کارشناس فروش ورق سیاه، اسید شویی و اسلب

کارشناس فروش ورق روغنی

کارشناس فروش گالوانیزه و رنگی

آدرس شرکت: اصفهان، خیابان سجاد، خیابان سپهسالار، ساختمان شهر ارا، طبقه اول، واحد 3
۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۰      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۱      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۲      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۳

ahaninfochannel      ahan_info

UPVC یکی از انواع پروفیل های باز شناخته می شود که اصلی ترین کاربرد آن در ساختمان سازی و پروفیل های درب و پنجره می باشد. البته بهتر است بدانید دسته بندی پروفیل درب و پنجره شامل چند جنس و متریال مختلف است، اما یکی از رایج ترین متریال هایی که برای ساخت این مقاطع مورد استفاده قرار می گیرد، با نام UPVC شناخته شده که مخفف عبارت Unplasticized Poly Vinyl Chloride بوده و به معنای پلی وینیل کلراید غیر پلاستیکی می باشد.

از مهم ترین ویژگی های پروفیل UPVC نیز می توان به استحکام بالا، قابلیت بازیافت، انعطاف پذیری بالا، عایق مناسب در برابر حرارت و آتش سوزی، مقاومت بالا، تعمیر و نگهداری با هزینه کم و قیمت مقرون به صرفه در مقایسه با پروفیل هایی مانند آلومینیوم اشاره کرد. در ادامه جزئیات این محصول مانند فرآیند تولید، متریال اولیه و مشخصات آن در صنایع شرح داده شده اند که بهتر است پیش از خرید از آن ها مطلع باشید.

تاریخچه پروفیل UPVC

به صورت کلی تاریخچه پروفیل UPVC به یکی از قدیمی ترین انواع مقاطع فولادی بر می گردد؛ به طوری که نخستین بار در اوایل دهه 1960، یک ماده از نفت خام و کلرید سدیم در کشور آلمان برای ساخت این محصول مورد استفاده قرار گرفت. پس از کشف خواص ها و ویژگی ها نیز، پروفیل UPVC برای مصارف تجاری به کار گرفته شد. امروزه قیمت پروفیل UPVC به همین سبب مقرون به صرفه تر از سایر انواع پروفیل درب و پنجره می باشد، اما قدمت آن در ایران به اواخر دهه 50 برمی گردد که از این محصول استفاده شد.

البته باید گفت در ابتدا به سبب این که شناخت کافی در مورد مواد اولیه UPVC وجود نداشت، رواج پیدا نکرد، اما در نهایت در سال 1380، اهمیت صرفه جویی در انرژی ساختمان ها سبب استفاده از پروفیل های UPVC در صنایع گردید.

حتما بخوانید : پروفیل درب و پنجره چیست

انواع پروفیل UPVC


تولید پروفیل UPVC از مواد مختلفی نظیر کمک کننده ها، پرکننده ها، مواد ضد احتراق و تثبیت کننده ها و البته رنگ صنعتی سبب شده تا این محصول انواع مختلفی داشته باشد. هر کدام از این مواد و میزان استفاده از آن ها سبب ایجاد یک سری ویژگی ها در پروفیل نهایی شده و این موضوع در کاربرد نهایی این مقاطع نیز اثرگذار است. در ادامه به بررسی 4 نوع اصلی پروفیل UPVC در صنعت پرداخته ایم:

  • درب و پنجره : امروزه قیمت پروفیل درب و پنجره برای مصرف کنندگان UPVC بسیار حائز اهمیت می باشد؛ زیرا بیشترین کاربرد را در صنعت ساخت و ساز به خود اختصاص می دهد. همچنین پروفیل UPVC  درب و پنجره به دو صورت سه محفظه ای و پنج محفظه ای در بازار به فروش می رسد.
  • ضد آب : از پروفیل UPVC ضد آب بیشتر برای کناره استخرها استفاده می کنند؛ زیرا مواد سازنده آن سبب مقاومت در برابر رطوبت و کلر داخل آب خواهند شد. البته بهتر است بدانید پروفیل های ضد آب قیمت بالاتری را به خود اختصاص می دهند.
  • صنعتی : پروفیل صنعتی همان طور که از نامش نیز پیداست، در ساخت آن مواد و حلال کننده های مقاوم استفاده شده و از این رو برای مصارف صنعتی و نیاز به مقاومت و استحکام بالا مورد استفاده قرار می گیرد. البته نما ساختمان ها از اصلی ترین کاربردهای پروفیل صنعتی به شمار می آیند.
  • دوجداره : در نهایت می توان به پانل های دو جداره از جنس UPVC اشاره کرد که در ساختمان سازی برای دیوارهای پوششی سبک و سقف های کاذب مورد استفاده قرار می گیرند و سبب کاهش وزن سازه خواهند شد.

فرآیند تولید پروفیل UPVC


همان طور که اشاره کردیم، پروفیل های UPVC با استفاده از مواد و متریال های مختلفی ساخته می شوند که برخی از آن ها شامل حلال کننده ها و برخی دیگر پرکننده ها و رنگ های صنعتی هستند. در ادامه به بررسی هر کدام از این مواد مورد استفاده در ساخت پروفیل UPVC پرداخته ایم:

  • پرکننده ها: استفاده از پرکننده ها در ساخت UPVC سبب افزایش سختی سطح پروفیل شده و از این رو کاربرد آن ها را در مصارف صنعتی افزایش می دهد.
  • روان کننده ها: استفاده از این مواد منجر به درخشان و صیقلی شدن سطح UPVC در مصارف مختلف خواهد شد.
  • بهبود دهنده مقاومت در برابر ضربه: به صورت کلی پروفیل های UPVC بسته به این که از چه سطح مقطعی ساخته شوند، دارای مقاومت نسبی می باشند، اما به طور مثال خریدار برای خرید پروفیل C این محصولات و استفاده در ساختمان های متوسط، نیاز به محصولی مقاوم در برابر ضربه دارد؛ از این رو تولیدکننده از بهبود دهنده مقاومت در برابر ضربه برای ساخت UPVC استفاده می کند.
  • پایدارکننده های حرارتی و تابشی: همان طور که از نام این مواد پیداست، استفاده از آن ها سبب افزایش مقاومت پروفیل UPVC در برابر حرارت و تابش نور خورشید شده و از تغییر رنگ آن نیز جلوگیری می کنند.
  • در نهایت پروفیل های UPVC از ترکیب مواد بازیافتی و اولیه ای نظیر پرکننده ها حلال ها تولید شده و تحت آزمایش های مختلف برای بررسی کیفیت، شکل ظاهری، واکنش پس از حرارت، مقاومت به ضربه، تست جرم و ... قرار می گیرند.

حتما بخوانید:پروفیل فایبرگلاس چیست

استانداردهای پروفیل UPVC

همان طور که می دانید برای ساخت محصولات و مقاطع فولادی، استانداردها و نکاتی به عنوان معیار و ملاک و گواهی کیفیت در نظر گرفته می شوند. از این رو بهتر است بدانید پروفیل UPVC نیز تحت این استانداردها تولید و عرضه می شود. به طور معمول استاندارد ملی برای ساخت این پروفیل ها استفاده می گردد که با نام 6840 شناخته می شود. در این استاندارد برای ساخت UPVC از پروفیل های اکسترود شده استفاده می کنند.

این مقاطع که در ساخت آن ها از پلی وینیل کلراید کمک گرفته شده، دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و فشارهای زیاد هستند. از این رو در ساخت UPVC ساختمان ها و درب و پنجره ها مورد استفاده قرار می گیرند. تست این مقاطع نیز شامل تست اصلی، ثانویه، سطح قابل دید و مواد قالب ریزی شده می باشد. با این وجود جدول استانداردهای متناسب برای ساخت UPVC در زیر آورده شده است:

مزایای پروفیل UPVC

پروفیل UPVC به سبب داشتن شکل ظاهری متنوع در سطح مقاطعی نظیر U و C دارای کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف می باشد. این محصول در مقایسه با مقاطعی مانند Z دارای رنگ بندی های جذاب و ظاهر مناسب تری می باشد؛ از این رو در مصارفی که قابل دید هستند، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. خرید پروفیل Z بیشتر به خریدارانی پیشنهاد می شود که قصد به کارگیری پروفیل را در مصارف صنعتی و سازه ای داشته باشند.

سایر مزیت های پروفیل های UPVC یا درب و پنجره نیز شامل استحکام در برابر حرارت، خوردگی و زنگ زدگی، نصب آسان، سبکی وزن و کاهش وزن سازه، صرفه جویی در انرژی، قیمت مقرون به صرفه، استحکام بالا در برابر ضربه، گرد و غبار و ...، کاهش آلودگی های صوتی، ضد آب، غیر قابل اشتعال و سازگاری با محیط زیست می باشد.

حتما بخوانید: پروفیل گالوانیزه چیست (بررسی مشخصات)

جمع بندی

در نهایت نیز باید گفت UPVC یکی از انواع پروفیل های درب و پنجره شناخته می شود که نه تنها در ساختمان سازی، بلکه در مصارف دیگر نیز به کار برده می شود. نکته قابل توجه برای استفاده از این محصول به فرآیند تولید آن برمی گردد که کار کردن و نصب آن را راحت تر کرده است. در واقع برای ساخت UPVC از مواد پرکننده و حلال کننده های مختلفی استفاده می کنند که علاوه بر افزایش کیفیت سطحی ظاهری، منجر به افزایش سختی و مقاومت ساختاری پروفیل نیز می گردند.

امروزه برای خرید پروفیل UPVC بهتر است بدانید با وجود این که این محصول قیمت تمام شده مناسبی داشته و مزیت ها و ویژگی های مختلفی دارد، ابتدا باید خریدار کاربرد مد نظر خود را مشخص کند تا متریال اولیه با توجه به این موضوع در ساخت UPVC مورد استفاده قرار بگیرند.