به گزارش آهن اینفو؛ همان طور که می دانید شرایط اقتصادی کشور همواره با یک مشکل و چالش اساسی همراه بوده است که سودجویی برخی از دلالان می باشد. این موضوع به خصوص در صنایعی که معاملات با تناژ بالا و در نتیجه جنبه مادی بیشتری صورت می گیرند، نظیر فولاد، بیشتر اتفاق می افتد. از این رو بازار فولاد نیز همواره با چالش های سودجویی برخی از دلالان از طریق کارت های بازرگانی رو به رو می باشد.

این دلالان فولاد و محصولات فولادی را با قیمت ریالی از تولیدکنندگان خریداری می کنند، اما سپس ارز مربوط به صادرات را به کشور باز نمی گردانند. در این باره عضو هیأت مدیره خانه صمت در گفت و گویی به سو استفاده این دلالان از کارت های بازرگانی اشاره کرد. او گفت: پس از صادر کردن کالاهای فولادی توسط این افراد، آن ها باید به تعهد خود برای برگرداندن ارز حاصل از صادرات به کشور عمل کنند؛ زیرا در غیر این صورت منجر به بهم ریختن تعادل اقتصاد کشور شده و از طرفی دیگر فشارهای بسیاری را بر صنعت فولاد وارد می کنند.

آرمان خالقی ادامه داد: به این فرآیند پیمان سپاری ارزی گفته می شود و نیاز به دریافت تضمین نیز دارد، اما در این باره نیز افراد سودجو راه حل هایی یافته اند. آن ها با استفاده از کارت های بازرگانی که به نام خودشان نیست و نام و نشان افرادی دیگر را دارد، محصولات فولادی را به کشور های خارجی صادر کرده و در نهایت نیز به تعهدات ارزی خود عمل نمی کنند. از این رو افرادی که کارت بازرگانی به نامشان باشد، با بدهی های سنگین رو به رو شده و هیچ خبری از دلالان واقعی نمی شود.

او همچنین به چالش های سیاست های ارزی و تعرفه ای فولاد پرداخت؛ به طوری که از طرفی باید در صادرات فولاد تسهیل ایجاد کرد و تعرفه های ترجیحی را با اهداف اقتصادی کشور هماهنگ کرد، اما از سوی دیگر فشارهای وارده به این حوزه سبب مجبور شدن دولت به مطالبه تعهدات ارزی شده است.