کارشناس فروش ورق سیاه، اسید شویی و اسلب

کارشناس فروش ورق روغنی

کارشناس فروش گالوانیزه و رنگی

آدرس شرکت: اصفهان، خیابان سجاد، خیابان سپهسالار، ساختمان شهر ارا، طبقه اول، واحد 3
۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۰      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۱      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۲      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۳

ahaninfochannel      ahan_info

فرمینگ دامپا از جمله پرکاربرد ترین ورق ها در مناطق شمالی کشور بوده که معمولاً در ساخت آلاچیق ها، سقف کارگاه ها، ساخت سقف کاذب، ساختمان ها، سوله ها و دیواره خانه ها به کار برده می شوند. این محصولات از یک سری موج های مستطیل شکل تشکیل شده اند و علاوه بر موارد ذکر شده برای پوشش نماهای مختلف نیز به کار برده می شوند.

جنس این محصولات به طور عمده از ورق های روغنی، گالوانیزه و آلومینیومی می باشد و هم به صورت رنگی و هم ساده عرضه می گردند. برای اتصال و نصب آن ها نیز از پرچ یا جوش استفاده می شود. هر کدام از جنس های مختلف این محصولات با ضخامت و عرض های مختلف تولید و عرضه می گردند. در واقع ورق دامپا یکی از ظریف ترین فرم های شیت های شیروانی شناخته می شود و علاوه بر پوشش دهی سقف های شیروانی برای پوشش دهی زیر این سقف ها و همچنین سقف های داخلی مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایای ورق دامپا


جالب است بدانید فرمینگ دامپا به سبب این که از ورق های گالوانیزه رنگی تولید می شود، دارای مزیت های بسیاری است؛ زیرا فولاد گالوانیزه از طریق پوشش دهی محصولات سرد و روغنی به وسیله فلز روی به دست می آید که این پوشش سبب ایجاد مقاومت محصول در برابر عواملی مانند خوردگی، زنگ زدگی و اکسیداسیون می شود.

همچنین رنگ آمیزی فولاد گالوانیزه امکان پذیر بوده و سبب شده تا پس از تولید ورق های شیروانی با فرمینگ دامپا پنهان کردن عیوب سقف یکی از مهم ترین مشخصات این فلزات به شمار آید. سایر مزیت های این محصولات شامل موارد زیر می باشد:

  • مقاومت بالا
  • استحکام در برابر زلزله
  • تنوع بالای رنگی
  • داشتن قابلیت شستشو
  • انعطاف پذیری بالا
  • مقرون به صرفه بودن
  • امکان تولید در ابعاد و ضخامت های متنوع
  • دور ریز کم مصالح
  • سهولت نصب و تعمیرات
  • عدم تغییر رنگ و شکل در اثر تغییر شرایط جوی
  • جلوگیری از ورود باد به زیر سقف
  • عایق صدا
  • عایق حرارت و رطوبت
  • داشتن کیفیت و طول عمر بالا

کاربرد ورق دامپا


استاندارد جهانی شیت های دامپا بر اساس رال بوده و شامل 16 رنگ مختلف شامل کرمی، قرمز روشن، قرمز، آبی کاربنی، آبی، سبز روشن، سبز تیره، صورتی، کرمی، سفید، نارنجی، زرد، قهوه ای، قهوه ای روشن و قهوه ای تیره هستند. این محصولات ظاهر زیبایی به کاربری مورد نظر می بخشند و از آن ها در موارد زیر استفاده می شود:

  • پوشش سقف کاذب
  • پوشش سقف شیروانی
  • سقف داخلی سازه ها و دیوارها
  • سقف پارکینگ ها
  • سقف تالارها
  • پوشش سقف سینماها
  • سقف داخلی تراس
  • ساخت آلاچیق
  • سقف بانک
  • پوشش سقف هتل

با وجود این موارد می توان گفت ضخامت و قیمت ورق رنگی امروزه در این صنایع تأثیر به سزایی دارد. به طور مثال ضخامت شیت های دامپا از جنس روغنی بین 6/0 تا 9/0 میلی متر متغیر است. ضخامت همین محصولات از جنس آلومینیوم به طور معمول 5/0 می باشد. این فلزات از نظر عرض در دو اندازه کوتاه 200 در 100 و ابعاد بلند 125 در 250 سانتی متر تولید می شوند.

البته بهتر است بدانید ورق های شیروانی دامپا با طول های 6 متری طرفداران بیشتری را در صنعت دارند و این موضوع به سبب کمتر بودن ضایعات این فلزات می باشد. از این رو قیمت ورق شیروانی ۶ متری همواره بر اساس وزن و سایر ابعاد در وب سایت های مراکز فروش معتبر بارگذاری می گردد.

حتما بخوانید:ورق شیروانی چیست

انواع ورق دامپا


ابتدا بهتر است بدانید اصلی ترین نوع ورق دامپا، همان محصولی است که از طریق فرم دهی فولاد گالوانیزه به صورت ساده و رنگی به دست می آید. در صورتی که این محصول انواع مختلف دیگری نیز از نظر استحکام، طول عمر، مقاومت در برابر عوامل جوی و سایر موارد دارد. پیش از مراجعه نیز بهتر است بدانید ورق های دامپا از نظر نحوه عرضه نیز به سه دسته اصلی طولی، برگه ای و قطعه ای تقسیم بندی می شوند. در ادامه به بررسی انواع این فلزات از نظر میزان استحکام و مقاومت در صنعت می پردازیم:

ورق دامپا فلزی

اولین فرم دامپا که قصد بررسی آن را داریم، فرمینگ دامپا فلزی بوده که کاربردهای بسیاری را در صنایع مختلف به خود اختصاص می دهد. جنس و مقاومت بهتر و بالا این محصول به سبب تولید از طریق ورق های گالوانیزه و آلومینیوم می باشد که بر سطح خود یک لایه پوششی دارند. همین موضوع سبب افزایش استحکام و مقاومت این محصول در برابر خوردگی و زنگ زدگی خواهد شد. همچنین در پایان یک لایه از جنس اسید کروماتیک بر سطح این محصول اضافه شده تا این استحکام بیشتر شود.

محصولات دامپا فلزی از طول عمر بالایی برخوردار بوده و از سوی دیگر در برابر شرایط محیطی و جوی نامناسب مانند رطوبت به اندازه کافی عایق هستند. ضخامت استاندارد این فلزات نیز از نشتی جلوگیری می کند. ساخت ورق های فلزی نیز به وسیله مواد بازیافتی صورت گرفته و به همین سبب سازگار با محیط زیست می باشد.

البته بهتر است بدانید اجرا سقف با ورق های دامپا فلزی گالوانیزه قیمت بالاتری دارد؛ زیرا وزن بالاتری دارد. البته بهتر است بدانید قیمت روز ورق گالوانیزه به صورت کلی مقرون به صرفه به شمار می آید، اما در مقایسه با مدل های دیگر دامپا این محصول نرخ بالاتری در زمان اجرا خواهد داشت.

ورق دامپا پلاستیکی

دامپا نوع دوم پلاستیکی نامیده شده و کاربردهای کمتری را در صنعت به خود اختصاص می دهد؛ زیرا جنس آن سبب استحکام کمتر و در نتیجه قیمت مناسب تر شده است. بهتر است بدانید هر چه کیفیت مواد و پلاستیک مورد استفاده در این محصول بیشتر باشد، قیمت بالاتری را به خود اختصاص می دهد. از سایر مزیت های ورق دامپا پلاستیکی نیز می توان به قابلیت تمیز کاری و نصب آسان اشاره داشت، اما در عوض زیبایی خاص و عایق چندانی نداشته و برای محیط های غیر مسکونی و کوچک تر استفاده می شود.

ورق دامپا موجدار

دامپا موجدار نیز یکی دیگر از طرح های این محصول می باشد که دارای اشکال راه راه بوده که در عرض آن ایجاد می شوند. استحکام و طول عمر این محصول سبب شده تا استفاده از آن بیشتر برای گاراژها، سوله ها، ساخت کانکس و ایوان رواج پیدا کند. جنس های متفاوتی از این محصول نیز وجود دارد که از جمله آن ها می توان به ورق های سرد، گالوانیزه، رنگی، آلومینیوم و استیل اشاره کرد.

دقت داشته باشید برای خرید هر کدام از این ورق های فولادی باید نوسانات بازار را به همراه کیفیت کارخانه تولیدکننده آن در نظر بگیرید. به طور مثال تولید شیت های رنگی توسط شرکت های فولاد مبارکه، هفت الماس و فولاد بهمن با بالاترین کیفیت صورت می گیرد، اما به طور مثال برای خرید و استعلام قیمت ورق رنگی هفت الماس لازم است پس از مشخص کردن کاربرد نهایی، با کارشناسان فروش خبره در این زمینه مشورت کرده تا بدانید محصول کدام کارخانه برای تولید ورق دامپا و استفاده بهتر است.

حتما بخوانید:ورق رنگی چیست

انواع سقف کاذب دامپا

سقف کاذب دامپا در واقع نواری از جنس آلومینیوم می باشد که با رنگ کوره ای پوشش دهی داده شده است. در این نوع سقف کاذب، امکان دسترسی به کانال های دسترسی، قسمت بالا سقف ها و اجرای نور پردازی های توکار و روکار فراهم می شود. از سوی دیگر این نوع سقف کاذب در زمان نصب پروفیل پوشاننده لبه سخت شده آلومینیومی نیاز دارد.

سقف های کاذب دامپا به دو نوع اصلی ساده و سوراخ دار تقسیم بندی می شوند و اصلی ترین تفاوت آن ها با یک دیگر در سوراخ های یک تا 2 میلی متری و لایه کاغذی نمدی مشکی در نوع سوراخ دار می باشد. در ادامه به بررسی این دو نوع سقف لمبه می پردازیم:

  • سقف کاذب ساده: دامپا ساده از نوع کاذب، در ابعاد 10 و 20 سانتی متری تولید شده و نهایت طول آن 6 متر می باشد.
  • سقف کاذب سوراخ دار: سقف های کاذب سوراخ دار یا پانچ دار، از ورق های آلومینیومی نیز در ابعاد 10 و 20 سانتی متری با سوراخ های 1 تا 2 میلی متری تولید و عرضه می گردند. این سوراخ ها نیز بیشتر برای افزایش زیبایی ظاهری و آکوستیک بودن مورد استفاده قرار گرفته و از پشت با یک کاغذ سیاه پوشیده می شوند. لازم به ذکر است سوراخ های دامپا کاذب، ریز و درشت بوده و با عرض های 10، 15 و 20 وجود دارد.

نحوه نصب سقف کاذب دامپا

سقف کاذب دامپا امروزه یکی از پرکاربردترین سقف ها در صنعت ساختمان سازی به شمار می رود؛ زیرا با داشتن استحکام و سایر ویژگی های مورد نیاز در یک سازه، وزن سبکی داشته و یکی از ظریف ترین طرح ها به شمار می آید. از این رو قصد داریم مراحل نصب این نوع سقف را در ادامه بررسی کنیم:

  1. مرحله ابتدایی شامل مشخص کردن یک خط تراز می باشد.
  2. سپس باید به وسیله پیچ و رول پلاک، نبشی های گالوانیزه یا آلومینیومی (پروفیل ناودانی لبه) به لبه دیوار متصل شوند.
  3. مرحله سوم شامل اتصال و نصب سازه در جهت ایجاد شبکه سقف به وسیله تسمه های آویز و یو پنل ها می باشد.
  4. در بخش بعدی با تکمیل زیرسازی، پنل های سقف دامپا با طرح های مشخص با استفاده از زنجیرهای آویز به شبکه سقف متصل می شوند.
  5. در نهایت نیز اتصالات به خوبی از نظر میزان در نظر گرفتن هم پوشانی لبه ها و ... کنترل شده و مراحل نصب سقف کاذب دامپا به پایان می رسد.

فرآیند تولید ورق دامپا

دو روش برای تولید ورق های شیروانی طرح دامپا وجود دارد. اولین روش سنتی نامیده شده و مواد اولیه آن طبیعتاً ورق رنگی است. برای تولید شیت های دامپا به روش سنتی از دستگاه پرس بریک استفاده می کنند. محصول نهایی کاملاً مطابق با سفارش خریدار تولید شده و تمامی ابعاد بر اساس نیاز و خواسته مشتریان در نظر گرفته می شود. با این وجود این روش با یک سری معایب همراه است.

بهتر است بدانید روند سنتی تولید دامپا، با محدودیت طول همراه است و تنها می توان محصولاتی را تولید کرد که طول آن ها 3 متر است. در واقع با درخواست افزایش طول بیشتر از 3 متر، نمی توان از این روش برای ساخت ورق شیروانی دامپا استفاده کرد. از سوی دیگر مهم ترین ایراد روش سنتی مربوط به بالا بودن هزینه های تولید و در نتیجه بیشتر شدن هزینه نهایی محصول می باشد.

در روش صنعتی از دستگاه های خم و برش برای ساخت ورق دامپا استفاده می کنند. در واقع ابتدا محصولات گالوانیزه رنگی را در دستگاه قرار داده تا با عبور از دستگاه فرمینگ، بر اساس سفارش خریدار برش هایی با فواصل مشخص بر روی آن ها اعمال گردد. در نهایت به صورت اتوماتیک این برش ها در سرتاسر محصول اعمال شده و ورق گالوانیزه رنگی با فرم دامپا یا لمبه تولید می شود.

از مزیت های روش صنعتی برای تولید ورق دامپا می توان به نداشتن محدودیت در طول، ضایعات بسیار کم در حد صفر، نیاز بسیار کم به نیروی انسانی اشاره کرد. شیوه صنعتی به صورت اتوماتیک این فلزات را تولید کرده و به همین علت سرعت و کیفیت ساخت محصولات را بالاتر می برد.

جمع بندی

یکی از مهم ترین ورق های فولادی فلزات رنگی شیروانی می باشند. این فلزات به طور معمول در واقع همان محصولات گالوانیزه شده ای هستند که با اعمال پوشش های رنگی و فرم های مختلف، به ورق های شیروانی تبدیل شده اند. یکی از این طرح ها با نام ورق دامپا یا لمبه شناخته می شود که در این مطلب به معرفی آن پرداخته شد که در انواع ساده و پانچ دار در قالب سقف بیرونی یا کاذب مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین در این مطلب به ابعاد ورق های دامپا یا لمبه اشاره کردیم، اما بهتر است بدانید این ابعاد برای پیش از قرارگیری در دستگاه فرمینگ بوده و پس از اعمال فرم دامپا با ابعاد کوتاه 200 در 84 سانتی متر و شیت بلند با اندازه های 250 در 100 سانتی متر می رسند. همچنین محدوده وزنی شیت های دامپا کوتاه معمولاً با ضخامت 5/0 میلی متر، 8 کیلوگرم می باشد.