به گزارش تحلیل گران آهن اینفو، با افزایش تنش های جنگی در سراسر جهان، بازار آهن آلات نیز همواره تحت تأثیر قرار می گیرد. از این رو بهتر است بدانید در حال حاضر تنش های جنگی کشور سوریه به سبب مجموعه ای از تظاهرات و اعتراضات داخلی متأثر از قدرت های خارجی می باشد که به صورت کلی از 26 ژانویه سال 2011 آغاز شد. در این جنگ داخلی که تحت تأثیر تحولات سیاسی منطقه خاورمیانه نیز به وجود آمد، گروهک های مختلفی با دولت مرکزی سوریه و ارتش آن درگیر شدند.

با این وجود در نیمه ابتدایی سال 2014 با ورود گروهک های مسلحی با نام داعش به سوریه و همچنین عراق بسیاری از کشورها به علت جنایت های غیر قابل باور این گروه، تصمیم به دخالت گرفتند. علاوه بر این مداخلات، برخی از کشورها، حملات محدودتری علیه هم‌پیمانان داعش در لیبی، نیجریه و کامرون نیز انجام داده‌اند. با این وجود در حدود یک هفته پیش حملات تروریستی گروهک های مسلح داعش و جبهه النصره به استان های ادلب و حماه آغاز شد.

درست پس از زمانی که وزرای خارجه ایران و سوریه در مورد تحولات اخیر گفت و گو کرده و در طی آن وزیر امور خارجه این کشور در مورد وضعیت میدانی منطقه شمالی آن خبر داده بود، حملات تروریستی به این کشور شروع شد.

از سوی دیگر در 30 نوامبر مصادف با دهم آذر ماه، بشار اسد رئیس جمهور دولت سوریه، در گفت و گویی که با رئیس امارات متحده عربی داشت، تأکید کرد که سوریه به دفاع از تمامیت ارضی خود ادامه خواهد داد و قادر به نابودی تروریست ها و ذینفعان آن به کمک دوستان و متحدانش می باشد. همچنین بهتر است بدانید بن زاید سومین رئیس امارات متحده عربی به صورت تلفنی حمایت خود را از دولت سوریه به بشار اسد اعلام کرده بود.

از طرفی دیگر ادعای کاخ سفید مبنی بر ارتباط نداشتن آمریکا با حملات تروریستی منطقه سوریه بود. با این وجود ایران و مقامات خارجه آن نظیر عراقچی همواره پیام هایی در راستا حمایت از ارتش و دولت سوریه می دادند. پس از حمایت های همه جانبه ایران و ترکیه از دولت سوریه، سرانجام در 5 سپتامبر مصادف با 15 آذرماه، ارتش سوریه ورود تروریست ها را به شهر حماه تأیید کرد. سازمان ملل نیز با ایران، آمریکا، روسیه و ترکیه در این باره گفتگویی داشت و پیام نماینده آن یعنی گیر پدرسون شامل کاهش تنش، حفاظت از غیر نظامیان و جلوگیری از خون ریزی بیشتر بود.

پس از این موضوع شهر حماه سوریه به اشغال گروهک های تروریستی  درآمد و نیروهای ارتش در جهت حفظ جان غیر نظامیان در بیرون از شهر مستقر شدند. سپس رهبر گروه تروریستی تحریرالشام اعلام کرد: اهالی حمص آماده باشید. نیروهای ارتش سوریه نیز تمامی تلاش خود را در جهت بازپس گیری مناطقی که گروه های مسلح وارد آن ها شده بودند، انجام دادند، اما سرانجام در روز یکشنبه رسانه ‌های خارجی با انتشار گزارش‌ هایی، از  خروج بشار اسد از دمشق و نیز ورود گروه‌های مسلح به پایتخت این کشور یعنی حمص را مطرح کردند. گفته می شود اسد از دمشق به مقصد نامعلومی خارج شده است.

پس از این موضوع به نوعی تمامی بازارها دچار نوسانات خاصی شده اند؛ زیرا از طرفی روسیه اعلام کرد سوریه دوست ما نیست و نبرد او نبرد ما نمی باشد و ادامه داد به سبب درگیری هایی که با اوکراین داریم، نمی توانیم حمایتی از سوریه داشته باشیم. از سوی دیگر دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا اعلام کرد سوریه را به حال خود رها کرده و مداخله نکنید. این هرج و مرج ها و مذاکرات و همچنین تنش هایی که به سبب اشغال سوریه و جنگ روسیه در جهان به وجود آمده است، همگی سبب افزایش قیمت کالاهای جهانی شده اند.

همان طور که می دانید روسیه یکی از تولیدکنندگان برتر فولاد در جهان شناخته می شد و این صنعت در این کشور پس از جنگی که با اوکراین داشت به شدت ضربه خورده است. قیمت دلار و طلای جهانی به خصوص از روز یکشنبه که بشار اسد، سوریه را ترک کرد، همچنان افزایشی بوده و تأثیر خود را طبیعتاً بر روی بازار آهن آلات، قیمت پایه محصولات فولادی و در نتیجه افزایش نوسانات این بازار گذاشته است. جالب است بدانید حتی در روز دوشنبه که عرضه ورق های گرم با گریدهای مختلف را داشتیم، قیمت های ارزش افزوده نیز افزایشی پیش رفت. در روز بعد این نوسان و افزایش مجدد را برای قیمت پایه ورق های سرد و سپس رنگی داشتیم. از این رو می توان گفت تحولات جنگ سوریه که یکی از کشورهای دوست و همسایه ایران به شمار می آید، همواره بر نرخ کالاهای جهانی و در نتیجه بازار آهن آلات مؤثر می باشد. ایران و سوریه کهنه ترین روابط سیاسی، اقتصادی و نظامی را از پیش داشتند و اصل این روابط بر اساس مخالفت آن ها با صهیونیست ها می باشد.