آینده نفت ایران سیاه نخواهد شد...!
سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷
در حال حاضر راهکار های مقابله با تحریم طی مذاکره بین ایران و اروپا درحال بررسی است؛ گر چه تاکنون جزئیات این راهکار ها اعلام نشده اما کارشناسان به نظر نتیجه بخش است و آینده نفت ایران طوری که آمریکا آرزو میکرد، سیاه نخواهد شد.
در حال حاضر راهکار های مقابله با تحریم طی مذاکره بین ایران و اروپا درحال بررسی است؛ گر چه تاکنون جزئیات این راهکار ها اعلام نشده اما کارشناسان به نظر نتیجه بخش است و آینده نفت ایران طوری که آمریکا آرزو میکرد، سیاه نخواهد شد.
همان طور که قبلا در خبر ها منعکس شد، آمریکا در اردیبهشت ماه از برجام خارج شد و تحریم های بسیاری را به ایران تحمیل کرد. با این حال بسیاری از تحلیل گران، حذف نفت ایران از بازار های جهانی را نشدنی دانسته و آن را رویای تعبیرنشدنی آمریکا قلمداد کرده اند.
همچنین تاکنون اروپا از آمریکا تبعیت نکرده و بارها پای میز مذاکرات نفتی با ایران نشسته است و این مذاکرات هم یروند بسیار خوبی را طی کرده است. نرسی قربان - کارشناس ارشد حوزه انرژی – نیز در این باره راهکار خرید و فروش نفت ایران با یورو بهجای دلار عنوان کرد. زیرا قیمت نفت پیش بینی ناپذیر است، و نوسان این روز های قیمت نفت از مسائل سیاسی و هم چنین به هم خوردن عرضه و تقاضا در بازار جهانی متاثر است. عرضه و تقاضا در بازار همواره حرف اول را میزند و تنشهای سیاسی هم از اهمیت زیادی برخوردارند.
این کارشناس حوزه انرژی گفت: تولید نفت ایران هیچ وقت به صفر نخواهد رسید. البته در حال حاضر در بازار تعادل وجود دارد و اگر رشد جهانی طبق گفته بانک جهانی کاهش یابد، تقاضا برای فراورده های نفتی کم می شود و در نتیجه تقاضا برای نفت هم کاهش خواهد یافت؛ و بنابراین در سالهای آتی بازار با رکود مواجه خواهد شد. اما در این میان برخی از کارشناسان هم بر این باورند که رشد جهانی افزایش پیدا میکند؛ بنابراین تقاضا برای فراوردههای نفتی و درنتیجه نفت هم افزایش پیدا خواهد کرد.
طبق بررسی ها، امیدواری در آینده وجود دارد. تحریمهای کنونی، تحریم های آمریکا است نه تحریمهای سازمان ملل. این کشور نهایتا سعی میکند مانع فعالیت نرمال ایران در بازار نفت شود.
به اعتقاد این کارشناس، مشکل اصلی نفت ایران در آینده پرداخت پول است؛ اگر اروپا بتواند در آینده راهی پیدا کند که دلار جدا باشد و بتوان با یورو خرید و فروش نفت ایران را انجام داد، مساله حل میشود اما اگر نتواند، موضوع فرق میکند. البته همه این ها بعد از تاریخی که قرار است تحریم ها آغاز شوند، مشخص می گردد و اروپا هم تاکنون برنامه های خود برای نحوه برقراری تعاملات نفتی با ایران اعلام نکرده است.
از طرفی وزیر نفت هم می گوید: ترامپ نمی تواند با گردن کلفتی قیمت نفت را کاهش دهد، و تحریم ها را بردارد، قیمت ها کاهش یافته و بازار از حالت نوسانی و بی تعادلی فعلی خارج می شود. بی ثباتی بازار نفت توسط آمریکا بر بازار تحمیل شده است.
وی گفت: شرایط فعلی بازار نفت فعلا درست نمی شود چون بازار دچار گرفتاری کمبود عرضه شده است. البته برخی هم معتقدند، اکثر کارهایی که آمریکا در این زمینه باید انجام میداد، انجام داده است و کار زیادی نمانده که علیه ایران انجام دهد.
با خروج آمریکا از برجام، ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعمال تحریمهای نفتی علیه ایران را اعلام کرد. تحریم هایی که قرار است از ١٣ آبانماه آغاز شود.تاکنون آمریکا تلاش بسیاری برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران کرده است که بینتیجه مانده و زنگنه آن را رویای تعبیرنشدنی آمریکا دانسته است.
گفتوگوی زنگنه و وزیر انرژی روسیه دربارهی کاهش تولید نفت
وزارت انرژی روسیه در بیانیهای اعلام کرد که الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در دیدار با بیژن زنگنه، همتای ایرانی خود در مسکو، درباره توافق کاهش تولید نفت اوپک و غیراوپک گفتوگو کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، در این بیانیه بدون اشاره به جزئیات بیشتر آمده است وزیران ایران و روسیه درباره احتمال ساماندهی بیشتر تولید نفت، گفتوگو کردند.
اوپک و ۱۰ تولیدکننده خارج از این گروه شامل روسیه ۲۳ ژوئن در وین توافق کردند که تولیدشان را مجموعا یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند تا هرگونه کمبود عرضه بهدلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران و افت تولید ونزوئلا را جبران کنند. با این افزایش تولید با مخالفت تولیدکنندگانی شامل ایران روبهرو شد که معتقد است افزایش تولید از سوی سایر مشارکتکنندگان در توافق کاهش تولید بهمعنای نقض آن خواهد بود.
افزایش قیمت نفت تحت تاثیر تحریمهای آمریکا
قیمت نفت روز سهشنبه با نگرانی بازار نسبت به افت صادرات ایران در آستانه بازگشت تحریمهای آمریکا علیه تهران در نوامبر، افزایش یافت.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی نفت برنت برای تحویل در دسامبر ۹ سنت یا ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۸۰.۸۷ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه نوامبر با پنج سنت افزایش، به ۷۱.۸۳ دلار در هر بشکه رسید.
طبق آمار رفینیتیو آیکان، ایران در دو هفته اول اکتبر ۱.۳۳ میلیون بشکه در روز نفت به چندین کشور از جمله هند و چین صادر کرده است. با نگرانیها نسبت به کمبود عرضه به دلیل تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران، خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، روز گذشته اظهار کرد: این کشور متعهد است تقاضای رو به رشد هند برای نفت را تامین کند و به عنوان یک جاذب شوک برای اختلالات عرضه در بازار نفت عمل کرده است. با این حال عربستان سعودی با فشار سیاسی فزایندهای بر سر ناپدید شدن جمال خاشقجی خبرنگار منتقد مواجه است.
دونالد ترامپ، شنبه هفته جاری گفت: اگر معلوم شود خاشقجی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسیده است، عربستان سعودی با مجازات شدیدی روبرو خواهد شد. بهدنبال تهدید ترامپ، عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است، با اشاره به نقش تاثیرگذار خود در اقتصاد جهانی، هشدار داد با اقدام بزرگتری واکنش نشان خواهد داد.
ترامپ، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا را برای دیدار با ملک سلمان به عربستان سعودی فرستاده است.
پیش بینی میشود آمار نشان دهد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۲ اکتبر، برای چهارمین هفته متوالی به میزان حدود ۱.۱ میلیون بشکه افزایش پیدا کرده است.
گرداوری شده توسط آهن اینفو 24 مهر 1397
منابع: ایسنا، ایرنا