کارشناس فروش ورق سیاه، اسید شویی و اسلب

کارشناس فروش ورق روغنی

کارشناس فروش گالوانیزه و رنگی

آدرس شرکت: اصفهان، خیابان سجاد، خیابان سپهسالار، ساختمان شهر ارا، طبقه اول، واحد 3
۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۰      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۱      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۲      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۳

ahaninfochannel      ahan_info

یکی از مقاطع فلزی تو خالی که البته ممکن است به صورت غیر فلزی نیز تولید شود، پروفیل نامیده می شود که انواع مختلفی نیز دارد. یکی از مهم ترین انواع این محصول، با نام پروفیل درب و پنجره شناخته می شود و خود دارای مدل های مختلفی می باشد. بیشترین کاربرد پروفیل درب و پنجره در صنعت ساخت و ساز بوده و در ظاهر و سازه اهمیت به سزایی دارد.

ماده اولیه برای ساخت پروفیل های درب و پنجره، همان ورق های فولادی هستند که طی فرآیندهای نورد گرم و نورد سرد بر روی مواد نیمه نهایی فولادی تولید می شوند. هر کدام از این ورق ها سبب ایجاد خواص جداگانه ای برای پروفیل های نهایی خواهند شد؛ از این رو انتخاب متریال متناسب با کاربرد نهایی و نوع منطقه مورد استفاده، برای سلامت ساختمان بسیار مهم می باشد. در ادامه به بررسی جزئیات پروفیل های مخصوص درب و پنجره و البته انواع این محصولات پرداخته ایم.

مشخصات پروفیل درب و پنجره


از جمله مشخصات اصلی پروفیل درب و پنجره می توان به محدوده ابعادی آن اشاره داشت که مطابق با استانداردهای خاصی تولید می شوند. از این رو بهتر است بدانید پروفیل درب و پنجره در بازه ضخامتی 9/0 تا 5/2 میلی متری و طول های 6 تا 12 متری ساخته می گردند. از سوی دیگر این محصولات دارای دو نوع ظاهری لبه گرد و لبه تیز هستند که اندازه های آن ها با یک دیگر متفاوت است. در پروفیل لبه گرد، اندازه های 30 تا 140 میلی متری در نظر گرفته شده؛ در صورتی که نوع لبه تیز با اندازه های 20 تا 40 میلی متری عرضه می شود.

تمامی این موارد مشخص کننده وزن محصولات و در نهایت نرخ پروفیل هستند. همچنین در صورتی که قصد خرید پروفیل هایی با ابعاد بیشتر را دارید، پروفیل درب و پنجره دوجداره پیشنهاد می شود.

حتما بخوانید: پروفیل گالوانیزه چیست

انواع پروفیل درب و پنجره

به صورت کلی دسته بندی پروفیل های درب و پنجره از چند منظر می تواند مورد بررسی قرار بگیرد که شامل ابعاد، مدل و متریال اولیه هستند. ابعاد پروفیل های درب و پنجره در 8 گروه اصلی قرار می گیرند و در این بین دسته بندی های 2 و 7 رایج ترین ها به شمار می آیند و به ترتیب برای مصارف عمومی و امنیتی کاربرد دارند. ابعاد اهمیت بسیاری در قیمت پروفیل درب و پنجره دارد و برای کارفرماها نیز مهم می باشد. از این رو در ادامه به بررسی مدل های پروفیل های درب و پنجره گروه 2 پرداخته ایم:

از نظر مدل

به صورت کلی درب و پنجره سازه ها، قسمت های متعددی دارند و شامل ستون، چهارچوب، لنگه و ... هستند. این محصولات دارای انواع مختلفی می باشند و هر کدام برای قسمت های مختلف سازه مورد استفاده قرار می گیرند. مدل هایی که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم، از رایج ترین انواع درب و پنجره در بازار به شمار می آیند:

پروفیل لنگه

این پروفیل را برای باز و بسته شدن پنجره مورد استفاده قرار می دهند و پرکاربردترین مدل پروفیل درب و پنجره شناخته می شود.

پروفیل لنگه دری

بهتر است بدانید مستحکم ساختن لنگه های درب و پنجره از اهمیت زیادی در ساخت و ساز برخوردار است؛ از این رو پروفیل لنگه دری مخصوص این کاربرد تولید می شود.

پروفیل فریم میانی

ستون میانی پنجره ها و درب های رو به بیرون ساختمان، با استفاده از پروفیل فریم میانی ساخته می گردند.

پروفیل نگهدارند زهوار

برای نگهداری صحیح شیشه های دو جداره یا تک جداره پنجره ها و درب ها، از پروفیل نگه دارنده زهوار استفاده می کنند.

پروفیل نوع پانل

بهتر است بدانید پاخورهایی که برای درب و پنجره ها ساخته می شوند، نیاز به پروفیل های خاصی دارند و از این رو پروفیل پانل برای آن ها استفاده می شود.

پروفیل اتصال قاب به قاب

زمانی که پیمانکار، چند پنجره را به صورت ردیفی در ساخت و سازهای بزرگ قرار می دهد، یک نگه دارنده مرکزی نیزا است. از این رو پروفیل های خاصی برای این مصارف استفاده می شوند که اتصال قاب به قاب نام دارند.

انواع از لحاظ جنس تولید

همان طور که در ابتدا مطلب نیز اشاره کردیم، جنس متریال اولیه ای که برای پروفیل ها مورد استفاده قرار می گیرد، تأثیر به سزایی در طول عمر، امنیت، مقاومت، ظاهر و کاربرد دارد. از این رو انواع پروفیل درب و پنجره از نظر جنس تولید در ادامه شرح داده شده اند:

UPVC

یکی از متریال های مورد استفاده برای ساخت پروفیل درب و پنجره، PVC نامیده می شود، اما چند ایراد بزرگ دارد که شامل کمبود مقاومت در برابر گرما و نور و همچنین ترکیب شدن با اکسیژن می باشد؛ از این رو این پلیمر با یک پایدار کننده ترکیب شده و ماده ای به نام UPVC را تشکیل می دهند که در ساخت پروفیل درب و پنجره استفاده می شود.

حتما بخوانید:پروفیل UPVC چیست

فولاد

فولاد یکی از مهم ترین متریال های مورد استفاده در ساخت پروفیل درب و پنجره به شمار می آید که در انواع مختلف ورق های فولادی گرم، سرد، پوششی و رنگی تولید و عرضه می شود. البته انتخاب نوع ورق تأثیر به سزایی در خواص و کاربرد محصول دارد.

آلومینیوم

در واقع رایج ترین نوع پروفیل از طریق آلومینیوم تولید می شود و از قدیم تا به حال کاربردهای به سزایی داشته است. امروزه آلومینیوم در رقابت با ماده UPVC قرار دارد.

کامپوزیت

کامپوزیت در واقع یک پلاستیک تقویت شده است که در ساخت آن از الیاف شیشه استفاده می کنند. امروزه پروفیل های کامپوزیتی بسیاری در بازار موجود هستند.

چوب

چوب یکی از قدیمی ترین متریال ها در ساخت درب و پنجره به شمار می آید؛ از این رو هنوز برای چهارچوب آن ها مورد استفاده قرار می گیرد.

فرآیند تولید پروفیل درب و پنجره


دقت بالا اصل اساسی برای ساخت پروفیل درب و پنجره به شمار می آید؛ از این رو پس از مشخص شدن کاربرد محصول و نوع آب و هوا متریال اولیه خود را انتخاب کنید که از کدام جنس باشد. جنس محصول در میزان مقاومت و استحکام سازه بسیار اثرگذار می باشد.

 به طور مثال در صورتی که برای ساخت پروفیل درب و پنجره از نوع C استفاده شود، سبب کاهش وزن سازه و در نتیجه افزایش سرعت تولید و نصب می گردد. البته قیمت پروفیل C نیز نسبت به پروفیل های بسته و قوطی مقرون به صرفه تر بوده و فرم دهی آن در بخش های مختلف سبب شده تا کاربرد به سزایی را در ساخت درب و پنجره های ساختمان ها به خود اختصاص دهد.

از این رو پس از مشخص شدن کیفیت مواد اولیه، سایز و ابعاد مد نظر برای پروفیل انتخاب می شود. سپس ورق های فولادی توسط دستگاه ها و روش های مختلف به شیت هایی با ابعاد مشخص تبدیل می شوند. در مرحله بعدی ورق ها توسط دستگاه های مخصوص فرم دهی می شوند تا به اشکال مختلف پروفیل درب و پنجره بر اساس ابعاد مد نظر مشتری در آیند. بهتر است بدانید در فرم دهی، جنس مواد اولیه تأثیر به سزایی در طول عمر، مقاومت و زیبایی پروفیل ها خواهد داشت.

کاربرد پروفیل درب و پنجره


همان طور که اشاره شد، پروفیل های درب و پنجره در انواع مختلفی که دارند، برای باز و بسته شدن صحیح درب و پنجره، قرارگیری ردیفی آن ها کنار یک دیگر، نگهدارنده های مختلف ستون درب و پنجره ها، نگهدارنده های شیشه های یک جداره یا دو جداره، چهارچوب و ... مورد استفاده قرار می گیرند.

حال این که نوع منطقه به چه صورت باشد، جنس و کاربرد نهایی مشخص می شود. به طور مثال زمانی که قصد استفاده از پروفیل در یک منطقه گرم باشد، استفاده از پروفیل های مختلف Z، U و ... پیشنهاد می شود، اما جنس آن ها باید بیشتر از ورق سیاه یا روغنی باشد. همان طور که می دانید این موضوع در قیمت محصولات نیز مؤثر است. به طور مثال قیمت پروفیل Z ساخته شده با گالوانیزه بیشتر از محصول ساخته شده با ورق روغنی می باشد؛ زیرا فولاد گالوانیزه بر سطح خود از پوشش روی برخوردار است که سبب استحکام در برابر عوامل رطوبتی می شود.

تولیدکنندگان پروفیل درب و پنجره

به طور معمول تولیدکنندگان پروفیل در کشور ما شامل شرکت های ویستابست، هافمن، واناوین، تاروس، ای بی آی، سیندژ، بوتیا، وینتک، ایده آل، ماژول، یو نی وین، کوت زولت، ویتانوا، بست ویژن، همارشتن، آبایان، روزوین، نواویتا، آورتا، آق پروفیل گلستان، رباط نوین، آریا نورین، هامر و رئال وین هستند. در نظر داشته باشید هر کدام از این تولیدکنندگان پروفیل های درب و پنجره را با گرید و محدوده ضخامتی خاصی تولید و عرضه می کنند.

جمع بندی

در نهایت نیز باید گفت پروفیل های درب و پنجره امروزه یکی از مهم ترین محصولات ساختمانی به شمار می آیند که اهمیت بسیاری از نظر مقاومت کلی سازه دارند. از این رو انتخاب جنس و مدل مناسب آن ها در سلامت ساختمان شما اثرگذار می باشد. زیبایی این محصولات، بسته به جنس متریال اولیه و مدلی که انتخاب می شود، متفاوت است، اما بهتر است بدانید مهم ترین اصل در خرید این مقاطع، تأمین امنیت و سلامت ساختمان، به همراه مقاومت در برابر عوامل محیطی به خصوص سر و صدا می باشد.