خرید از بورس چگونه است و چه مراحلی دارد؟ (قسمت دوم)
4 مرحله خرید کالا در در سیستم معاملاتی بورس کدامند؟
پس از توضیحاتی که در خصوص شرایط بازار بورس ارائه شد، در اینجا می خواهیم به مراحل خريد در بورس كالاي ايران بپردازیم:
- انتخاب كارگزار توسط مشتري
- ارائه مدارك مورد نياز به كارگزار جهت دريافت كد
- تاييد و كنترل مدارك توسط كارگزار و ارائه به اتاق پاياپاي
- تكميل فرم سفارش خريد توسط مشتري
- ثبت سفارش كالا توسط كارگزار در سامانه معاملاتي بورس
- ارسال سفارش به تالار معاملات بورس
برای این که بتوانید از بورس خرید داشته باشید با فرايند های خريد كالا در سیستم معاملاتی بورس آشنا شوید. بر این اساس باید گفت معاملات در تالار داراي 4مرحله است:
- دورۀ زمانی سبز: پیش گشایش بازار
- دورۀ زمانی زرد: حراج
- دورۀ زمانی قرمز: رقابت
- دورۀ زمانی آبی: اعلام نتیجه نهایی معامله
دورۀ زمانی سبز چیست و به چه منظور تعریف شده است؟
- مدت: 60 ثانیه
- ابتدای شروع معاملات
در دوره زماني سبز كارگزاران خريدار، قادرند تقاضاي خود را كاهش داده و يا به طور کلی آن را حذف كنند. علاوه بر اين ميتوانند قيمت پیشنهادی را كاهش دهند و يا تا سطح نرخ فروشنده آن را بالا ببرند. تنها نکتهی قابل توجه این است که عرضه كننده اجازه ندارد تغییری در قيمت و مقدار عرضه اعمال کند.
دورۀ زمانی زرد چیست و چه مدت به طول میانجامد؟
- مدت: 60 ثانیه
در طول 20 ثانيه اولیه اين دوره، كارگزاری مورد اطمینان فروشنده ميتواند نرخ خود را كاهش داده و یا عرضه خود را بیشتر کند. اما در این دوره زمانی، دسترسی کارگزاری خریدار برای وارد کردن سفارش جدید، افزایش تقاضای ثبت شده و یا حذف سفارش از سوی کارگزاران خریدار بسته میشود. او تنها ميتواند برای کاهش تقاضاي خود و افزایش نرخ تا حد نرخ اعلامی فروشنده اقدام کند یعنی به عبارتي نرخ فروشنده را بپذيرد.
دورۀ زمانی قرمز چیست و به چه کار میآید؟
- مدت: 60 ثانیه
در طول دوره زمانی قرمز، کارگزارانی که در زمان زرد قیمت فروشنده را پذیرفته باشند، در این مرحله برای خرید کالای مورد معامله به رقابت میپردازند. سپس كارگزاران مورد اطمینان خريدار، برای جلوگيري از این که نرخ مشتريانشان افشا گردد، طی 5 ثانيه آخر زمان قرمز، قیمت مورد نظر را در سامانه معاملاتي وارد ميكنند.
دورۀ زمانی آبی چیست و چه اتفاقی در آن رخ میدهد؟
در دوره زمانی آبی که آخرین دوره زمانی میباشد، انجام تغییرات نه از سوی خریدار و نه از طرف فروشنده امکان پذیر نیست، بلکه در این مرحله ناظر تالار معاملات به بررسی صحت و سقم انجام معاملات میپردازد و سپس دستور قطعی شدن معامله را صادر میکند و كالای عرضه شده، بر اساس بالاترين نرخ تا پايين ترين نرخ (در صورت رقابتي شدن)، به كارگزاران اختصاص داده ميشود.
گرداوری شده توسط آهن اینفو
یکشنبه 19 آبان