گردهمایی فولاد سازان در همایش فولاد بهمن ماه سال جاری
یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷
همایش های این چنینی فضای مناسبی برای فعالان صنعتی و کارشناسان و فعالان بازار به وجود می آورد تا بتوانند در گفت و گویی مستقیم، تعامل سازنده ای با هم داشته باشند.
شرحی از گذشته تا حال همایش فولاد
همایش های این چنینی فضای مناسبی برای فعالان صنعتی و کارشناسان و فعالان بازار به وجود می آورد تا بتوانند در گفت و گویی مستقیم، تعامل سازنده ای با هم داشته باشند. با توجه به این که فولاد صنعتی پیش برنده در توسعه صنعتی کشور است، بررسی محور های این همایش در دوره های گذشته، می تواند اهمیت آن را نشان دهد. در اولین دوره همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران به موضوعاتی مثل ظرفیت واقعی تولید و مصرف فولاد ایران، صنعت فولاد کشور بعد از طرح تحول اقتصادی، قیمت تمام شده فولاد در ایران، انرژی و مواد اولیه، مکان یابی مناسب و بهره وری در توسعه صنعت فولاد کشور، پرداخته شد. در دومین دوره این همایش، رقابت پذیری در توسعه پایدار صنعت فولاد، استراتژی و موازنه در صنعت فولاد، چشم انداز بازار سنگ آهن ایران و جهان از سوی کارشناسان مورد بحث قرار گرفت. در سومین دوره این همایش نیز با تاکید بر رقابت پذیری در توسعه پایدار صنعت فولاد، تولید صادرات محور مورد توجه کارشناسان و فعالان صنعتی قرار گرفت.
چهارمین دوره این همایش نیز بر هر سه موضوع تمرکز داشت و اول از همه ظرفیت سنجی صنعت فولاد در ایران بود. علاوه بر این، بررسی نقش سنگ آهن در توسعه صنعت فولاد و نقش زغال سنگ در تولید فولاد ارزان نیز بررسی شد. در پنجمین دوره همایش چشم انداز صنعت فولاد فرصت های سرمایه گذاری در این صنعت و چشم انداز بازار سنگ آهن و فولاد مورد بررسی قرار گرفت. همچنین توسعه پایدار و متوازن صنعت فولاد ایران نیز یکی دیگر از محور های این همایش بود. نتایج بررسی های کارشناسان نشان داد که زنجیره فولاد کماکان در حلقه کنسانتره و سنگآهن با کمبود مواجه است؛ بنابراین اگر سیاست گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت برقراری توازن در زنجیره فولاد است، باید دو راهکار اساسی را مدنظر قرار دهد که شامل توسعه فعالیت های اکتشاف و استخراج مواد معدنی، همچنین سرمایه گذاری مشترک با سایر کشور ها به منظور تجهیز معادن و احداث واحد های معدنی است.
در ششمین دوره این همایش هم رقابتپذیری رمز توسعه پایدار، فروش و راهکار های خروج از رکود بازار و چشم انداز بازار ایران و جهان بررسی شد. بررسی وضعیت طرح های در دست اجرا، بررسی چرایی رکود بازار فولاد، پاسخ به پرسش کلیدی زمان خروج از رکود در بازار فولاد، همچنین برقراری ارتباط با شرکای جدید تجاری از دیگر موضوعات کلیدی بود که در دوره ششم همایش بررسی شد. در هفتمین همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران نیز به سه موضوع اصلی شامل رقابت پذیری بر اساس قیمت تمام شده، الزامات صادرات و بازارهای منطقه برای محصولات داخلی، پیشبینی قیمت محصولات فولادی و مواد اولیه در سال ۹۶ پرداخته شد. در هشتمین همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار که سال گذشته برگزار شد، محورهای توسعه متوازن فولاد و سنگ آهن در افق ۱۴۰۴، تولید فولاد باکیفیت صادرات محور (تکنولوژی نوین، کیفیت و...)، تامین مالی در صنعت فولاد، عوامل موثر بر قیمت تمام شده و بهینهسازی آن، فرصتها و تهدیدهای خصوصیسازی صنعت فولاد مورد بررسی قرار گرفت. در نهمین دوره همایش نیز که قرار است نهم و دهم بهمن ماه امسال در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شود، محورهای «فرصتها و چالشهای صادرات و فروش داخلی سنگآهن و محصولات نهایی فولادی»، «چالشهای نرخ ارز و اثر آن بر روند تولید، عرضه و تقاضا»، «لزوم توسعه اکتشاف و استخراج بهمنظور تکمیل چرخه تولید فولاد»، «تکنولوژیهای نوین، بازیافت، آلیاژها و بهینه سازی هزینههای تولید»، «منابع انسانی، آموزش و توانمند سازی، افزایش بهره وری» و «آب، انرژی، محیط زیست» بررسی خواهد شد.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
دنیای اقتصاد 11 آذر 97