بر اساس بررسی ‌های تیم خبری آهن اینفو، ترکیه تعرفه ‌ای تا سقف ۴۵ درصد برای واردات فولاد ایران را اعمال کرده است؛ عددی سنگین که به گفته یکی از تولید کنندگان فولاد (که تمایل به فاش کردن نام خود نداشت)، تنها در سال گذشته، حدود یک میلیارد دلار به این صنعت خسارت وارد کرده است. رقمی که معادل سرمایه ‌گذاری برای احداث یک کارخانه جدید فولاد و ایجاد هزاران شغل است.

با وجود این فشار مالی، تولید کنندگان ایرانی همچنان صادرات به ترکیه را متوقف نکرده ‌اند. دلیل این اصرار چیست؟ پاسخ روشن است: مزیت ‌های رقابتی ایران در حوزه نیروی کار، انرژی و مواد اولیه که نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه همچنان ارزان ‌تر هستند، اما همه چیز در صنعت فولاد ایران هم عالی و بر وفق مراد نیست. بهتر است بدانید مطابق با گزارش ‌های رسمی، تولید فولاد کشورمان در سال گذشته با کاهش مواجه بوده و کارشناسان نسبت به آینده این صنعت هشدار می ‌دهند.

همان طور که می دانید رکود در صنعت فولاد به معنای کاهش مستمر تقاضا برای محصولات فولادی و افت حجم معاملات در بازار است. این وضعیت موجب کاهش تولید، افزایش موجودی انبارها و کاهش سود آوری تولیدکنندگان خواهد شد. در این راستا ابوالفضل حشمتی، کارشناس صنعتی، معتقد است که بحران ناترازی انرژی در کشور یکی از دلایل اصلی ضربه به زنجیره تولید فولاد است. از سوی دیگر، علی عبدی، کارشناس صنایع، به مشکل جدی ‌تری اشاره می ‌کند: رکود. او می ‌گوید که فولادی ‌ها حتی در فروش محصولات تولید شده نیز با مشکل مواجه‌ اند و به همین دلیل حاضر به پرداخت تعرفه های سنگین برای صادرات هستند. در همین رابطه، مرکز پژوهش ‌های مجلس راه‌ حل خروج از بحران را در فعال ‌سازی دیپلماسی اقتصادی و تمرکز بر بازاریابی بین ‌المللی برای صنعت فولاد می ‌داند.