محتاطانه ای را در پیش بگیرد. از طرفی بازار فولاد چین در شرایط نسبتا سختی بسر می برد. دولت محدودیت های تولید را از سر گرفته و تولید کنندگان به دنبال کاهش تقاضا برای مواد اولیه هستند که این امر بازار را تحت الشعاع خود قرار داده است. برخی معتقدند این وضعیت با توجه به نزدیکی به ژانویه فعلا ادامه دارد و سایر بازارها نیز به دلیل تعطیلات سال نوی میلادی در رکود به سر می برند. در عین حال مشخص نیست در سال جدید حداقل تا آغاز فوریه تقاضا وارد بازار فولاد شود در نتیجه باید گفت برای یک دوره میان مدت باید شاهد تداوم این شرایط رکودی باشیم.
با توجه به برنامه کاهش تولید فولاد سازان ترکیه در ماه ژانویه، انتظار میرود واردات قراضه به این کشور نیز افت چشمگیری داشته باشد و فشارها بر قیمت این ماده اولیه نیز بیشتر شود. فروش محصولات فولادی در بازار داخلی ترکیه در رکود است و بازار صادرات آن نیز در سکوت به سر میبرد از این رو تعداد زیادی از کارخانهها تصمیم دارند تولید را در ژانویه کاهش دهند. ظاهرا برخی نرخ بهره وری خطوط تولید را تا ۴۰ درصد کاهش دادهاند. حتی برخی قصد دارند تولید را در ژانویه کاملا متوقف کنند و شاید این برنامه به فوریه هم برسد. بر این اساس انتظار میرود واردات قراضه به ترکیه در ژانویه به ۱/ ۱ میلیون تن یا کمتر برسد در حالی که در اکتبر ۷/ ۱ میلیون تن بوده است.
استیل مینت اخیرا گزارش کرده است که قیمت قراضه وارداتی در کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا افت داشته است. به گزارش فولاد ایران، البته تقاضای قبل از تعطیلات کریسمس کمی بیشتر شده است. برخی از خریداران منتظر افت قیمت بیشتر هستند. قیمت قراضه سنگین کلاس ۲ ژاپن در ویتنام ۲۹۷ دلار در هر تن سیافآر شنیده شده که کمی افت داشته است. هفته قبل قیمت ۳۰۰ تا ۳۰۲ دلار در هر تن سیافآر بود.همچنین قراضه سنگین آمریکا در بازار جنوب شرق آسیا ۳۰۷دلار در هر تن سیافآر است که در ثبات است و کسی خریدار آن نیست. قراضه آمریکا در تایوان نیز ۲۸۳ تا ۲۸۵ دلار در هر تن سی اف آر ثبت شد.
از سوی دیگر آمار نشان میدهد کره جنوبی در نوامبر سال جاری حدود ۳۹۰۰تن بیلت صادر کرده که ۶/ ۱۲۶ درصد نسبت به ماه قبل رشد داشته ولی نسبت به نوامبر سال گذشته ۳/ ۸۲ درصد افت کرد.همچنین کره در نوامبر ۳۴ هزار تن بیلت وارد کرد که ۶/ ۱۴درصد افت ماهانه و ۶/ ۲۹ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است. در ۱۱ ماه گذشته از سال ۲۰۱۸ این کشور حدود ۱۷۲ هزار تن بیلت صادر کرده و میزان واردات بیلت آن ۴۲۹ هزار تن بود که ۷/ ۳۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت داشت.
بازار صادرات چدن سیآیاس فعالیت چندانی ندارد و خریداران ترجیح میدهند با توجه به نزدیکی تعطیلات سال نو خریدها را به تعویق بیندازند. آخرین قیمت پیشنهادی ۳۵۵ تا ۳۶۰ دلار در هر تن فوب ثبت شده است. فعالان بازار انتظار دارند با آغاز سال نو میلادی قیمت چدن ارزان تر شود از این رو خریدارها عقب نشستهاند. تعطیلات سال نو در کشورهای اروپایی تقریبا شروع شده و در ایتالیا کارخانهها برای ۲ تا ۴ هفته تولید را متوقف خواهند کرد. چدن سیآیاس در ایتالیا ۳۷۸ تا ۳۸۰ دلار در هر تن سیافآر است.
بیلت صادراتی سیآیاس به روند نزولی ادامه داده آخرین قیمت ۴۲۷ تا ۴۳۰ دلار در هر تن فوب دریای سیاه ثبت شده گرچه فعالان بازار دیگر این قیمتها را منطقی نمیبینند و قیمت رایج را ۴۲۰ تا ۴۲۵ دلار در هر تن فوب میدانند. قیمت درخواستی خریداران در ترکیه نیز ۴۳۰ تا ۴۳۵ دلار در هر تن سیافآر است که معادل ۴۱۵ تا ۴۲۰ دلار است. البته در این قیمتها نیز معامله صورت نگرفته است. متوسط قیمت بازار ۴۲۲ دلار در هر تن فوب است که ۳ دلار افت روزانه و ۹ دلار افت قیمت هفتگی داشته است.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
منبع: دنیای اقتصاد چهارشنبه 28 آذر 1397