کارشناس فروش ورق سیاه، اسید شویی و اسلب

کارشناس فروش ورق روغنی

کارشناس فروش گالوانیزه و رنگی

آدرس شرکت: اصفهان، خیابان سجاد، خیابان سپهسالار، ساختمان شهر ارا، طبقه اول، واحد 3
۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۰      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۱      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۲      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۳

ahaninfochannel      ahan_info

 امروزه نه تنها فعالان صنعت فولاد در زمینه تولید، بلکه فعالان در حوزه خرید و فروش محصولات، همواره نگران نوسانات احتمالی آخرین سه ماهه سال جاری یعنی 1403 هستند. در واقع با توجه به نوسانات اخیری که در بازار کالاهای جهانی مؤثر بر قیمت آهن آلات نظیر دلار، ارزهای جهانی، طلا و ... به وجود آمده است، آینده این بازار در پایان سال جاری بسیار حائز اهمیت می باشد. از این رو بهتر است بدانید این نوسانات به همراه اتفاقاتی که ممکن است در راستای تغییر آن ها بیفتند، همگی سبب ایجاد تصورات مختلفی برای فعالان این حوزه شده است.

روند تغییرات قیمت ورق های فولادی در چند وقت اخیر، افزایشی بوده است؛ تا جایی که سبب افزایش قابل توجهی به خصوص در عرضه ورق های گرم عرضه شده توسط فولاد مبارکه در بازار فیزیکی بورس کالا شده و نگرانی های بسیاری را برای خریداران به وجود آورده است. از طرفی دیگر، جرقه هایی که در قیمت کالاهای اولیه فولادی نظیر شمش ایجاد شده، همگی بر نرخ محصولات فولادی ساخته شده از این مواد مؤثر هستند.

با این وجود پیش بینی می شود با توجه به آغاز سال نو میلادی 2025، نوسانات بازار آهن آلات همچنان افزایشی باشد، اما مقدار تغییرات آن همانند قبل نیست و کمتر می باشد. با این وجود پیش بینی ها بر این اساس است که قیمت کالاها و محصولات فولادی در سه ماه آخر سال 1403 و سه ماهه ابتدایی سال 2025 میلادی، ثابت و کمی افزایشی باشند.

در این قسمت از تحلیل ،تعدادی سوال از جناب آقای مهندس باقرنژاد مدیر عامل مجموعه آهن اینفو پرسیده ایم که به پاسخ ایشان  میپردازیم.

آینده بازار آهن تا پایان سال چگونه می شود؟

با وجود توضیحات اولیه ای که در مورد نوسانات قیمت های جهانی داده شد، بهتر است بدانید امروزه روند تغییرات قیمت آهن آلات نیز سریع و صعودی پیش رفته و این موضوع حتی در بازار جهانی مشخص است. این موضوع به همراه قیمت های پیشنهادی دریای سیاه و تفاوتی که میان قیمت آهن آلات در بازار صادراتی جهانی با بازار داخلی کشور همگی نشان دهنده میزان نارضایتی تولیدکنندگان و خریداران این محصولات می باشند؛ زیرا کوچک ترین تغییرات در بحث صادرات و واردات، تأثیرات به سزایی را بر نرخ کالاهای داخلی تولید شده در هر کشور خواهد داشت.

علاوه بر این موضوع می توان گفت این اتفاقات با افت تعرفه واردات شمش نیز به صورت همزمان همراه بوده و تصمیمات مختلفی از سوی تولیدکنندگان شمش گرفته شده است. در نتیجه آینده بازار آهن در سه ماه آخر سال جاری، با افزایش قیمت جزئی در شمش فولادی و در نهایت محصولات فولادی اصلی نظیر ورق سیاه، مقاطع و ... همراه می باشد. البته برخی از تحلیل گران بر این باور هستند که با توجه به تغییرات بسیار زیادی که در نرخ دلار اخیراً به وجود آمده، در سه ماهه پایانی دی، بهمن و اسفند، اتفاق چندان خاصی را انتظار نداشته باشیم. با این وجود تمامی نوسانات بسته به تصمیم تولیدکنندگان شمش در جهان و همچنین قیمت دلار دارد.

حذف ارز نیمایی کمکی به بازار فولاد می کند؟

به صورت کلی حذف ارز نیمایی از نظرهای مختلف، با اتفاقات و تأثیرات به سزایی همراه است که در بازار بورس، واردات صادرات و بازار آهن آلات مورد بررسی قرار خواهد گرفت. به طور مثال در بازار بورس، با حذف ارز نیما، شاهد افزایش ارزش شرکت ها، میزان ارز و کالاهای بورسی و صادرات محور، افزایش انگیزه شرکت های صادراتی، سوددهی و ارزآوری بالاتر برای اقتصاد، افرایش و تفکیک ارز در کشور و ... خواهیم بود. همچنین با این تصمیم تراز تجاری مثبتی در اقتصاد ایران به وجود خواهد آمد که نشان دهنده افزایش صادرات و کاهش واردات می باشد.

البته باید در نظر داشت این موضوع در بازار صادرات واردات، منجر به افزایش نرخ واردات محصولات فولادی خواهد شد؛ زیرا در صورتی که این اقدام منجر به ترقیب شرکت ها به صادرات شود، شاهد خروج محصولات از کشور و نیاز به تأمین بیشتر برای رفع نیازهای صنایع داخلی خواهیم داشت. این موضوع ممکن است بازار آهن آلات را از رویکرد اصلی خود خارج کند؛ خصوصاً با توجه به ناترازی انرژی های مختلف که امروزه بر روند تولید بسیاری از کارخانجات تولیدکننده محصولات فولادی اثرگذار بوده است. با این حال حذف ارز نیما در نهایت سبب افزایش قیمت پایه فلزات در بازار بورس و در نتیجه بازار آزاد خواهد شد.

چگونه دولت می تواند به تولیدکنندگان فولادی کمک کند؟

به طور کلی، با توجه به اینکه قیمت شمش فولادی در بازار داخلی در حال حاضر کمتر از میانگین نرخ جهانی این محصول می باشد، می توان گفت چشم انداز تولیدکنندگان شمش فولادی شبه دولتی به قیمت این محصول چه در بازار داخلی و چه جهانی ثالث است. ایران نیز تاکنون در بحث صادرات شمش شرایط مساعدی داشته، اما تعرفه ای برای آن در نظر گرفته نشده است. بنابراین دولت با حذف پاداش های صادراتی این محصول، مشخص کردن تعرفه های شمش فولادی و همچنین در نظر گرفتن قیمت شمش وارداتی به کشور، می تواند به تولیدکنندگان آن و کاهش نوسانات جاری در بازار کمک کند.

همچنین همان طور که در بخش قبلی اشاره کردیم، تولیدکنندگان شمش در بازار جهانی با وجود کمبود تقاضا برای این محصول، سعی در افزایش قیمت آن دارند که ممکن است در میان مدت اتفاق بیفتد. با این وجود از نظر بازار داخلی ایران، می توان گفت مدیران دولتی بهتر است با توسعه زیر ساخت های تولیدی، افزایش استفاده از انرژی های تجدید پذیر، کاهش محدودیت های انرژی، افزایش مشوق های صادراتی به شرکت های تولیدی بازرگانی، برگشت ارزش افزوده مالیاتی و همچنین ارائه وام های بلند مدت به فعالان فولادی، به رونق هرچه بیشتر این صنعت در بازارهای داخلی و جهانی کمک کنند.

حرف نهایی

در نهایت باید گفت پیش بینی ها همگی به سمت ثبات و کمی افزایش نرخ محصولات فولادی در سه ماهه پایانی سال 1403 می رود؛ زیرا در چند وقت اخیر نوسانات بسیار زیادی را در نرخ ارز، دلار و قیمت کالاهای جهانی مشاهده کردیم که البته باعث کمبود تقاضا شده است. از سوی دیگر محدودیت ها و ناترازی های انرژی در کارخانجات تولیدکننده در صنایع مختلف، در برخی مواقع منجر به رخداد خسارت ها و ضررهای جبران ناپذیری برای تولیدکنندگان شده است. این موضوعات همگی در نهایت سبب افزایش قیمت پایه محصولات و همچنین هزینه های تولید می شوند.