نرخ ارز و باید و نباید های ورود به کانال 10 هزار تومانی / روند قیمت ها در هفته جاری
دوشنبه ۰۵ آذر ۹۷
روز شنبه، دلار روی قیمت ۱۲ هزار و ۴۵۰ تومان قرار گرفت. برخی می گویند هر چقدر بازار به سوی عدد مقاوم ۱۲ هزار تومان نزدیک تر شود، میزان خریدها در بازار بالا خواهد گرفت.
روز شنبه، دلار روی قیمت ۱۲ هزار و ۴۵۰ تومان قرار گرفت. برخی می گویند هر چقدر بازار به سوی عدد مقاوم ۱۲ هزار تومان نزدیک تر شود، میزان خریدها در بازار بالا خواهد گرفت. برخی عقیده دارند که در هفته گذشته هم چنین اتفاقی در بازار ارز رخ داد و ممکن است در هفته جاری نیز این الگو تکرار شود. امروز، دوشنبه، روزی است که عدد مقاوم دلار یک بار دیگر مورد آزمون قرار خواهد گرفت. در روز شنبه، نرخ ارز ۲۰۰ تومان افت پیدا کرد و روی رقم ۱۲ هزار و ۴۵۰ تومان ایستاد. با وجود شروع کاهشی بازارها، برخی فعالان اعتقاد دارند، اتفاقی که هفته گذشته در بازار ارز رخ داد، به احتمال زیاد در هفته جاری نیز خواهد افتاد. در هفته گذشته با توجه به این که دلار به مرز ۱۲ هزار تومانی نزدیک شد، خرید ها در بازار ارز نیز بالا رفت و در نهایت توانست در اواخر هفته در نزدیکی کانال ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان به کار خود پایان دهد. در واقع مرز ۱۲هزار تومانی عدد مقاومت در بازار ارز شده بود.
برخی معامله گران می گویند اگر در هفته جاری چنین الگویی در بازار تکرار شود. از نظر آن ها اتفاق جدیدی در بازار رخ نداده است و از سوی دیگر، با شروع ماه جدید ممکن است تقاضا های جدیدی هم وارد بازار شده باشد که کار را برای پایین رفتن قیمت ها سخت تر کند. در مقابل، برخی هم باور دارند که با شروع ماه جدید تقاضای جدیدی در بازار مشاهده نشده است، در نتیجه همچنان می توان انتظار افت بیشتر قیمت ها را داشت. بازارساز در شرایط فعلی می تواند حتی قیمت را به کانال ۱۱ هزار تومانی ببرد؛ با این حال، برای افت کانالی قیمت باید ارز زیادی را به بازار تزریق کند و از آن سو ممکن است افت شدید قیمت ها و حملات سفته بازان ارزی را در پی داشته باشد. بازارساز در شرایط فعلی بهتر است که بازار را مدیریت کند و مانع از نوسان شدید قیمت شود.
از نظر آن ها، اگر بازارساز فعلا قیمت ارز را در کانال ۱۲ هزار تومانی مدیریت کند، گام مثبتی برای ادامه ثبات در بازار برداشته است. هر چقدر دامنه نوسان قیمت ها طی هفته های آتی محدود تر شود، امکان خروج نوسانگیران از بازار بیشتر خواهد شد. همچنین این ممکن است برخی سفته بازان ارزهای دپو شده خود را به بازار عرضه کنند و در صورت این اتفاق بازارساز با هزینه کمتری می تواند شاهد افت قیمت ها باشد.در برهه ای از زمان مردم با هدف این که قیمت ها افزایشی خواهد شد و با هدف سرمایه نسبت به خرید طلا و سکه اقدام کردند، اکنون با کاهش قیمت ها و آرامش نسبی که در بازار وجود دارد، اکثر آن ها فروشنده شده اند. بازار وضعیت آرامی دارد و آرامش و ثبات نسبی در بازار ایجاد شده و تعداد زیادی در بازار فروشنده هستند و از بابت کاهش قیمت ارز نگران هستند. این خود به بازگشت ارزهای خانگی به چرخه سالم اقتصادی و بازار کمک میکند که بهطور حتم در کاهش قیمت ارز تاثیر گذار است.
علاوه بر این، در صورت ادامه روند کم نوسان قیمت ها، افراد بیشتری در سمت عرضه کنندگان قرار خواهند گرفت و فشار بر قیمت دلار افزایش خواهد یافت. با این حال، دسته ای باور دارند، قیمت دلار در ۴۰ روز آینده ظرفیت بیشتری دارد که رشد قیمت را تجربه کند تا این که شاهد افت قیمت ها باشد. این دسته بیشتر بر ورود تقاضای فصلی به بازار تاکید دارند.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
اقتصاد نیوز 5 آذر 97