به صورت کلی برای خرید پروفیل از هر نوعی باید یک سری نکات را در نظر داشته باشید. همان طور که می دانید پروفیل ها انواع مختلفی دارند و هر کدام از آن ها از نظر شکل ظاهری، ماده اولیه، ساختار، قیمت و کاربرد با یک دیگر متفاوت هستند. از این رو باید راهنمای خرید پروفیل را که در ادامه به صورت کامل شرح داده ایم، مطالعه نمایید.

ابتدا بهتر است بدانید برای خرید پروفیل از مراکز فروش معتبر در زمینه تأمین و تولید این قطعات استفاده کنید. این مراکز به صورت تخصصی انواع مقاطع پروفیل را تولید کرده و به راحتی می توانند شما را در مورد متناسب بودن محصول با کاربرد نهایی راهنمایی کنند. از دیگر نکات مهم راهنمای خرید پروفیل می توان به شناخت کافی در مورد سطح مقطع پروفیل ها اشاره کرد. این قطعات پرکاربرد ساختمانی در دو نوع باز و بسته تولید شده و هر دسته دارای انواع مختلفی می باشد؛ از این رو داشتن شناخت کافی در مورد پروفیل ها و دریافت راهنمایی از کارشناسان فروش مقاطع امری جدی پیش از ثبت سفارش و خرید می باشد.

نکات مهم هنگام خرید پروفیل

پیش از بررسی و شرح نکات مهم در زمان خرید پروفیل در ادامه مراحل اینفوگرافی این فرآیند را برای شما قرار داده ایم. با این وجود لازم است بدانید در صورتی که پروفیل متناسب با کاربرد مد نظر خود را خریداری نکنید، به خصوص در موارد ساختمانی، ممکن است عواقب و خسارت های مالی و جانی در آینده رخ دهد. از این رو خرید پروفیل متناسب با کاربرد به همراه قیمت مقرون به صرفه از مهم ترین نکات به شمار می آید.

1- توجه به مشخصات فنی پروفیل

پروژه های ساختمانی امروزه در انواع کوچک و بزرگ، سنتی و مدرن، مرتفع و ... در حال اجرا هستند؛ به همین علت پروفیل مد نظر باید با گرید، وزن، ابعاد و سایر مشخصات فنی متناسب با آن ها خریداری شود تا کاربری لازم را داشته باشد. پروفیل های باز و بسته یا همان قوطی در انواع c، u، z، v، نبشی، ناودانی و ... در بازه ضخامتی 5/0 میلی متر تا 10 میلی متر تولید می شوند.

طول این محصولات بسته به این که از چه نوعی باشند از 6 تا 12 متر متغیر می باشد. بهتر است بدانید پروفیل ها دارای سایز های مختلفی بوده و هر سایز از یک سری مدل برخوردار می باشد. این موضوع را می توان به وضوح در پروفیل های گالوانیزه مشاهده کرد. این ابعاد و ضخامت ها در وزن و در نتیجه قیمت پروفیل مؤثر می باشند؛ از این رو خریداران همواره به دنبال خرید محصول با کیفیت در وزن کمتر و در نتیجه قیمت مقرون به صرفه در بازار آهن آلات هستند.

حتما بخوانید: جدول وزن پروفیل 

2- توجه به قیمت پروفیل

همان طور که می دانید بحث قیمت نه تنها در خرید پروفیل ها، بلکه در خرید تمامی محصولات فولادی حائز اهمیت است. از این رو بهتر است بدانید یک سری عوامل همواره بر قیمت پروفیل تأثیر دارند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به نرخ دلار اشاره کرد. این موضوع به سبب معیار و ملاکی است که برای صادرات و واردات شمش های فولادی در نظر گرفته می شود و آن نرخ دلار می باشد. از این رو پیش از خرید پروفیل از هر نوعی، نوسانات بازارهای جهانی را باید به خوبی چک کنید تا تأثیرات آن را بر روی محصولات فولادی مشاهده کرده و سپس با اطمینان خرید نمایید.

نرخ پروفیل ها علاوه بر این موضوع، بسته به متریال اولیه و وزن نیز تعیین می شود؛ زیرا به صورت کیلوگرم توسط کارشناسان و وب سایت ها به مشتریان اعلام می گردد. از این رو وزن پس از قیمت دلار از مهم ترین عوامل اثرگذار بر نرخ پروفیل به شمار می آید.

3-توجه به کارخانه تولیدکننده

محبوبیت مقاطع پروفیل در صنعت به خصوص در مصارف ساختمان سازی سبب شده تا کارخانجات و کارگاه های مختلفی در سراسر کشور به تولید آن ها بپردازند. از این رو هر تولیدکننده با توجه به جنس، استاندارد، کیفیت و گرید مواد اولیه پروفیل ها که همان ورق های فولادی گرم، سرد، پوششی و استیل هستند، پروفیل های مختلف با کیفیت های متفاوتی را تولید می کند. بسته به کاربرد مد نظر ابتدا در مورد مشخصات مکانیکی و ساختاری پروفیل های تولیدی در آن مجموعه تحقیق کرده و سپس سفارش خود را ثبت نمایید.

توجه داشته باشید هر چه کیفیت و استاندارد مورد استفاده برای مواد اولیه و پروفیل نهایی بهتر و به روزتر باشد، در نرخ نهایی آن نیز اثرگذار خواهد بود. به طور مثال قیمت پروفیل Z ساخته شده تحت استانداردهای اروپایی طبیعتاً نسبت پروفیل ساخته شده با مواد اولیه و استانداردهای دیگر متفاوت است؛ زیرا اهداف استانداردها با یک دیگر همواره فرق می کند. به طور مثال شرکت آریا صنعت کرن یکی از تولیدکنندگان مطرح پروفیل Z و سایر مقاطع در کنار کارخانجات مطرح دیگر می باشد و این محصول را با تضمین کیفیت بالایی تولید و عرضه می کند.

حتما بخوانید:تولیدکنندگان پروفیل در ایران

4-توجه به نوع پروفیل

منظور از نوع پروفیل به جنس و مواد اولیه این محصول برمی گردد. همان طور که اشاره شد، از ورق های فولادی سیاه، روغنی، گالوانیزه و استیل می توان پروفیل ها را در انواع مختلف باز و بسته تولید کرد. این موضوع در خواص، طول عمر، کاربرد و در نتیجه قیمت پروفیل اثرگذار خواهد بود. با خرید پروفیل های سیاه شما می توانید انتظار استحکام و تحمل وزن و فشارهای بسیار بالا را از محصول داشته باشید. از این رو در پروژه های نسبتاً بزرگ و مرتفع پروفیل های سیاه یا گرم یا به اصطلاح صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند و قیمت مقرون به صرفه ای نیز دارند.

اما در صورتی که استفاده از پروفیل در مناطق جغرافیایی خاص و مرطوب مد نظر باشد، خرید پروفیل گالوانیزه پیشنهاد می شود که با داشتن لایه ای محافظ از جنس فلز روی دارای استحکام در برابر خوردگی، زنگ زدگی، اکسیداسیون و رطوبت می باشد. طبیعتاً قیمت پروفیل گالوانیزه بیشتر از انواع دیگر به سبب دارا بودن چنین ویژگی هایی می باشد. پروفیل های سرد نیز بیشتر به سبب دارا بودن سطحی درخشان و البته خواص مکانیکی عالی، در مصارفی به کار می روند که زیبایی و مقاومت مد نظر باشد.

حتما بخوانید:انواع پروفیل چیست

5-توجه به نحوه بسته بندی و حمل بار

آخرین نکته ای که در زمان خرید پروفیل باید به آن توجه داشته باشید، مربوط به نوع حمل و نقل و بسته بندی کارخانه و شرکت تولیدکننده است؛ زیرا به صورت کلی پروفیل ها مقاطعی ظریف بوده و باید با دقت کامل و دور از رطوبت، مواد شیمیایی و اشیا تیز قرار بگیرند.

در صورتی که پس از بارگیری و دریافت محصول با مغایرت پروفیل ها با مشخصات پیش فاکتور و صحبت های کارشناس فروش مواجه شدید، حتماً با آن ها تماس گرفته و پیگیری های لازم را انجام دهید؛ زیرا وظیفه اصلی پروفیل ها، کاهش وزن سازه و در عین حال مستحکم کردن قسمت های مختلف مانند درب و پنجره ها، دیوارها و سقف می باشد. البته از پروفیل هایی مانند C در صنایع خودروسازی و لوازم خانگی نیز استفاده می شود؛ به همین علت قیمت پروفیل C برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان این صنایع بسیار حائز اهمیت است. توجه به کاربرد نهایی نیز از مهم ترین نکات خرید پروفیل شناخته می شود.

جمع بندی

در نهایت باید گفت برای خرید آهن آلات و پروفیل ها باید ابتدا شناخت کافی در مورد پروژه و منطقه مورد استفاده را داشته باشید و سپس برای خرید انواع پروفیل اقدام نمایید. این قطعات پرکاربرد به سبب داشتن انواع مختلف و قیمت مقرون به صرفه سبب کاهش وزن سازه و تحمل وزن بارهای وارده به آن خواهند شد؛ از این رو قیمت و نوع فروشنده در خرید آن ها بسیار حائز اهمیت است.

رعایت نکاتی که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم، سبب اطمینان خاطر مصرف کننده از استحکام مصارف مورد نظر خواهد شد. از مهم ترین نکات نیز می توان به شناخت کافی در مورد پروفیل های باز و بسته یا به اصطلاح قوطی، جنس محصول، زمان متناسب برای خرید با توجه به نوسانات بازار آهن آلات، کارخانه یا شرکت تولیدکننده، استاندارد مورد استفاده و نحوه نگهداری و حمل پروفیل ها اشاره داشت.