تهاتر راهکاری برای دور زدن تحریم ها
سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷
به گفته عضو انجمن فولاد، چنانچه مانعی برای صادرات فولاد ایجاد شود عرضه این محصول بیش از تقاضا می شود که در پی آن تعداد زیادی از شرکت های تولیدی تعطیل می شوند و برای جلوگیری از این مشکل، باید با کشور هایی که تمایل به معامله دارند تهاتر کنیم.
به گفته عضو انجمن فولاد، چنانچه مانعی برای صادرات فولاد ایجاد شود عرضه این محصول بیش از تقاضا می شود که در پی آن تعداد زیادی از شرکت های تولیدی تعطیل می شوند و برای جلوگیری از این مشکل، باید با کشور هایی که تمایل به معامله دارند تهاتر کنیم. در شرایط فعلی تولید فولاد کشور بیش از میزان مصرف است بنابراین باید تمهیداتی به منظور عدم کاهش میزان صادرات فعلی با اعمال تحریم های جدید، اندیشیده شود. براساس برنامه ریزی های انجام شده باید تولید فولاد در سال جاری به 25 میلیون تن برسد.
گفته می شود که میزان مصرف داخلی کشور در حدود 12 میلیون تن است و مازاد آن صادر می شود اما دراوایل مهر به دلیل وجود سامانه نیما مشکلاتی دراین زمینه به وجود آمد. مشکلات اساسی صنعت فولاد در زمینه حمل و نقل ، بیمه و انتقال ارز می باشد. اگر مانعی برای صادرات فولاد به وجود بیاید، عرضه این محصول بیش از تقاضا می شود و احتمالا بسیاری ازشرکت های تولیدی تعطیل می شوند.
به گفته عضو انجمن فولاد، برای جلوگیری از ایجاد این مشکلات باید با کشور هایی که تمایل به معامله دارند تهاتر انجام دهیم. اکنون وزارت صمت موضوع دریافت مایحتاج صنعت از دیگر کشورها در مقابل صادرات نفت و فولاد را مورد بررسی قرار داده است. اما از مسئولین وزارت صمت تقاضا داریم که سیستم را پیچیده نکنند و اجازه دهند که قیمت واقعی محصول براساس عرضه و تقاضا کشف شده و تنها نظارت های لازم را در زمینه بازگشت پول انجام دهند. در نهایت جهت جلوگیری از ایجاد رانت مایحتاج این صنعت پس از واردات باید براساس نرخ آزاد به فروش برسند. دخالت دولت در بورس و تعیین قیمت برای محصولات به صورت دستوری نیز موجبات ایجاد رانت را فراهم می کند.
گرداوری شده توسط اهن اینفو
منبع: دنیای معدن 24 مهر 97