ایران و هند قطب های برتر آهن اسفنجی دنیا
یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷
کشور های ایران و هند، قطب های اصلی تولید آهن اسفنجی جهان به شمار می روند. ایران در سال های گذشته با افزایش تولید آهن اسفنجی به پیشرفتهای بزرگی در این صنعت دست یافته است.
کشور های ایران و هند، قطب های اصلی تولید آهن اسفنجی جهان به شمار می روند. ایران در سال های گذشته با افزایش تولید آهن اسفنجی به پیشرفتهای بزرگی در این صنعت دست یافته است.
گفته می شود که رقابت میان کشورهای ایران و هند برای تولید آهن اسفنجی به صورت ماهیانه تغییر میکند. در 3 ماهه ابتدای سال 2016 تولید آهن اسفنجی ایران به حدود 3.7 میلیون تن رسید که نسبت به هند با تولید 3.6 میلیون تن کمی بالاتر بود. به غیر از ایران و هند، کشورهایی مانند عربستان سعودی، مکزیک و روسیه نیز از جمله کشورهای با ظرفیت بالای تولید این محصول هستند اما جایگاه آنها به مراتب نسبت به هند و ایران پایین تر بوده و مجموع آمار تولید سالیانه این 3 کشور حتی به نصف تولید ایران هم نمی رسد.
انجمن جهانی فولاد در سال 2017 گزارشی ارائه داد که طبق آن ایران موفق به افزایش 21 درصدی تولید آهن اسفنجی شد اما نهایتا با پیشی گرفتن هند، به رتبه دوم دست یافت. میزان تولید آهن اسفنجی ایران در سال 2017 معادل 21.726 میلیون تن بود که این رقم رشد حدود 21.5 درصدی نسبت به سال 2016 را داشت. این در حالی بود که درصد رشد تولید آهن اسفنجی در جهان و در همین بازه زمانی 5.6 درصد و میزان کل تولید جهانی آهن اسفنجی یک میلیارد و 675 میلیون تن گزارش شد.
طبق گزارشات انجمن جهانی فولاد، تولید ایران به دلیل احداث واحدهای جدید صنعتی در کشور با روندی صعودی مواجه بوده است. بر اساس شواهد موجود می توان پیش بینی کرد که سال 2017 سال طلایی تولید آهن اسفنجی ایران باشد. همچنین انتظار می رود که با تکمیل واحدهای در حال احداث و افزایش ظرفیت واحدهای موجود در سال 2018، علاوه بر این که ایران جایگاه خود را در مقام دوم تولید کننده آهن اسفنجی دنیا حفظ کند، مقدمات رسیدن به جایگاه اول را نیز فراهم کند.
در حال حاضر کشورهای ایران و هند توانسته اند به 2 قطب اصلی تولید این ماده استراتژیک و راهبردی تبدیل شوند. گفته می شود که تولید آهن اسفنجی با فراز و نشیبهای زیادی در این 3 ماه همراه بوده و روندی یکنواخت را طی نخواهد کرد. به علاوه، رسیدن به مقام اول جهانی تولیدکنندگان آهن اسفنجی برای ایران دور از ذهن نیست؛ چرا که آمار سالهای گذشته ایران نشان می دهد که از پتانسیل بالایی برای کسب این مقام برخوردار است.
گرداوری شده توسط آهن اینفو به نقل از فلزات آنلاین
27 مرداد 97