چالش های اساسی فولاد مبارکه و مشکلات اصلی پیش روی صادرات
سه شنبه ۲۲ آبان ۹۷
مدیرعامل فولاد مبارکه تشریح کرد: تولید فولاد کیفی مانع واردات انواع ورق خواهد شد.
مدیرعامل فولاد مبارکه تشریح کرد: تولید فولاد کیفی مانع واردات انواع ورق خواهد شد.
حمیدرضا عظیمیان معتقد است، تحریم ها مسئله تازه ای نیست و هدف دشمن از تحریم ضربه اقتصادی به کشور است؛ بنابراین نباید غفلت و اشتباهی نباید صورت گیرد. وی از برنامه های شرکت فولاد مبارکه برای تداوم توسعه، طرح و برنامه های لازم برای مقابله با تحریم ها و کاهش اثرات آن سخن گفت.
طرح جامع فولاد مبارکه هماهنگ با طرح جامع مطالعات فولاد کشور توسط ایمیدرو انجام شده و طرح های توسعه هم براساس آن مطالعات انجام می شود. هدف شرکت حفظ سهم ۴۵ درصدی از تولید فولاد کل کشور است که بر اساس برنامه ۵۵ میلیون تولید فولاد کشور، فولاد مبارکه باید سهم ۴۵ درصدی خود را در افق ۱۴۰۴ حفظ کند. هدف اصلی مبارکه تامین نیاز های اصلی و تخصصی کشور در زمینه فولاد است.
با توجه به این که تولیدات برخی از واحد های فولادی کشور به تولیدات فولاد مبارکه شبیه است، بنابراین براساس انتظارات موجود باید محصولات تولیدی فولاد مبارکه در یک کلاس بالاتر تولید شود. هم اکنون بخشی از ورق مورد نیاز بدنه خودرو وارداتی است و هدف ما تامین آن در آینده نزدیک است. همچنین تولید ورق های لوکس لوازم خانگی که هم اکنون از خارج وارد میشود هم از برنامه های مبارکه است.
میزان واردات ورق های خانگی به طور سالانه حدود ۸۰ هزار تن است که تامین آن بر عهده فولاد مبارکه است. واردات ورق های خودرویی همحدود ۵۰۰ هزار تن، ورقهای وارداتی صنایع نفت، گاز وپتروشیمی حدود ۳۰۰ هزار تن و میزان واردات ورقهای ضخامت زیر ۲ میل حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن است. برنامه فولاد مبارکه این است که همواره به غیر از تامین نیاز های عمومی بازار، نسبت به تامین کالا های خاص در آینده نزدیک اقدام کند.
تحریم ها عامل اصلی کاهش صادرات فولاد مبارکه هستند، زیرا پس از اعمال تحریم ها با مشکلاتی مثل حمل و نقل و بیمه حمل مواجهیم و خریداران محصولات فولاد مبارکه برای پرداخت وجه معاملات خود با مشکل مواجه هستند. بنابراین، دو چالش اساسی فولاد را می توان از مشکلات اصلی پیش روی صادرات دانست.
در حال حاضر محصولات این شرکت از استاندارد اروپا برخوردار است، ضمن شناخته شده تر و از لحاظ کیفیت مورد قبول مشتریان مختلف از جمله اروپا قرار دارد. حتما برنامه هایی برای دور زدن تحریم ها در دستور کار شرکت قرار دارد. تامین ۱۰۰ درصدی نیاز صنعت فولاد کشور به قطعات و مواد مصرفی از داخل کشور از اولویت های مهم و به نوعی پدافند غیرعامل است. در همین زمینه در آینده نزدیک کمیته های توانمند ملی برای بومی سازی تجهیزات و تامین قطعات یدکی موردنیاز صنعت فولاد از داخل کشور تشکیل خواهد شد که در این کمیته ها راهکار های بومی سازی هرچه بیشتر قطعات به دست سازندگان داخلی و تامین مواد مصرفی موردنیاز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در هفتههای اخیر با تغییراتی مواجه شد. انتظار می رود که وزیر صمت در کنار مشکلاتی که در بخش صنعت وجود دارد به بخش فولاد کشور نیز توجه خاص و ویژه ای داشته باشد، و تدابیر لازم را برای رفع خود تحریمی ها اتخاذ کند. هم اکنون مشکلات داخلی داریم و در شرایط عادی هم نیستیم، از این رو در چنین شرایطی از دولت و وزیر صنعت، معدن و تجارت تجدید نظر در سیاست های وزارتخانه را با توجه به شرایط موجود خواستاریم. همچنین انتظار داریم که وزارت صمت برای کمک به برون رفت فولاد مبارکه از شرایط موجود و چالش های پیشرو اقداماتی را انجام دهد.
با توجه به این که در هفت ماهه امسال میزان تولید فولاد مبارکه به بالای ۱۰۵ درصد رسیده است و این افزایش در همه بخش ها و زیرمجموعه های شرکت اتفاق افتاده است، و فولاد سفیددشت در ۷ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۱۲ درصدی تولید را تجربه کرده است، پیش بینی تولید فولاد مبارکه این است که امسال نسبت به برنامه پیش بینی شده در بودجه شرکت از رشد برخوردار شویم. تولید فولاد خام کل فولاد مبارکه در هفت ماهه نخست امسال حدود ۵/ ۵ میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد رشد پیدا کرده است.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
دنیای اقتصاد سه شنبه 22 آبان 97