در نهایت روند قیمت دلار چگونه خواهد شد؟ / دو دیدگاه متفاوت معامله گران
یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷
در روز گذشته، قیمت دلار ابتدا به انتهای کانال ۱۱ هزار تومانی رفت، اما از اواسط روز به کانال ۱۲ هزار تومانی بازگشت و در نهایت در بعدازظهر دیروز، روی عدد ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان قرار گرفت.
در روز گذشته، قیمت دلار ابتدا به انتهای کانال ۱۱ هزار تومانی رفت، اما از اواسط روز به کانال ۱۲ هزار تومانی بازگشت و در نهایت در بعدازظهر دیروز، روی عدد ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان قرار گرفت. در میان معامله گران دو دیدگاه در مورد برگشت قیمت دلار و پایان روند کاهشی پس از ۷ افت متوالی، وجود داشت. گروهی بر این باور بودند که معامله گران فکر می کنند قیمت به کف برخورد کرده و خرید های خود را افزایش داده اند. دیدگاه دیگر برخی فعالان بازار نیز این بود که بازارساز در اولین روز هفته جاری تاکتیک خود را عوض کرد و تلاش می کرد که دامنه نوسانات را محدود تر کند. عقیده آن ها این است که بازارساز می داند کاهش شدید قیمت ها می تواند برگشت سریع تر را در پی داشته باشد، بنابراین سعی کرد خود این برگشت را در دامنه کم مدیریت و راه بازگشت نوسان گیران را برای کسب سود محدود تر کند.
مهم ترین عاملی که مسبب کاهش نوسان در بازار دلار شد، تاکتیک جدید بازارساز بود. روز گذشته، یکی از صرافی های بزرگ دولتی که در ماه های اخیر از طریق قیمت های معین شده خود نقش مهمی در انتظارات بازیگران ارزی دارد؛ زمانی که قیمت دلار در بازار آزاد میان دلالان حدود ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان بود، قیمت دلار را پایین تر از ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان نبرد. برخی بر این باورند که بازارساز متوجه شد که دلالان قصد دارند از وسوسه کاهش شدید قیمت ها به نفع خود استفاده کنند و با ثبت قیمت های کمتر در بازار، انگیزه بازارساز برای افت بیشتر قیمت را بالا ببرند. از نظر این بازیگر با تجربه برنامه آن ها این بود که در قیمت های پایین تر با قدرت وارد بازار شوند و با بالا آوردن سریع قیمت دلار هم انتظارات افراد عادی را تحت تاثیر قرار دهند و هم سود مناسبی نصیب خود کنند. با این حال برخلاف انتظار آن ها، بازارساز دیروز بیشتر قصد داشت قیمت را مدیریت کند و با حفظ ثبات بازار، قیمت ها را در دامنه خاصی محدود کند. اگر قیمت ها به مدت ۱۰ روز در محدوده خاصی بمانند، بازارساز به تدریج می تواند توجه افراد بیشتری را از بازار منحرف کند. در حالی که از نظر برخی، کاهش شدید قیمت ها فقط توجه نوسان گیران را به خود جلب خواهد کرد. در نتیجه بازارساز ترجیح می دهد شدت این نوسان را کاهش دهد تا بازار بیشتر طعم ثبات را تجربه کند؛ همچنین، دلالان بازار نیز متوجه می شوند که بیشتر از آن که آن ها تعیین کننده جهت بازار باشند، مدیریت بازار در اختیار بازارساز قرار گرفته است؛ در نتیجه با احتیاط بیشتری رفتار خود را تنظیم می کنند.
گروهی باور داشتند، معاملهگران در کف ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومانی خریدهای خود را افزایش دادند تا از شکست یک سطح مهم حمایتی جلوگیری کنند. این در حالی است که برخی بر نقش بازارساز در مدیریت قیمت بازار تاکید می کردند. معامله گران فنی باور داشتند این مرز برای بازیگران فنی بازار بسیار مهم بود و در صورت شکست آن، احتمال افت شاخص ارزی به زیر مرز ۱۰ هزار تومانی وجود داشت. خطر این کاهش برای معامله گران سبب می شد که آن ها در سطح ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومانی موقعیت خرید بگیرند و امید خود را به افزایش دوباره زنده نگه دارند.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
دنیای اقتصاد یکشنبه 27 آبان 97