لنگه دری یکی از انواع پروفیل های درب و پنجره در بازار آهن و آلات شناخته می شود که کاربردهای آن نیز برای ساخت درب و پنجره مکان های مختلف می باشد. نام دیگر این پروفیل 508 بوده و از جمله محصولات و مقاطع بسته به شمار می آید. در واقع سطح مقطع این پروفیل تو خالی و بسته می باشد و شامل دو لبه است که به شکل مخالف در بالا و پایین قرار می گیرند.

همان طور که می دانید پروفیل ها در واقع به دو دسته اصلی باز و بسته تقسیم بندی می شوند که هر کدام کاربردهای گوناگونی را در صنایع به خود اختصاص می دهند. پروفیل لنگه دری نیز در دسته مقاطع بسته قرار گرفته و از این رو دارای وزن بیشتری نسبت به سایر پروفیل های درب و پنجره می باشد. بسته بندی این محصول نیز شرایط خاص خود را داشته باید با دقت تمام صورت گیرد. در ادامه به بررسی سایر جزئیات پروفیل های لنگه دری پرداخته ایم تا خریداران در زمان ثبت سفارش با مشکل تنوع مواجه نباشند.

مشخصات پروفیل لنگه دری

از مهم ترین مشخصات پروفیل لنگه دری می توان به بازه ضخامتی آن اشاره کرد که بین 2 تا 4 میلی متر است. این موضوع به سبب سطح مقطع این محصول می باشد که در واقع در دسته پروفیل های قوطی یا بسته قرار گرفته و با داشتن ضخامتی بیشتر از پروفیل های سبک، استحکام بالاتری را نیز به خود اختصاص می دهد.

از این رو پروفیل لنگه دری یکی از کلیدی ترین اجزا برای طراحی دکوراسیون و ساخت درب و پنجره های مختلف شناخته شده که سبب افزایش استحکام و کیفیت سازه، کاهش وزن و حذف اجزای اضافی ساختمان خواهد شد. از سوی دیگر طراحی های این پروفیل در انواع سطح مقطع های L معکوس، Z و T می باشد. هر کدام از این محصولات برای نوع خاصی از مصارف کاربرد دارند، اما قیمت پروفیل درب و پنجره تا حدودی بسته به نوع سطح مقطع می باشد. جنس محصول البته تأثیر به سزایی در این موضوع دارد؛ از این رو باید گفت پروفیل های لنگه دری با استفاده از متریال های مختلف فولادی، آلومینیومی و PVC ساخته می شوند. همچنین در ادامه جدول مشخصات این محصول برای خرید راحت تر آورده شده است:

ابعاد پروفیل لنگه دری

همان طور که اشاره کردیم پروفیل های درب و پنجره از نوع لنگه دری، به صورت بسته تولید می شوند، اما از نظر ضخامت می توان گفت با توجه به جنس ماده اولیه، بین 2 تا 4 میلی متر ضخامت برای آن ها در نظر گرفته می شود. به طور مثال اگر از ورق گالوانیزه برای ساخت پروفیل لنگه دری استفاده شود، ضخامت آن در نهایت تا 3 میلی متر می باشد.

البته باید گفت در عوض این محصول دارای مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی می باشد. قیمت پروفیل گالوانیزه نیز نسبت به متریال هایی مانند ورق سیاه و آلومینیوم بیشتر می باشد؛ زیرا از ویژگی های منحصر به فردی در مقایسه با سایر متریال ها برخوردار است. با این وجود طول پروفیل لنگه دری تنوع بیشتری داشته و از 6 تا 12 متر قابل تولید می باشد.

حتما بخوانید:پروفیل مبلی چیست

استاندارد پروفیل لنگه دری


به صورت کلی ساختار پروفیل لنگه دری تحت یک سری استاندارد تعیین می شود و بسته به سطح مقطع های این محصول که در اشکال L، T و Z تولید می شوند، متغیر هستند. به طور مثال پروفیل لنگه دری Z شکل، دارای مقاومت بسیار بالایی در باربری های زیاد می باشد و این موضوع تحت استانداردهای مختلف به وجود خواهد آمد. با این وجود استانداردهای مورد استفاده برای تولید مقاطع لنگه دری شامل ISO، استانداردهای ملی به شماره های 7336 و 7338، و استاندارد هندی IS 4351 می باشند.

یک سری استانداردها نیز مربوط به ماده اولیه این فلزات هستند. با یک مثال ساده می توان گفت ورق های سیاه مورد استفاده برای ساخت پروفیل ها معمولاً تحت استاندارد ST22 و ST37 تولید و عرضه می شود.

فرآیند تولید پروفیل لنگه دری


تولید پروفیل های لنگه دری بسته به سطح مقطعی که دارند، متغیر می باشد. برای ساخت این محصول از ورق سیاه، ابتدا باید مراحل نورد گرم بر روی شمش های فولادی صورت گیرد تا ورق سیاه با استاندارد مشخص که در اکثریت اوقات ST37 است، تولید شود. در مرحله بعدی فرم دهی محصول تحت استانداردها و بسته به سطح مقطع با استفاده از دستگاه های مخصوص صورت گرفته تا به این ترتیب پروفیل لنگه دری به دست آید.

یک روش دیگر برای تولید این پروفیل ها وجود داشته که در آن از یک سری بلوک فلزی کمک گرفته می شود. به این ترتیب بلوک ها در کوره های مخصوص وارد شده تا پس از اعمال حرارت لازم، فرآیند نورد گرم به وسیله غلتک های مخصوص بر روی آن ها صورت گیرد. پس از سرد شدن مقاطع، مراحل بازپخت یا آنیلینگ و فرآیند نورد سرد سبب رسیدن آن ها به اشکال پروفیل لنگه دری خواهد شد.

انتخاب فرآیند تولید، بسته به سطح مقطع پروفیل لنگه دری در نهایت دارد. با این وجود فرآیند نورد سرد یکی از رایج ترین راه ها برای ساخت سایر پروفیل ها نیز شناخته می شود که البته بر نرخ نهایی آن ها نیز اثرگذار می باشد. به طور مثال قیمت پروفیل C به سبب وزن کمتر و فرآیند تولید راحت تری که دارد، از مقاطع لنگه دری مقرون به صرفه تر می باشد.

حتما بخوانید:پروفیل درب و پنجره چیست

کاربرد پروفیل لنگه دری


از اصلی ترین کاربردهای پروفیل لنگه دری می توان به ساخت چهارچوب های درب ها خصوصاً انواعی که از مدل PVC هستند، اشاره کرد. ساخت چهارچوب های درب های فولادی، پنجره ها، گوشه پله ها، نرده های فولادی، گوشه دیوارهای کارخانجات و فضاهای بزرگ و البته چهارچوب های فرانسوی از سایر کاربردهای پروفیل های لنگه دری شناخته می شوند.

طراحی ساخت این محصول در نوع کاربری آن در نهایت نیز مؤثر می باشد. با یک مثال ساده می توان گفت همان طور که اشاره کردیم، پروفیل های لنگه دری با سطح مقطع Z شکل، سبب کمک کردن به قابلیت های باربری ساختمان های مختلف می شود. از این رو اصلی ترین کاربرد آن در ساخت و سازهای مرتفع، برج ها، فضاهای باز و ... می باشد. همچنین ساخت و سازهای مدرن و پروژه های معماری از سایر کاربری های پروفیل های لنگه دری به شمار می آیند.

جمع بندی

در نهایت باید گفت تقسیم بندی پروفیل های درب و پنجره شامل 5 نوع اصلی لنگه دری، کلافی، سپری، UPVC و زهوار می باشد. هر کدام از این مقاطع کاربردها و شکل ظاهری مربوط به خود را دارند، اما در این بین پروفیل لنگه دری به صورت بسته در سه سطح مقطع اصلی Z، L معکوس و T شکل تولید و عرضه می شود. این محصول دارای بازه ضخامتی 2 تا 4 میلی متر بوده و اغلب از ورق گرم یا سیاه تحت استاندارد های ملی و هندی تولید می شود.

از ویژگی های اصلی پروفیل لنگه دری می توان به استحکام بالا در برابر بارها و فشارهای بالا، تطابق با استانداردهای بین المللی و امکان به وجود آوردن بازشوهای وسیع اشاره کرد. از این رو پروفیل های لنگه دری با توجه به سطح مقطعی که دارند در مصارف مختلف نظیر ساخت درب و پنجره های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند.