صحه گذاشتن عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بر استیضاح وزیر صنعت
سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷
طی اخبار منتشر شده اخیر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: شریعتمداری باید پاسخگوی قیمت گذاری دستوری فولاد باشد.
طی اخبار منتشر شده اخیر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: شریعتمداری باید پاسخگوی قیمت گذاری دستوری فولاد باشد. گفته می شود که طی هفته گذشته استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت جدی تر شده است و نمایندگان در دو طیف مختلف استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت را خواستار شده اند، زیرا علاوه بر رانت واردات خودرو و ثبت سفارش، از 21 فروردین ماه امسال تا کنون حدود 5000 میلیارد تومان رانت به دلیل قیمت گذاری دستوری فولاد سهم دلالان شده است. وی گفت: ۷۰ نفر از نمایندگان مجلس به استیضاح آقای شریعتمداری رای مثبت داده اند و من به شخصه درباره موضوع قیمت گذاری دستوری فولاد به طور جداگانه خواستار پاسخگویی وزیر صنعت، معدن و تجارت هستم. طبق قانون، درخواست استیضاح از هیات رییسه ابتداعا به کمیسیون مربوطه ارجاع می شود در صورتی که اعضای کمیسیون ها از پاسخ های وزیر قانع نشده اند و بدین تریتیب وزیر می تواند در جلسه ای از خود دفاع نماید.
بر همین اساس از چهارشنبه هفته قبل درخواست استیضاح در کمیسیون مربوطه مطرح شد تا سوالاتی در باب مشکلات اخیر، احتکار و افزایش قیمت خودرو، ثبت سفارشات، و همچنین قیمت گذاری دستوری فولاد از آقای شریعتمداری پرسیده شود. وی گفت: اما سوال من از ایشان مربوط به قیمت گذاری دستوری فولاد است که توسط خود بنده انجام می شود.
از 21 فروردین 97 تا کنون حدود 5000 میلیارد تومان رانت نصیب دلالان شده است. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این رابطه بر این که باید مشخص شود قیمت گذاری دستوری بر چه مبنایی انجام شده تاکید کرد و در ادامه افزود: این مسئله رانت زیادی در صنعت فولاد به وجود آورده و آقای وزیر باید پاسخگوی آن باشد. رانت 5000 میلیارد تومانی، اگرچه که به بهانه حمایت از مصرف کننده مطرح و اجرایی شد اما در حقیقت به جیب کسانی رفت که باید وزیر محترم در مورد آن پاسخ دهد.
در ماه های گذشته تصمیماتی از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت در مورد قیمتگذاری دستوری محصولات فولادی و دیگر محصولات معدنی، آلومینیوم و مس اتخاذ شد و تنها موجب ایجاد رانت در فضای کسب و کار گردید. از سویی مهم ترین علت ایجاد رانت در صنعت فولاد کشور وجود دلالان است در حالی که وزارت صنعت معدن و تجارت به این موضوع بی توجه بوده است. تولید کنندگان فولاد هم معتقدند که با توجه به افزایش هزینه ها و سایر موارد قیمت فولاد در بورس کالا با قیمت به مراتب ارزان تری عرضه می شود اما چیزی که به مصرف کننده نهایی میرسد دست کم دو برابر قیمت فروش در بورس کالا است که نشان دهنده وجود رانت سنگین در این صنعت است که باید وزیر مربوطه پاسخگوی شرایط موجود باشد.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
منبع: خبرگزاری موج