فروش نفت ایران همچنان بالاست/ پس از 13 آبان قیمت جهانی نفت بالا میرود؟
چهارشنبه ۰۹ آبان ۹۷
با نزدیک شدن دور دوم تحریم های آمریکا، ایران همچنان بین 1.7 تا 1.9 میلیون بشکه نفت در روز می فروشد و با وجود این که تنها چند روز به آغاز تحریم ها علیه ایران باقی مانده، آمریکا راه طولانی ای را برای محقق شدن هدفی که در راستای کاهش صادرات نفت ایران تعیین کرده باید طی کند.
به گزارش شبکه خبری سی ان بی سی، با نزدیک شدن دور دوم تحریم های آمریکا، ایران همچنان بین 1.7 تا 1.9 میلیون بشکه نفت در روز می فروشد و با وجود این که تنها چند روز به آغاز تحریم ها علیه ایران باقی مانده، آمریکا راه طولانی ای را برای محقق شدن هدفی که در راستای کاهش صادرات نفت ایران تعیین کرده باید طی کند. طبق این گزارش، اگر چه صادرات نفت ایران تا کنون حدود 800 هزار بشکه کاهش داشته، اما در ماه سپتامبر در حدود 1.7 میلیون تا 1.9 میلیون بشکه نفت و میعانات گازی فروخته است.
در حالی که برخی کشورها مانند چین و هند قصد دارند با وجود تحریم های واشنگتن به خرید نفت از ایران ادامه دهند، دولت ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با عقیب نشینی از موضع قبلی خود اعلام کرده که به برخی کشور ها معافیت از تحریم های نفتی را اعطا می کند. دور دوم تحریم ها که شامل تحریم های نفتی است طی چند روز آینده یعنی در 13 آبان ماه اعمال می شود، اما مقامات کاخ سفید حفظ دسترسی ایران به سیستم مالی سوئیفت را نیز پذیرفته اند.
با وجود این، در کنار هند و چین، کشورهایی مثل ترکیه، ایتالیا، اسپانیا، یونان و ژاپن همچنان از ایران نفت خریداری می کنند و به گزارش رویترز، نمی توان جلوی صادرات نفت ایران را گرفت و به هر حال تهران نفت خود را صادر خواهد کرد. کسب اطلاع دقیق از میزان صادرات نفت خام ایران و آمار دقیق نفتکش هایی که نفت خام ایران را به گوشه و کنار جهان ارسال می کنند؛ به یک معما تبدیل شده است.
تلاش دولت 'ترامپ' بر این است که تا روز 13 آبان صادرات نفت ایران قطع شود و پس از آن قیمت جهانی نفت خام بالا نرود. اما در این میان یک مشکل اساسی وجود دارد. چنانچه ایران موفق شود نفت خود را صادر کند؛ شفاف سازی در این زمینه صورت نخواهد گرفت. بنابراین سایر اعضاء 'اوپک' از جمله عربستان نمی دانند، که آیا نفت ایران از بازار کم شده یا نه.
مقامات ایرانی بر این باورند که نفت عربستان و هیچ کشور دیگری نمی تواند جای نفت ایران را در بازار پر کند و ابطال موردی تحریم ها، این اجازه را به ایران می دهد که نفت خام خود را بفروشد. همچنین شایعه شده است که معافیت از تحریم ها اتفاق خواهد افتاد و عربستان و روسیه نمی توانند جای نفت ایران را پر کنند. از سویی هم پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته ای ایران، سایر کشور های امضا کننده این توافق از تصمیم واشنگتن انتقاد کرده و اعلام کردند که به توافق با ایران پایبند می مانند.
اتحادیه اروپا اعلام کرده است 'قوانین مسدود سازی' خود را برای حمایت از شرکت های اروپایی فعال در ایران اجرا می کند تا از این شرکتها در برابر آن بخش از تحریم های آمریکا که شرکت های خارجی را تهدید میکند، محافظت کند. همچنین سازوکار جدید اتحادیه اروپا برای حمایت از برجام و تسهیل تجارت کشورها با ایران از4 نوامبر (13آبان) آغاز به کار می کند، اما عملیاتی شدن کامل آن به اوایل سال آینده میلادی موکول خواهد شد. همچنین مکانیزم ویژه اتحادیه اروپا به شرکت های اروپایی این امکان را می دهد که مطابق با قوانین این اتحادیه به فعالیت خود با ایران ادامه دهند. بعضی مسائل مربوط به مکانیزم ویژه از جمله تدارک یک مکان فیزیکی و یا دفتر مرکزی برای سازوکار ویژه اتحادیه اروپا نیز در دستور کار قرار دارد و بزودی اجرایی خواهد شد. اتحادیه اروپا امیدوار است که با پشتیبانی چین و روسیه تهران را همچنان متقاعد به ماندن در توافق هسته ای بکند.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
منبع: تابناک