کارشناس فروش ورق سیاه، اسید شویی و اسلب

کارشناس فروش ورق روغنی

کارشناس فروش گالوانیزه و رنگی

آدرس شرکت: اصفهان، خیابان سجاد، خیابان سپهسالار، ساختمان شهر ارا، طبقه اول، واحد 3
۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۰      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۱      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۲      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۳

ahaninfochannel      ahan_info

به صورت کلی نرخ محصولات فولادی از جمله پروفیل ها بر اساس عوامل مختلفی تعیین می گردد؛ زیرا پروفیل ها دارای انواع گوناگونی از نظر شکل ظاهری، سطح مقطع، کاربرد و ... هستند و این موضوع قیمت آن ها را تحت تأثیر قرار می دهد. در این مطلب نیز این موارد به صورت کامل مورد بررسی قرار می گیرند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به مواد اولیه و وزن پروفیل ها اشاره کرد.

تقسیم بندی پروفیل ها نیز ابتدا بر اساس نوع سطح مقطع شامل پروفیل باز و بسته یا قوطی می باشد، اما این مقاطع از نظر نوع کاربری نیز در دو مدل صنعتی و ساختمانی تولید و عرضه می شوند. مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت پروفیل نیز همان ورق های فولادی هستند، اما در برخی مواقع از ورق های آلومینیومی، استنلس استیل و ... نیز استفاده می کنند. در ادامه علت اثرگذاری هر کدام از این عوامل بر قیمت پروفیل به صورت کامل شرح داده شده اند.

بررسی دقیق دلایل اثرگذار بر قیمت پروفیل

به طور کلی عوامل مؤثر بر قیمت پروفیل به صورت مستقیم و غیر مستقیم در نظر گرفته می شوند. به طور مثال نرخ شمش فولادی و سایر مواد اولیه فولادی، گرید متریال اولیه و ... در نرخ پروفیل ها به صورت غیر مستقیم مؤثر هستند، اما پارامتر وزن یکی از مهم ترین عوامل اثرگذار بر قیمت قوطی یا پروفیل معمولی به شمار می آید. در ادامه این عوامل کامل تر مورد بررسی قرار گرفته اند:

وزن پروفیل

وزن یکی از مهم ترین مواردی است که در زمان خرید محصولات فولادی نظیر پروفیل باید در نظر گرفته شود. هر چه پروفیل تولیدی ضخامت و محدوده ابعادی بیشتری داشته باشد، طبیعتاً وزن آن بیشتر خواهد شد و این موضوع بر قیمت آن نیز مؤثر است؛ زیرا قیمت پروفیل در واحد کیلوگرم توسط وب سایت های معتبر و کارشناسان فروش اعلام می گردد.

از سوی دیگر یکی دیگر از تقسیم بندی های پروفیل، مربوط به وزن بوده و از این نظر، مقاطع پروفیل در دو دسته سبک و سنگین نیز قرار می گیرند. به طور مثال پروفیل گالوانیزه نسبت به پروفیل سیاه، وزن کمتری را به خود اختصاص می دهد، اما وجود لایه پوششی روی بر سطح این محصول و داشتن مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی سبب شده تا نرخ آن تنها کمی با پروفیل گرم تفاوت داشته باشد. همچنین باید این نکته را در نظر داشت که وزن به تنهایی معیار تعیین کننده قیمت پروفیل نیست؛ به طوری که اگر خریدار بخواهد از یک پروفیل سبک در مواردی بسیار حساس و ظریف با ابعاد خاص استفاده کند، ممکن است نرخ پروفیل سبک بیشتر از نوع سنگین باشد.

حتما بخوانید:جدول وزن پروفیل

مواد اولیه

مواد اولیه و قیمت آن ها از دیگر عواملی هستند که به صورت مستقیم بر قیمت پروفیل ها مؤثر هستند. همان طور که در ابتدا مطلب نیز اشاره کردیم، پروفیل ها از طریق فرم دهی و شکل دهی ورق های فولادی، آلومینیومی و استیل تولید می شوند. هر کدام از این محصولات نیز مشخصات و خواص متنوعی را به خود اختصاص می دهند و به این ترتیب تعیین کننده قیمت و البته کاربردهای نهایی پروفیل ها هستند.

به طور مثال اگر قصد داشته باشیم از پروفیل ها در مکان هایی استفاده کنیم که در معرض عوامل محیطی نظیر خوردگی و زنگ زدگی باشند، قطعاً پروفیل های گالوانیزه و استیل بهترین انتخاب به شمار می آیند. در صورتی که برای کاربردهای مهم و صنعتی تر که فشار و ضربه وجود داشته باشد، پروفیل های گرم پیشنهاد می شوند. از سوی دیگر نرخ مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت این فلزات از جمله شمش، اسلب، بیلت و بلوم به طور غیر مستقیم بر قیمت پروفیل ها مؤثر هستند و باید در نظر گرفته شوند.

حتما بخوانید: پروفیل کلافی چیست

وضعیت عرضه و تقاضا بازار

عرضه و تقاضا نه تنها در بازار فولاد، بلکه در تمامی بازارهای غیر فولادی، امری مهم در تعیین قیمت به شمار می آید. از این رو در زمان خرید پروفیل، اگر مدلی با ابعاد خاص باشد، ممکن است میزان تقاضا برای آن افزایش یابد و از این رو سبب افزایش قیمت آن خواهد شد. از سوی دیگر در برخی مواقع کاهش عرضه برای برخی از این فلزات منجر به بیشتر شدن قیمت ها خواهد شد.

به طور مثال برای مصارف ساختمانی، استفاده از پروفیل های باز با سطح مقطع های مختلف رواج دارد؛ از این رو زمانی که پیمانکاران اقدام به مقدار بیشتری از پروفیل Z، U و ... کنند، طبیعتاً قیمت ها کم کم در بازار افزایشی می شود و این موضوع نیز بر نرخ پروفیل های دیگر تا حدی مؤثر است.

قیمت ارز

قیمت ارز و دلار مهم ترین عوامل تعیین کننده نرخ محصولات فولادی از جمله پروفیل ها به شمار می آیند؛ زیرا در زمان صادرات و واردات محصولات و مواد اولیه فولادی نظیر شمش، قیمت ارز به عنوان معیار و ملاک اولیه در نظر گرفته می شود. از این رو در نهایت به طور غیر مستقیم بر نرخ مقاطع پروفیل در انواع مختلف مؤثر است.

هزینه های حمل و نقل

در زمان شکستن و استخراج سنگ آهن از معادن، هزینه حمل و نقل به طور غیر مستقیم بر نرخ محصولات فولادی مؤثر است، اما پس از خرید مقاطع پروفیل نیز می توان گفت هزینه حمل این فلزات به مکان مد نظر مشتری، از دیگر عواملی است که قیمت و بودجه کلی را تحت تأثیر قرار می دهد. همچنین دقت داشته باشید بسته به منطقه جغرافیایی، بسته بندی محصولات با ایمنی و دقت کامل صورت بگیرد.

هزینه های تولید

هزینه تولید نیز مجدداً به مواد اولیه نیمه نهایی فولادی و البته روش تولید بر می گردد. برای ساخت پروفیل ها نیز از روش های مختلفی استفاده می کنند که هر کدام با هزینه های خاصی همراه هستند. به طور مثال برای ساخت پروفیل C معمولاً از روش نورد سرد یا شکل دهی سرد استفاده می کنند. با این حال باید گفت نیروی انسانی متخصص، انرژی مصرفی، تجهیزات و دستگاه های کارخانه، استانداردهای مورد استفاده و همچنین تکنولوژی همگی تأثیر به سزایی در قیمت پروفیل ها دارند.

حتما بخوانید:فرایند تولید پروفیل

نوع پروفیل

همان طور که اشاره کردیم، پروفیل ها از نظر شکل ظاهری، کاربرد، روش تولید، وزن و ... به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند. از این رو قیمت پروفیل ها بسته به نوع آن از نظر سبکی و سنگینی، باز و بسته بودن، قوطی یا Z شکل بودن و صنعتی یا ساختمانی بودن آن ها بستگی دارد. هر شخص خریدار باید با توجه به نیاز پروژه مد نظر، پروفیل متناسب با آن را خریداری کند.

کارخانه تولید کننده

و در نهایت از بین عوامل مؤثر بر قیمت پروفیل، می توان به کارخانه تولیدکننده این محصول اشاره کرد که نشان دهنده برند پایانی می باشد. این موضوع به سبب مواد اولیه، تجهیزات کارخانه، میزان شهرت آن، ظرفیت تولیدی، ضخامت و محدوده ابعادی پروفیل های آن تعیین می شود. برخی از تولیدکنندگان تنها به تولید پروفیل های بسته و قوطی در بازه ضخامتی سنگین وزن می پردازند؛ در صورتی که برخی دیگر پروفیل های سبک با سطح مقطع باز و ظرافت بالایی را تولید می کنند.

جمع بندی

در نهایت باید گفت پروفیل ها از مهم ترین اجزای ساختمانی و صنعتی به شمار می آیند که سبب کاهش وزن ساختمان و حذف اجزای اضافی خواهند شد. این مقاطع با داشتن تنوع از نظر ظاهر، ابعاد، مواد اولیه و خواص، کاربردهای مختلفی را تقریباً در تمامی صنایع به خود اختصاص داده اند. از این فلزات نه تنها در مصارف صنعتی و ساختمانی، بلکه در ساخت مبلمان استیل و وسایل آشپزخانه نیز استفاده می کنند؛ از این رو شناخت عوامل مؤثر بر قیمت آن ها، از مهم ترین مواردی می باشد که هر کدام از خریداران و البته تولیدکنندگان باید از آن ها مطلع باشند.

در این مطلب به صورت کامل عوامل مؤثر بر نرخ پروفیل بررسی شدند تا هر کدام از مصرف کنندگان پیش از اقدام به خرید و ثبت سفارش از این عوامل مطلع شوند و به این ترتیب خرید مطمئنی داشته باشند.