کارشناس فروش ورق سیاه، اسید شویی و اسلب

کارشناس فروش ورق روغنی

کارشناس فروش گالوانیزه و رنگی

آدرس شرکت: اصفهان، خیابان سجاد، خیابان سپهسالار، ساختمان شهر ارا، طبقه اول، واحد 3
۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۰      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۱      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۲      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۳

ahaninfochannel      ahan_info

همان طور که می دانید صنعت فولاد در کشور ما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و همواره سبب رونق اقتصادی شده است، اما باید توجه داشت بخش مهمی از شکل گیری این صنعت، با استفاده از واردات و صادرات محصولات فولادی و آهن آلات به وجود می آید. از این رو قصد بررسی کامل نحوه صادرات آهن آلات از صفر تا صد را داریم؛ زیرا کارخانجات تولیدکننده محصولات فولادی بخش مهمی از تولیدات خود را به صادرات این محصولات به کشورها و بازارهای خارجی اختصاص می دهند. جالب است بدانید مهم ترین مقاصد صادرات آهن آلات برای ایران، کشورهای آسیایی و اروپایی می باشند.

البته باید گفت کشور ما تنها صادرکننده جهان نیست و رقبایی نظیر چین، ترکیه و هند نیز به فعالیت مستمر در زمینه صادرات می پردازند. با این وجود در ادامه قصد بررسی انواع محصولات فولادی صادراتی، شرایط انجام صادرات، مدارک مورد نیاز و سایر جزئیات این موضوع را داریم.

انواع آهن آلات صاداراتی ایران


محصولات متعددی در کشور ما تولید شده که به بازارهای خارجی صادر می شوند. در واقع مقاصد صادراتی ایران، به مواد اولیه نیمه نهایی فولادی، محصولات تخت و مقاطع فولادی نیاز داشته و به طور کلی پذیرنده انواع آهن آلات می باشند. از این رو برخی از تولیدکنندگان محصولات فولادی نظیر فولاد مبارکه اصفهان، نه تنها مقاطع  و ورق، بلکه مواد اولیه نیمه نهایی فولادی نظیر شمش و اسلب را نیز صادر می کنند و در عوض برخی دیگر تنها به صادر مقاطع فولادی می پردازند. با این وجود محصولات فولادی که در لیست صادرات کشور ایران به کشورهای دیگر قرار می گیرند، به شرح زیر هستند:

  • شمش و اسلب فولادی
  • ورق های فولادی مختلف نظیر گرم، سرد، پوششی و رنگی
  • میلگرد
  • انواع لوله
  • نبشی
  • ناودانی
  • تیرآهن
  • مفتول
  • انواع قوطی و پروفیل

حتما بخوانید :فروش اعتباری آهن آلات 

مقررات صادارت آهن


بهتر است بدانید برای صادرات آهن آلات از ایران به کشورهای مقصد، 4 مرحله اصلی وجود دارد. ابتدایی ترین مرحله، دریافت سفارش از مشتریان بین المللی و جذب این مخاطبان می باشد. سپس آهن آلات و مقاطع فولادی مد نظر مشتریان تحت فرایندهای آماده سازی، تست و بسته بندی قرار می گیرد. مرحله سوم شامل طی شدن فرآیندهای مربوط به گمرک و تأمین مدارک مورد نیاز می باشد. در نهایت محصولات بسته بندی شده و تحت شرایط ایده آل برای مشتری ارسال می گردند.

با این وجود بهتر است بدانید صادرات جدا از این مراحل شامل یک سری قوانین و مقررات خاصی است که در زیر به شرح آن ها پرداخته ایم و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت سازمان دهی شده اند:

  1. داشتن کارت بازرگانی یکی از مهم ترین قوانین برای صادرات آهن آلات شناخته می شود و برای دریافت آن می توانید به اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور مراجعه نمایید.
  2. دومین اقدام برای صادرات محصولات فولادی، دریافت مجوز به خصوص برای ارسال برخی از مقاطعی نظیر تیرآهن و میلگرد می باشد. این مجوز را نیز می توانید از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کنید.
  3. سومین قانون جهت صادرات، ارائه گواهی استاندارد ملی کشور برای یک سری محصولات می باشد که مشمول استاندارد اجباری هستند. این گواهی نیز الزامی می باشد.
  4. و در نهایت می توان به آخرین قانون، یعنی ارائه گواهی مبدأ اشاره داشت که در واقع توسط اتاق بازرگانی ایران باید صادر شود.

حتما بخوانید: نکات مهم حمل و نقل آهن آلات

مدارک مورد نیاز برای صادرات آهن

در پیش تر به برخی از قوانین سازماندهی شده برای صادرات محصولات و مقاطع فولادی از ایران به کشورهای دیگر اشاره کردیم که در آن ها برخی از مدارک لازم و مورد نیاز این اقدامات نیز شرح داده شدند. با این وجود در ادامه به توضیح بهتر مدارک مورد نیاز برای صادرات آهن آلات به کشورهای مقصد پرداخته ایم:

  • کارت بازرگانی: همان طور که اشاره کردیم، کارت بازرگانی را می توانید از اتاق های بازرگانی، معادن، کشاورزی و صنایع دریافت کنید و با استفاده از آن اجازه پرداختن شخص به تجارت خود داده می شود.
  • گواهی مبدأ : این مدرک نشان دهنده کشور مبدأ شما یعنی ایران بوده و توسط اتاق بازرگانی صادر خواهد شد.
  • گواهی استاندارد ملی و بین‌المللی: محصولاتی که تحت استانداردهای بین المللی تولید شده اند، با در نظر گرفتن شرایط مختلف در کشورهای اروپایی باید گواهی استاندارد بین المللی داشته باشند؛ در صورتی که گواهی استاندارد ملی با در نظر گرفتن شرایط داخلی کشور تهیه می شود.
  • فاکتور رسمی خرید: این فاکتور نیز در واقع صورت حساب رسمی بوده که شامل قرارداد، تاریخ، قیمت محصول، میزان گمرکی، تعداد، نام و نشان فروشنده و خریدار، شماره سفارش و قیمت نهایی در آن ثبت شده است.
  • گواهی عدل‌بندی: این گواهی از یک سری جزئیات برای بارنامه و نوع محصول صادراتی تشکیل می شود؛ به خصوص در شرایطی که محتویات بسته بندی محصولات با یک دیگر تفاوت دارد و تنوع آن ها بالاست، لیست عدل بندی (ارقام بسته، تعداد، اندازه کالا، نوع بسته بندی، وزن خالص یا ناخالص و مشخصات فاکتور) و ارائه آن به گمرک یکی از مهم ترین اقدامات شناخته می شود. لازم به ذکر است در صورت یکسان بودن بسته بندی ها، نیازی به این گواهی نیست.
  • بارنامه: آخرین مدرک یعنی بارنامه نیز سندی در جهت تأیید مالکیت کالا و بار تحویل داده شده به باربری دو طرف می باشد.

مراحل دریافت سفارش آهن آلات

به صورت کلی دریافت سفارش آهن آلات توسط کارشناسان فروش شرکت های بازرگانی و صادرکننده صورت می گیرد و شامل چند مرحله اصلی می باشد. ابتدایی ترین مرحله دریافت سفارش و ارائه راهنمایی های لازم به خریدار در مورد کیفیت محصول قابل تولید، استانداردهای تولید، مشخصات فنی و تناسب محصول نهایی با کاربری مد نظر او می باشد.

سپس توافق های لازم برای انتخاب محصول، ابعاد مد نظر و ... صورت گرفته تا کارشناس فروش مربوطه بتواند سفارش را پس از استعلام موجودی و سایر شرایط برای تولید آن ثبت کند. با این وجود پیش از ثبت بر اساس قراردادهای تنظیم شده باید مبلغی از فاکتور توسط خریدار به فروشنده پرداخت شود تا سفارش شرکت مقصد در سیستم برای صدور فاکتور نهایی ثبت شود. پس از پرداخت نیز فاکتور نهایی ارسال شده و پس از تولید و بسته بندی، تعیین بهای گمرکی و تهیه مدارک مورد نیاز نظیر مجوز صادرات، حمل و نقل و ارسال بار به گمرک جهت صدور به مقصد انجام می گیرد.

حتما بخوانید : فرایند خرید ورق فولادی از بورس کالا

فرآیند صادرات آهن به کشور های مختلف


فرآیند صادرات آهن آلات و مقاطع این دسته توسط صادرکنندگان شامل یک سری مراحل اصلی می باشد که در ادامه بیان شده اند:

  1. ابتدا باید اقداماتی برای جذب مشتریان و دریافت راحت تر سفارش آن ها توسط شرکت های بازرگانی فعال در زمینه واردات و صادرات انجام شود.
  2. در مرحله دوم شرکت فروشنده برای فروش محصول فولادی مد نظر یک قیمت پیشنهادی به خریدار اعلام می کند.
  3. پس از انجام مذاکرات و توافق های لازم در این زمینه، قراردادهای لازم تهیه می شود.
  4. مرحله بعدی شامل پرداخت بخشی از مبلغ قرارداد توسط مشتری به شرکت فروشنده می باشد که ممکن است به دو روش اسناد اعتباری یا نقدی صورت گیرد.
  5. تولیدکننده پس از آماده سازی سفارش باید اقدامات مورد نیاز برای تست و بسته بندی، حمل و نقل و اخذ مجوز را انجام دهد.
  6. مرحله بعدی شامل ارائه مدارک مورد نیاز که پیش تر معرفی شدند، توسط شرکت بازرگانی به گمرک و سازمان های مرتبط می باشد.
  7. در پایان تاریخ ارسال بار به مشتری اعلام شده و محموله پس از ورود به گمرک از مرز عبور کرده تا به گمرک کشور مقصد تحویل داده شود. در زیر نیز عکس اینفوگرافی این مراحل آورده شده است:

 عکس اینفوگرافی از فرایند صادارت آهن به کشور های مختلف

عوارض صادارت محصولات فولادی

همان طور که می دانید، شرکت های واردات و صادرات در ایران، راهی برای افزایش سوددهی و رونق اقتصادی کشور شناخته شده و پل ارتباطی میان دو کشور با یک دیگر در صنایع مختلف به خصوص فولاد به شمار می آیند. آن ها پس از دریافت سفارش از مشتری های بین المللی، آن را به تولیدکننده ارائه می کنند تا او نیز بتواند فرایند صادرات را برای محصولات خود طی کند.

هر کشور مطابق با شرایط اقتصادی و سیاسی خود، یک سری قوانین صادراتی و هزینه های خاص دارد؛ از این رو تولیدکنندگان از طریق افراد حرفه ای باید این فرآیند را طی کنند تا محصولات آن ها در این بین کیفیت خود را حفظ کند و از سوی دیگر مشتری یابی و بازاریابی با اعتبار بیشتری انجام شود. با این وجود یکی از هزینه های مربوط به صادرات، عوارض می باشد. عوارض صادرات در واقع یکی از هزینه هایی است که شرکت صادرکننده باید به دولت پرداخت نماید. این عوارض بسته به قیمت خرید آهن آلات متفاوت است؛ به طوری که هر کدام از محصولات فولادی عوارض صادراتی با هزینه متفاوتی را به خود اختصاص می دهند.

عوارض صادرات و پرداخت آن منجر به تنظیم میزان محصولات صادر شونده، کاهش میزان خام فروشی و ... خواهد شد و ممکن است توسط هر دولت با توجه به شرایط مختلفی تعیین شود. در زیر محصولات فولادی و میزان عوارض صادراتی هر کدام بیان شده اند:

  • شمش فولادی: ۱ درصد
  • سنگ آهن: ۲۰ درصد
  • آهن اسفنجی: ۵ درصد
  • گندله سنگ آهن: ۲ درصد
  • کنسانتره سنگ آهن: ۲ درصد
  • بیلت: ۱ درصد
  • بلوم: ۱ درصد
  • اسلب: ۱ درصد

حتما بخوانید : راهنمای انبارداری آهن آلات 

جمع بندی

در نهایت باید گفت صنعت آهن آلات در کشور ما یکی از پر استفاده ترین صنایع شناخته شده و از این رو صادرات و واردات محصولات تولیدی حاصل از آن از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. کارخانجات تولیدکننده محصولات و مقاطع فولادی نیز این فلزات را مطابق با استانداردهای بین المللی و ملی خاصی تولید می کنند تا علاوه بر تأمین نیاز صنایع داخلی، نقش مهمی را در بازارهای خارجی و ایجاد تبادل میان ایران با سایر کشورها ایفا نمایند.

در این مطلب به بررسی شرایط، مدارک، قوانین، هزینه ها و به صورت کلی جزئیات صادرات آهن آلات از ایران به سایر کشورها پرداختیم که هر کدام با شرایط خاصی همراه بودند. با این حال یک سری قوانین همواره باید در اولویت قرار گیرند تا سبب راحت تر شدن فرآیند صادرات، حفظ حقوق تولیدکنندگان، صادرکنندگان و همچنین تضمین کیفیت محصولات صادراتی شوند.