دستیابی به بازار های جهانی تنها شاه کلید رفع مشکلات صادرات
یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷
مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه در پانزدهمین نمایشگاه ایران متافو: تنها راه نجات صنعت ایران دسترسی به بازار های جهانیست
مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه در پانزدهمین نمایشگاه ایران متافو: تنها راه نجات صنعت ایران دسترسی به بازار های جهانیست
در پانزدهمین نمایشگاه ایران متافو که از ۱۱ تا ۱۴ آذر ۹۷ در محل دائمی نمایشگاه های تهران برگزار گردید، ۲۵۰ شرکت داخلی و خارجی در زمینۀ فولاد و صنایع وابسته حضور بهم رساندند و دستاورد ها و پتانسیل های موجود خود را معرفی کردند. در این نمایشگاه شرکت هایی از قبیل فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان، ورق خودرو چهارمحال و بختیاری، امیرکبیر کاشان، فولاد سنگان، فولاد سنگ مبارکه، گروه فولاد متیل، گروه توکا فولاد و... حضور پرقدرتی داشتند. جمشید ملارحمان در جریان برگزاری این نمایشگاه، سرپرست سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و همچنین عباس قبادی، معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در غرفۀ گروه فولاد مبارکه حضور یافته و با مدیران گروه فولاد مبارکه دیدار و گفت و گو داشتند. مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه در حاشیۀ این نمایشگاه گفت: آمریکا با کارشکنی های اقتصادی اش علیه کشورمان وارد مرحله تازهای شده است و فولادسازی ایران نیز علاوه بر صنعت نفت، تحت تأثیر این شرایط قرار گرفته است.
محمد ناظمی هرندی گفت: با توجه به برآورد هایی که در خصوص کارشکنی آمریکا داشتیم، تمهیداتی اندیشیده شده است و نگرانی چندانی در صنعت فولاد نداریم و یقین داریم صنعت فولاد تأثیر قابل توجهی از این کارشکنی نخواهد گرفت. اگر چه پس از کارشکنی های آمریکا، ایران در تأمین برخی نیازمندی ها و صادرات دچار مشکلاتی شده است، اما مشکل آنچنان بزرگ نیست که آیندۀ سیاهی در انتظار صنعت فولاد باشد و باید همچنان به توسعه صنعت بیندیشیم. البته برخی از موارد همچون تأمین ماشین آلات و مواد قابل پیش بینی بود و تلاش کردیم حداقل برای یک دورۀ زمانی مشخص، نیاز های کارخانه را ذخیره سازی کنیم تا در صورت عدم دسترسی به این نیاز ها روند تولید با چالش رو به رو نشود. علاوه بر این با توجه به مشکلات احتمالی در زمینۀ صادرات فولاد، همکاران ما با بهره گیری از سیاست های پیچیده و کارآمد در بخش صادرات، خرید و مالی به نحوی مدیریت و برنامه ریزی می کنند که صادرات با کم ترین ریسک انجام گردد و منابع مالی آن هم جذب شرکت شود.
وی در خصوص برخی نگرانی ها در مورد کمبود فولاد در بازار داخل برای صنایع پایین دستی گفت: فولاد مبارکه در کنار سایر تولید کنندگان تأمین کننده نیاز داخلی است، بنابراین قطعاً تمام تولید کنندگان در بخش تأمین نیاز داخلی سعی خود را می کنند و بر مبنای منافع ملی تلاش می کنند آنچه بازار داخلی نیاز دارد را تأمین کنند. بخش ساخت وساز و عمرانی ایران که در واقع خریدار بخشی از محصولات فولاد مبارکه هستند اکنون در رکود به سر می برند و صنایع پایین دستی در بخش های مختلف به دلیل کارشکنی آمریکا هم درگیر مشکلات رکود هستند، و بر همین اساس کاملاً طبیعی است که صنایع مادر مثل فولاد سازی نیز دستخوش مشکلاتی باشد و برای رفع مشکلات خود راهکار هایی را استفاده کند که اصلی ترین آن صادرات است. وقتی تعادل تولید فولاد و تقاضای داخلی نامناسب باشد چالشی به وجود می آید که ظرفیت فولاد کشور را هدف گرفته است. به دلیل این که در گذشته تولید فولاد کشور با هدف صادرات مازاد نیاز داخل گسترش پیدا کرده است، اما در حال حاضر مازاد فولاد در بازار وجود دارد و صادرات دچار موانع داخلی و بیرونی است. در شرایطی که کارشکنی آمریکا بر صادرات تاثیرگذار بوده است، نباید خودمان هم ایجاد کننده ی مشکلاتی برای صادرات فولاد باشیم، چون تنها راه نجات صنعت دستیابی به بازار های جهانی است.
مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه در ادامه تصریح کرد: امیدواریم دولت و دستگاه های سیاست گذار در این شرایط کمک کنند ولی ما هیچوقت از دولت ها این انتظار را نداریم که به جای ما کار کنند. صنعت فولاد به تنهایی پتانسیل بالایی در خود دارد و یکی از چالش های ما این است که بعضی از سیاست گذاری ها به صنعت آسیب می رساند یا چرخه صنعتی را کند تر می کند، امیدواریم که دولت تصمیم گیری ها و مشورت با صنایع و متولیان صنعت را در شرایط خاص و بحرانی مدنظر قرار دهد تا زمینه خروج صنایع کشوراز شرایط دشوار کنونی فراهم شود.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان 18 آذر 97