به گزارش آهن اینفو؛ محمد یاسر طیب ‌نیا، مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان، در مراسم افتتاح مرکز توسعه کسب ‌و کار و صنعت ۴، بر اهمیت نوآوری و فناوری در صنعت فولاد ایران تأکید کرد. این مراسم با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و نمایندگان صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی سرمایه گذاری خطر پذیر فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.

طیب ‌نیا با اشاره به چالش ‌های گذشته که در بازه های زمانی مختلف مانند از جنگ تحمیلی تا جنگ اقتصادی به وجود آمده و در اکثر موارد حل شده اند، تصریح کرد که ایران همچنان ظرفیت ‌های قابل ‌توجهی برای پیشرفت دارد و مدیران و متخصصان باید برای جبران عقب ‌ماندگی ‌ها راهکارهای نوینی را پیدا کنند.

وی با مقایسه روند توسعه فولاد در ایران و جهان، از شرکت فولادی پوسکو کره جنوبی به ‌عنوان نمونه ‌ای موفق یاد کرد که توانسته است پس از ۲۵ سال که از تأسیس آن می گذرد، به یکی از بزرگ ‌ترین شرکت ‌های فولادی جهان تبدیل شود. به گفته او، یکی از عوامل کلیدی موفقیت این شرکت، تمرکز ویژه بر فناوری و نوآوری بوده است.

ایجاد اکوسیستم نوآوری در فولاد مبارکه

مدیر عامل فولاد مبارکه با اشاره به تجربه شرکت‌ های پیشرو مانند مایکروسافت، گوگل و تویوتا، تأکید کرد که فناوری نقش اساسی در رشد و رقابت ‌پذیری آن‌ ها داشته است. او ادامه داد: ما در سه سال گذشته، فولاد مبارکه را مأمور کردیم که یک اکوسیستم نوآوری در اطراف خود ایجاد کند. این شرکت از ظرفیت بالایی در تولید ملی برخوردار است و امروز از نظر ارزش افزوده، جایگاه دوم را در کشور به خود اختصاص داده است.

وی در ادامه صحبت های خود گفت: خلاء فولاد مبارکه در حال حاضر تبدیل شدن از یک کارخانه فولادی به مجموعه ای توسعه ‌دهنده تکنولوژی می باشد و برای طی کردن این مسیر نیاز بود تا نقاط گمشده در زیست ‌بوم صنعت کشور را شناسایی کرده و در جهت برطرف کردن آن ها اقدام کنیم. از این رو پس از راه اندازی چند مرکز دانشگاهی و شکل ‌دهی ساختار سرمایه‌گذاری خطرپذیر، یکی از اضلاع دیگر این زیست ‌بوم افتتاح شد و در حال شکل‌ گیری می باشد.

طیب‌نیا در پایان تأکید کرد: امروزه در فولاد مبارکه با طی کردن دو سطح بلوغ، یعنی بهره‌برداری و پایدارسازی زنجیره تأمین با ۱۰۰ درصد ظرفیت کار می‌کنیم. با این وجود ما باید با سرعت بیشتری در مسیر نوآوری و فناوری حرکت کنیم تا با روند جهانی همگام شویم.