یکی از انواع پروفیل های تولید شده در صنعت فولاد، آبرو نامیده می شود که اصلی ترین و بیشترین کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی می باشد. ساختار و شکل ظاهری پروفیل های آبرو سبب شده تا از آن ها برای تخلیه کردن آب حاصل از بارش های فراوان برف و باران از روی سقف خانه ها استفاده کنند. در واقع این مقاطع علاوه بر این موضوع به کاهش بارهای وارده به سازه جلوگیری می کنند و به این ترتیب از جایگاه خاصی در این صنعت بهره مند شده اند.

جنس پروفیل های آبرو نیز باید از محصولاتی مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی باشد؛ زیرا همان طور که می دانید بزرگ ترین ضعف آهن و فولاد نداشتن مقاومت در برابر این عوامل و به خصوص اکسیداسیون می باشد. حال برای هدایت آب ناشی از بارش های باران و برف از روی سقف ها، لازم است که از یک ورق فولادی مقاوم به ضربه و البته مستحکم در مقابل این موارد استفاده کرد. از این رو در ادامه به بررسی جزئیات پروفیل های آبرو، مشخصات و کاربرد آن ها پرداخته ایم.

مشخصات پروفیل آبرو

داشتن تنوع ابعادی ابتدایی ترین مشخصه پروفیل آبرو به شمار می آید که در ادامه به صورت کامل در قالب جدول برای شما آورده شده است، اما باید گفت محدوده ابعادی این مقاطع بسته به ورق فولادی اولیه ای دارد که در ساخت آبروها مورد استفاده قرار می گیرد. همان طور که می دانید امروزه ورق های فولادی هر کدام تحت مواد اولیه، استانداردها، ترکیبات شیمیایی و خواص متفاوتی تولید می شوند و به این ترتیب نیز در خواص محصول نهایی و کاربری مؤثر هستند.

از سوی دیگر پروفیل های آبرو بیشتر با استفاده از ورق هایی ساخته می شوند که میزان انعطاف پذیری آن ها نسبتاً زیاد باشد؛ زیرا با استفاده از روش های فرم دهی سرد به دست می آیند. این در صورتی است که برای ساخت سایر انواع پروفیل نظیر قوطی یا بسته، از ورق های سنگین تر با انعطاف کمتر استفاده می شود. به این ترتیب وزن بیشتر سبب بالاتر بودن قیمت قوطی پروفیل به نسبت پروفیل های آبرو خواهد شد. همچنین آبروها به دو صورت یک طرفه و دو طرفه قابل تولید بوده و در ادامه جدول مشخصات آن ها نیز آورده شده است:

ابعاد پروفیل آبرو

ابعاد پروفیل های آبرو بسته به این که از چه جنسی باشند، متفاوت است، اما بهتر است بدانید ضخامت این مقاطع معمولاً در بازه 2 تا 3 میلی متری قرار دارد. همان طور که می دانید ورق های گالوانیزه نیز تقریباً در همین بازه ضخامتی تولید می شوند و با داشتن لایه ای محافظ از جنس روی، در برابر خوردگی، زنگ زدگی و اکسیداسیون مقاومت دارند. طول این پروفیل ها متغیر بوده و بسته به سفارش مشتری تعیین می شود. عرض این مقاطع نیز با توجه به نوع کاربری قابل تغییر است.

حتما بخوانید:خمکاری پروفیل چیست

انواع پروفیل آبرو

پروفیل های آبرو انواع مختلفی را از نظر نوع سطح مقطع به خود اختصاص می دهند. از این رو هر کدام از پروفیل های آبرو که با نام های جعبه ای، لندنی و فیتیله ای شهرت یافته اند، ویژگی ها و کاربردهای خاصی را به خود اختصاص می دهند. قیمت پروفیل آبرو بسته به مدلی که دارند، متغیر است؛ به طور مثال نرخ پروفیل فتیله ای مقرون به صرفه تر از سایر این فلزات می باشد.

جعبه ای

یکی از انواع آبروها، با نام پروفیل جعبه ای شناخته شده و زیباترین فرم را به خود اختصاص داده است؛ از این رو کاربرد پروفیل جعبه ای بیشتر در فضاهایی است که زیبایی اولویت قرار دارد. از جمله کاربردهای این محصول نیز می توان به رستوران های مختلف، سوله سازی، ساختمان های صنعتی و سقف های شیب دار یا شیروانی اشاره کرد.

لندنی

پروفیل آبرو لندنی از نظر ابعاد دارای تنوع زیادی است؛ از این رو در صورتی که برای ساخت آن از ورق گالوانیزه استفاده کنند، قابلیت تولید تا طول 3 متر و ضخامت 4/0 میلی متری را نیز دارد. همچنین برای ساخت پروفیل لندنلی از ورق های رنگی نیز استفاده می کنند که تا طول 5/2 متر و ضخامت 6 میلی متری قابل تولید هستند.

فیتیله ای

و در نهایت می توان به پروفیل آبرو فتیله ای اشاره داشت که یکی از مقرون به صرفه ترین مقاطع این دسته به شمار می آید و همچنین نصب بسیار راحتی دارد.

نحوه تولید پروفیل آبرو


همان طور که تا به اینجای مطلب بیان کردیم، یکی از انواع پروفیل در جهت هدایت آب های ناشی از بارش های باران و برف در فصل های مختلف، پروفیل آبرو نامیده می شود. به طور معمول ماده اولیه برای ساخت این محصول، ورق گالوانیزه می باشد که با داشتن قابلیت فرم پذیری، جوش پذیری، مقاومت در برابر حرارت، اکسیداسیون، خوردگی، زنگ زدگی و همچنین استحکام در برابر ضربه و وزن های متوسط، از محبوبیت بسیاری در ساخت محصولات و مقاطع فولادی برخوردار است.

بهتر است بدانید پس از این که ورق گالوانیزه متناسب با پروفیل آبرو نهایی را خریداری کردند، آن را مطابق با کاربرد مد نظر مشتری تحت فرآیند رول فرمینگ قرار می دهند و به این ترتیب فرم های این محصول بنا بر نوع آن بر روی ورق گالوانیزه اعمال می شود. با این وجود در زمان فروش پروفیل گالوانیزه در فرم آبرو باید به کاربرد نهایی و مدل مد نظر مشتری کاملاً توجه کنید؛ زیرا هر طرح دارای شکل ظاهری، قیمت و کاربردهای مختص به خود می باشد.

حتما بخوانید:پروفیل مکزیکی چیست

کاربرد پروفیل آبرو


از اصلی ترین کاربردهای پروفیل های آبرو می توان به استفاده از این فلزات در مناطقی اشاره کرد که در معرض بارش های منظم برف و باران قرار دارند. به طور معمول در مناطق گرم و خشک، به خصوص برای سقف سوله ها، می توان خرید پروفیل U را نیز پیشنهاد کرد که از جمله مقاطع باز و پرکاربرد در صنعت ساختمان به شمار می آید، اما پروفیل های آبرو به صورت اختصاصی برای هدایت آب باران و برف تولید شده اند و از این رو محبوبیت بیشتری را از این نظر به خود اختصاص داده اند. در ادامه به بررسی کاربرد این مقاطع در صنعت پرداخته ایم:

  • متصل کردن سقف های شیروانی به پانل های سقفی
  • انواع سقف شیب دار و بدون شیب
  • ساخت سقف سوله های صنعتی و غیر صنعتی
  • محیط ها و فضاهای بسیار بزرگ نظیر ورزشگاه، گلخانه، مرغداری، گاوداری و ...
  • سقف انواع پارکینگ های طبقاتی و ...

نحوه نصب پروفیل آبرو روی ورق های های شیروانی


جهت نصب پروفیل های آبرو بهتر است بدانید در صورتی که از این مقطع در سقف شیروانی یا شیب دار و همچنین سازه ساختمان استفاده شود، ناودانی شیروانی نامیده می شود. از سوی دیگر پروفیل آبرو بسته به مدلی که دارد، نصب های متفاوتی خواهد داشت؛ با این وجود برای نصب این محصول چند مرحله اصلی وجود دارد که به صورت کامل در ادامه شرح داده خواهند شد:

  1. مشخص کردن منطقه جغرافیایی از مهم ترین موارد پیش از نصب می باشد؛ زیرا پروفیل های آبرو از نظر کیفیت و مدل باید با توجه به بارش های منطقه، میزان وزنی که باید تحمل کنند، مقاومت در برابر خوردگی و ... خریداری شوند. هر چه ضخامت و جرم پوشش روی بر سطح ورق گالوانیزه ابتدایی بیشتر باشد، پروفیل آبرو نهایی از استحکام بالاتری در برابر این عوامل برخوردار خواهد بود.
  2. مرحله دوم شامل قرارگیری قاب های مخصوص آبرو بر روی سقف سازه یا آن فضا می باشد که با استفاده از عملیات جوشکاری، به سازه متصل می گردند.
  3. در مرحله سوم پروفیل های آبرو با هر مدلی به این قاب ها به وسیله پیچ و سوراخ کاری متصل می شوند.
  4. چهارمین قدم برای نصب آبروها، خمکاری و برشکاری قطعات است.
  5. سپس ساخت تراس و آبرو مخصوص تراس صورت می گیرد.
  6. در نهایت باید به خوبی اتصال قاب و آبرو به یک دیگر را بررسی کنید تا آب به داخل سقف نفوذ نکند.

حتما بخوانید:پروفیل فرانسوی چیست

جمع بندی

در پایان می توان گفت پروفیل آبرو یکی از انواع پروفیل های باز و سبک وزن به شمار می آید که به ناودانی نیز شهرت دارد؛ زیرا بیشتر برای سقف های شیب دار و هدایت آب باران و برف به پایین سقف مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی مواقع پروفیل های آبرو برای هدایت و عبور آب و فاضلاب زمینی نیز به کار برده می شوند. با این وجود مقاطع آبرو دارای سه نوع جعبه ای، لندنی و فتیله ای می باشند که هر کدام در فضاها و مناطق خاصی کاربرد دارند.

جنس و متریال اولیه پروفیل های آبرو معمولاً از ورق گالوانیزه با کیفیت می باشد و از تنوع ابعادی خاصی برخوردار می باشد. از این رو برای خرید ابتدا کاربرد نهایی خود را مشخص کرده تا مدل آبرو متناسب با آن را از یک تولیدکننده معتبر خریداری نمایید.