به گزارش آهن اینفو؛ آمارهای برآورد شده از مصرف گاز و برق کشور توسط صنایع مختلف نشان می دهد فولاد ایران با کمترین مصرف در برق و گاز و بیشترین بازدهی، در بین صنایع کشور رکورد شکسته است. آمارهای موجود و گزارشات انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان می دهد این صنعت با مصرف 5 درصد انرژی گاز و 9 درصد انرژی برق آسیب های بسیار جدی دیده است. از طرفی دیگر صنعت فولاد یکی از مهم ترین ارکان اقتصادی کشور به شمار می آید و با وجود این اهمیت کمترین سهم را از مصرف انرژی به خود اختصاص داده است.

این محدودیت ها به تدریج خسارت های دیگر و جبران ناپذیری را به صنعت فولاد وارد خواهد کرد و رفته رفته چرخ تولید شرکت های تولیدکننده بزرگ را نیز کُند می کند. جالب است بدانید از 9 درصد مصرف انرژی برق از سوی صنایع فولادی، 60 درصد میزان برق مورد نیاز این صنایع از طریق خود فولادی ها تأمین می شود. این موضوع نشان دهنده تلاش بی وقفه فعالان فولادی در جهت کم شدن وابستگی به شبکه برق عمومی و مدیریت بهینه مصرف منابع انرژی می باشد.

مصرف صنعت فولاد در مورد منابع آبی نیز بسیار ناچیز می باشد. به گفته بهادر احرامیان عضو هیأت مدیره انجمن فولاد کشور: مصرف آب صنایع فولادی کشور 15/0 درصد می باشد و این موضوع نیز نشان می دهد صنعت فولاد مصرف ناچیزی در برداشت منابع آبی کشور دارد.

در مورد استفاده فولادیان از منابع گازی نیز باید گفت صنعت فولاد حدود 14 میلیارد متر مکعب در سال انرژی گاز را مصرف می کند که این رقم حدود 5 درصد از کل مصرف گاز کشور در سال می باشد. در واقع کلیدی بودن فولاد سبب نشده تا این صنعت نقش مهمی را در کمبود منابع انرژی کشور داشته باشد.

حال با وجود این توضیحات و اعداد و ارقام باید گفت محدودیت تمامی صنایع کشور برای منابع انرژی تنها 15 درصد می باشد، اما این موضوع برای صنعت فولاد به تنهایی 35 درصد است. در واقع این محدودیت علاوه بر خسارت، چالش های جدیدتری را برای تولیدکنندگان صنعت فولاد به وجود می آورد و تأثیرات منفی را بر هزینه تولید و قیمت نهایی محصولات خواهد داشت. حتی ممکن است اشتغال زایی این صنعت را دچار مشکل کند. از این رو محدودیت های انرژی به خصوص در مورد برق، تهدیدی جدی برای پایداری فولاد در کشور خواهد بود و امیدوار هستیم با مدیریت و حمایت دولت در مورد مدیریت منابع انرژی و کاهش محدودیت ها، چالش های این صنعت را کاهش دهند.